Bloggen har ett borgerligt perspektiv och drivs av Rebecca Weidmo Uvell. Jag är inte journalist utan opinionsbildare. 

Det är en av landets största opinionsbloggar och har i genomsnitt 70 000 – 100 000 unika besökare varje månad.

Detta är en privat blogg, inte en tidning. Det finns ingen replikrätt. Allt material är gratis.

Bli patreon genom att klicka här.  Eller Swisha: 0762096244. 

De moraliskt överlägsna

Många människor som röstar vänster anser på riktigt att det är bättre människor än alla andra. De är moraliskt överlägsna, vilket leder till att motståndare automatiskt avhumaniseras. Ett carte blanche att bete sig som man vill och kalla folk vad som helst.

Ett anonymt konto försvarade sig nyligen, efter att ha dragit in vikt och utseende i en debatt, och fick mothugg om mobbing med att personen inte trodde denne kunde hålla på med det som jobbat som kamratstödjare men eftersom motståndaren var en sådan dålig person förtjänade hon det.

Det är ditt fel att jag måste slå dig.

……………..

Läs hela artikeln på Svensk Tidskrift!

Sossarna skulle sälja sin mormor för makt

Jag måste säga att jag imponeras av den socialdemokratiska maktapparaten, som visat sig i sitt esse det senaste halvåret. Först lyckas de lura alla andra partier om att alla skulle köra en schysst valrörelse. De startade till och med en hemsida där de skulle lägga alla annonser de köpt på Facebook.

Sedan köpte de smutskastningsannonser om C och L på Facebook, mot deras väljare online och sina egna. Där S frågar om de går att lita på och bilder på Åkesson, med enda syfte att skrämmas med SD så att de vacklar i det borgerliga samarbetet. Givetvis la de inte den kampanjen på sin ”annonssajt”.

De startade redan i december 2017 en Facebookgrupp ”Rösta bort Moderaterna från Stockholms läns landsting” som påstått drevs av ”socialdemokratiska opinionsbildare” för att lajva någon slags gräsrotsinitiativ. Sidan fylldes med dagliga attacker på framför allt Irene Svenonius och NKS i bästa Alliansfritt Sverige-stil. Men lagom till sommaren ändrades plötsligt ägaren till ”Socialdemokraterna i Stockholms län”. Vid frågor låtsas S som att det alltid stått så.

Mitt valrörelsen avslöjades att Socialdemokraterna spred lögner om framför allt Moderater och Kristdemokrater online på arabiska och somaliska. De publicerade aldrig själva en dementi på språken.

Jag avslöjade nyligen att Twitterprofilen, som utgett sig för att vara 60-åriga Johan Landström från Skråmträsk, centerpartist och bonde, är en falsk profil. I vilket syfte och vem som ligger bakom är fortfarande oklart men kontot skrev nästan enbart om SD och att C borde ingå i en S-regering om Alliansen inte får egen majoritet. Precis det som S vill.

Socialdemokrater har inga som helst problem med att ta stöd av SD, varken före valet efter valet. De skulle sälja sin egen mormor för makten. Nyligen tog annonserade SD att de kommer rösta på sossarnas kandidat till kommunstyrelsens ordförande (KSO) i Karlskoga och i Halmstad tar S makten med hjälp av SD. Det kommer ske i fler kommuner.

Var så säkra, det ögonblick en Alliansregering eventuellt tillträder, ändrar de strategi. För att med SD ta tillbaka makten 2022.

Glöm inte att SD till stor del består av före detta sossar. Och partiets politik i vissa avseenden ligger närmare S än Alliansen. Det är också därför SD röstat med regeringen Löfven 1193 gånger av 2601 möjliga sedan 2014. År 2013 bröt S budgetpraxis och samarbetade med SD för att rösta ner höjd brytpunkt för statlig skatt.

Regeringen Löfven har inte haft problem med SD:s röster, tvärtom. S har anklagat dem för svek många gånger, som Ardalan Shekarabi när de röstade emot krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling. När SD röstade på Alliansens budget i december 2014 skrev till och med vänsterpartisten Ulla Andersson en arg debattartikel där hon anklagade SD för att svika pensionärer.

Dagens politiska läge har stått klart långt före valet. Att vi skulle ha tre block i svensk politik och inget av dem få 175 mandat. Alltså la Socialdemokraterna strategin för valrörelse och efter valet för flera år sedan – splittra Alliansen genom att skrämmas med SD. De har varit konsekventa. För att de velat bryta sönder den borgerliga enigheten sedan 2005 och nu ser sin stora chans.

Men låt er inte luras – det handlar ingenting om att de inte kan tänka sig att själva ta stöd av SD om det kniper. En socialdemokrat fokuserar på en sak: ta makten. Om det sker med SD:s stöd, låt så vara.

Men gud förbjude att någon annan resonerar på samma sätt.

Uppdatering:

SD stödjer Socialdemokratiska KSO den 11 dec. Texten är uppdaterad

Nej tack, sa Johan Ehrenberg

Jag fick ett väldigt roligt mail av en läsare. En bättre illustration av ordet “burn” finns knappt tror jag. Så därför tänker jag dela med mig den till er.

Johan Ehrenberg gör ett stort nummer av solidaritet, som bekant. I maj skrev han till exempel så här i ETC Göteborg.

“Dags att väcka liv i ordet solidaritet”

Vackert.

Men mest solidarisk är ju Ehrenberg med sig själv. I en av alla eviga tiggar-rundor på andra människors pengar, eftersom han är oförmögen att tjäna pengar själv, mailade han en massa människor som givetvis inte bett om att få mail. Lika lite som de som han prånglar på sin dåliga tidning i gratisex för att få presstöd har bett om det.

Den 16 mars 2017 skickades det här tiggarbrevet ut till att få in pengar just till ETC Göteborg. 

 

Han vill ha nyheter, gratis hjälp att dela ut broschyrer eller stödlån (!).

Min källa fick det här. Personen vill vara anonym men jag fick dennes svar till Ehrenbergs utsträckta mössa.

Solidaritet, Ehrenberg. Viktig sak. 

Och han har ju råd med 4000 kronor när en fattig sjuk människa vill ha hjälp. Såklart han svarade ja. Eller?

“Vi har ingen insamlingsverksamhet för socialt stöd tyvärr”

Märkligt, det var exakt det jag trodde han sysslade med när han vräker ur sig kampanj efter kampanj för att få lättlurade människors hårt förvärvade slantar, det som blir över när skatten är betald.

Som inte Ehrenberg betalar eftersom han inte gör någon vinst, använder massa lönesubventioner, gratis praktikanter etc och alla andra sätt han gör för att trycka ner sina egna skatteinbetalningar till ett minimum. Man måste göra vinst för att betala bolagsskatt till exempel men sätter man av stora pensionavsättningar till sig själv till exempel eller till sin fru så gör man ju 0 kr i vinst samtidigt som man får pengar.

Eller så skickar man runt pengar i pyramiden man byggt. Det gör han också.

Och är det inte märkligt att ETC Förlag precis fick sin 7:e ansökan om betalningsanmärkning?

Och just ETC Göteborg, gissar jag eftersom fordringsägaren är Västsvensk Tidningsdistribution?

Nu klockar ETC Förlag in en anmärkning i veckan, förutom för någon vecka sedan då det gick hela 7 dagar utan att någon som Ehrenberg är skyldig pengar skickade in en anmälan.

Det man undrar är, hur många av er tror att bolaget klarar sig till 2019?

Den som gissar rätt vinner en……just det, prenumeration på ETC 🙂

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

 

Känd journalist gick på AFA-kalas

AntiFascistisk Aktion – AntiFA eller AFA som det är mer känt som (AntiFa kallas organisationen/nätverket av de egna) har flera decennier på nacken numera och är en av de våldsamma grupper Säpo har terrorklassat ihop med vit makt/nazister och islamister.

Trots detta skäms inte ens etablerade journalister att på Instagram öppet skryta över att man supportrar verksamheten och en av kommunen stöttad förening, som driver kulturhuset Cyklopen, ordnar festen (!) i sina lokaler.

Hur kan det här vara okej?

Det är samma sak som att gå på en fest som nazister har eller jihadister. De är samma skrot och korn i samtliga odemokratiska våldsbejakande terrorgrupper.

Men AFA har alltid gullats med i media och inom kulturvärlden. Och inom vänstern. De “gör ju något gott”. 

Quetzala Blanco jobbar idag som nöjesreporter på Nyheter24. Hon var 23 juni med i deras podd “I sanningens namn”. Där annonserar bland annat Land Rover.

Man undrar om de är helt nöjda med att personen i podden de sponsrar aktivt supporterar en grupp som är terrorklassad av Säpo?

Är det ett sammanhang de vill synas i?

Hade det varit lika okej om hon gått på nazist-kalas? Skulle inte tro det.

Cyklopen är ett kulturhus i Högdalen, som initialt fick 1,8 miljoner kronor av Arvsfonden, det vill säga döda människors pengar. Vissa borgerliga opinionsbildare donerade pengar ur egen ficka när det begav sig.

Cyklopen är stöttas av Stockholm stad. Den förra majoriteten S gav dem nyligen utökat bygglov för att bygga “utescen och amfiteater”.

Sveriges Radio gjorde oförblommad PR åt projektet senast 2016.

Och de använder sedan lokalen till att en terrorklassad antidemokratisk våldsgrupp ska ha få kalas?

Jag blir bara matt. När ska dessa antidemokrater sparkas ut från värmen? Istället ägnar folk att legitimera dem via sina sociala medier och närvaro på kalas.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

Vem är Johan Landström?

Twitterkontot @telejampa ägs av en Johan Landström. Han har seglat upp på listan över de mest inflytelserika röda twittrarna och är mycket aktiv online. Han skriver i sin bio att han är nationalekonom, jordbrukare och nazisthatare. Han har 6 400 följare och många jag känner online interagerar ofta med honom, tyvärr.

De kanske kommer tänka om när de läst detta inlägg. 

Han påstår att han är centerpartist. 

Han är jordbrukare, säger han. Det finns bilder i flödet på jordbruk även om det är oerhört få och bara tagna i somras. De bönder jag följer uppdaterar hela tiden med bilder på jobbet, i Landströms flöde kan jag hitta en handfull ända sedan i juli.

Om man kollar hans twitterflöde är han otroligt lite intresserad av jordbruksfrågor för att vara bonde. De bönder jag följer skriver väldigt mycket om just jobbet och jordbrukspolitik.

Johan Landström skriver om…..SD och Jimme Åkesson. Nästan hela tiden faktiskt. 

Söker man på Eniro, Mer info eller Hitta.se hittar man ingen Johan Landström som är född 1958. Man hittar heller ingen bror Lars Landström eller någon pappa Karl Landström, som påstås vara 91 år. Det finns en Johan Lundström som bor i Skråmträsk där han påstår att han bor. Lars Landström, brorsan, har också ett Twitter-konto men det har inte uppdaterats sedan förra året.

Är inte det märkligt?

Att ingen av dem finns någonstans online? Ingen har något Facebook-konto heller. Jätteaktiv på Twitter, har inte ens ett Facebook-konto.

Bilden från i juli har han säkert tagit men det var mitt i semestertider. Jag tvivlar inte på att han var där, mina frågor rör om han är den han utger sig från att vara. Och det finns mycket som tyder på att Johan Landström döljer någon annan än en 60-årig centerpartist från landsbygden utanför Skellefteå.

Men innan vi går vidare måste jag ju säga att jag är imponerad av att en 16-åring som träffade sin fru på dans på en loge fortfarande är gift. Bra jobbat där. Inga spår av frun online dock, eftersom jag inte kan hitta att någon Johan Landström finns hittar jag heller ingen online som är gift med honom. Men jag ifrågasätter inte att han är gift utan om Johan Landström finns.

Alla bilder från Skråmträsk i hans flöde är tagna samma dagar i juli också. Varför då, om han bor där?

Det finns två personer online som gjort ett grävjobb om just Telejampa. Deras fynd kommer jag redovisa nedan. 

Kontot @beskattaren är en av de som granskat Landström och hans påstådda brorsa.

Jampa gillar till exempel bilar och påstod i maj att det skulle bli säsongspremiär med Porschen.

Problemet är att bilden har inte Jampa tagit själv utan det är en bild han hittat online och beskurit.

Beskattaren hittade också bevis att Landström även ljuger om resor och ett hus han säger sig äga där.

Bilden han säger att han tog över solnedgången finns i själva verket på Barbados turistbyrås hemsida. 

Huset Telejampa påstår att han semestrar i har han även lånat ut till brorsan Lars.

Men det finns på Air Bnb, med exakt samma bild som Lars själv la ut online. 

Varför inte ta egna bilder på huset?


Andra bilder han har stulit online för att bevisa att han semestrat på Barbados är de här bilderna på ett posthus, som han beskurit innan han publicerade på sitt Twitterkonto.

Lars Landström, som han hävdar är hans brorsa, har en fru som heter Inger. Inte heller hon finns online. Lars verkar för övrigt bara funnits för att förstärka Lars konto och det slutade han med 2017. Sedan dess har han inte twittrat.

En annan som granskat Telejampa är centerpartisten Paul Westin. 

Landström hävdar att han har fem barn och 11 barnbarn. Till dessa fem barn har han inte bara styckat av sin egen tomt till varsin tomt utan även dragit in vatten, el och bredband till alla. Jättedyrt, säger Landström och det kan man ju förstå. Fem tomter.

Äldsta sonen flyttade dit. Ändå finns det alltså inte en enda person i Skråmträsk som heter Landström. Dottern ska också ha flyttat dit. Men resten av barnen ska alltså ha varsin tomt som bara står och väntar.

Vad gör Johan Landström då? Flyttar. Till en av de obyggda tomterna har fixat så att han ska ha barnen nära? Ingen aning. Han kanske ångrade sig ändå, inte jättekul att bo granne med fem barn och 11 barnbarn ändå? Tänk vad ofta han måste sitta barnvakt då.

Landström är inte den enda som har många strängar på sin lyra. Även hans nu 91-åriga far Karl Landström har haft det.

I mars 2016 hade hans pappa varit byggnadssnickare och jordbrukare. 

Men 2015 var han pilot. 

Som pilot får man bra pension, framför allt om man var pilot tidigt då pilot var ännu svårare att bli eftersom det fanns färre plan att flyga. En 91-åring måste ha gått i pension 1987, för pensionsåldern var tidigare 60 år. Han kan tidigast ha börjat flyga som 25-åring, då var det 1952. Ni fattar.

Även Paul Westin har hittat fejk-biler på påstådda Barbados-resor. Till exempel den här, som återfinns om man googlar.

Han har också tydligen flera dyra bilar. En stor BMW och en Porsche. Och frun har en Miata.

Westin har också lyckats bevisa lögner om andra resor. Som när han nyligen påstod att han var i Business loungen på Gatwick. Men bilden han använde är inte därifrån utan från Rom och Houston.

Vem Johan Landström är vet inte jag men det verkar inte de som följer honom heller veta. Någon ligger hur som helst bakom kontot och denne någon, har helt klart ett projekt att i princip uteslutande under flagg av centerpartist skriva om SD, nassar och Jimmie Åkesson. Han skriver väldigt lite om övrig politik. Och Johan Landström så som han påstår att han är och var han bor finns i alla fall inte.

Men skickligt att kunna lura så många så länge tycker jag. 

I våras utsåg Sifo honom till plats 6 på Röda nätverket på Twitter. 

Alldeles oavsett vem detta är är syftet för kontot i alla fall tydligt – driva opinionsbildning inom Centern till vänster.

Ni som följer honom och interagerar med honom online hoppas jag funderar lite grann nu på om ni ska fortsätta göra det eller låta bli. Om folk låter bli blir nämligen kontot tämligen värdelöst som C-märkt konto utan kommer reduceras till att bli ett i mängden av vänsterkonton.

…………………………………….

Uppdatering 17 okt:

Researchgruppen/AFA bekräftar att kontot är anonymt och att de känner personen bakom. Att det inte är 60-åriga bonden Johan Landström i Skråmträsk som ligger bakom. Så då var det avgjort.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

Best of Ola Spännar

En av de drygaste online som ändå påstås tillhöra det borgerliga blocket och som allra mest hedrar meningen “it’s okey when we do it” är Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar.

Intressant att han alltså professionellt jobbar med kommunikation i den känsliga branschen politik tycker jag med tanke på hur hans egen kommunikation ter sig. Jag har ledsnat för länge sedan. Hans nivå har tyvärr tangerat det oanständiga, för att använda valfri centerpartists favorituttryck.

Idag fick han rättmätig kritik för en tweet om Bonnier. Som han försvarade. PM Nilsson skrev en ledare att Alliansen borde prata med SD för att få igenom för företagen och Sverige den bästa politiken, en liberal borgerlig politik som bygger på sänkt skatt, fler företag etc. Den krönikan gillade alltså inte Spännar.

I tweeten insinuerar han att ägarna kan eller borde styra innehållet i de tidningar de äger.

Och enda skälet varför man tar upp nazister och Bonnier är givetvis den judiska bakgrunden i familjen. Osmakligt på flera nivåer alltså.

Faktum kvarstår, det tog många timmar innan han efter hård press raderade tweeten och bad om ursäkt. Under hela dagen har han försvarat den. Det säger något om honom. Att han tyckte det var kanon innan folk protesterade. Att han viftade bort det som en medveten fultolkning av folk som ogillar honom eller C som ligger bakom kritiken.

Men om precis som PM Nilsson skriver var det alltså inte som “kunde uppfattas”.

Om Ola Spännar själv var en person som levde som han lärde om det här med misstag hade det varit en annan sak. Men har har inga problem att delta i drev mot mig. Mina misstag skrattar han med i när mobben drar över internet.

Det bygger på att någon vänsterkille istället för att maila mig passade på att dreva när det visade sig att den här sajten, som ni alla kan se ser seriös ut, hade felaktiga bilder som illustrerade sitt inlägg och jag gick på det och tog två som inte illustrerade Gulag. 

Ironiskt nog är han själv inte klockren. Som när han illustrerar ett inlägg med en Gif från Simpson och därmed kallar GP ett horhus. 

Han deltog aktivt i det osmakliga drevet mot Amineh Kakabaveh orkestrerat av Aftosvenskarnas Riksförbund. Skälet var att hon är en stark röst mot hedersförtryck. Det drevet byggde också på ett misstag – hon råkade RT något en rasistförening publicerat. Ingen fara på taket på riktigt alltså men det har räckt för att partiet försökte få bort henne.

Spännar hällde glatt bensin på den brasan.

Hedersförtryck är kanske inte prioriterat med tanke på hur många islamister de lyckats locka till sig.

Amineh Kakabaveh fick löpa gatlopp för att hon av misstag RT fel avsändare av kritik mot hedersförtryck. Jag fick göra det för att jag av misstag tog en bild från en till synes seriös sajt. Men när en statligt anställd SVT-reporter, vars lön betalas av skattebetalarna, gör fel i sitt jobb och säger helt fel vapen i ett inslag, då är det “fullständigt ointressant” om detaljen är rätt eller fel.

Är inte det intressant?

Att det spelar otroligt stor roll när vissa gör fel men inte andra?

Han deltog i klappjakten på Alice Teodorescu nyligen.

Tills den stackars lektorn i Göteborg som bara ville vara med i det coola gänget tog det ett snäpp, bara ett, för långt. Fram tills dess klappade Ola Spännar i takt i ringen.

Åh, skoj. Skämta om att Carl Bildt slagit i huvudet alternativt är lite dum i huvudet.

Han sprider gärna andra sorters konspirationsteorier än om Bonnier-familjen.

Som att Afs och MED i själva verket hade ett annat syfte. Jag antar att han menar att få bort de mest extrema från SD så de kunde få högre siffror. Men man får gissa vad han nu menar.

Han hyser dessutom mycket låga tankar om de tidningar som inte skriver saker han gillar. Förutom Dagens Industri, som den första tweeten i inlägget handlade om, ger han sig regelbundet på Expressen och Göteborgsposten, för att nämna några.

Han tar något slags tolkningsföreträde för judar trots att han inte är jude själv.  Nu tycker jag att man absolut får ha åsikter om allt men det blir ju märkligt närman mästrar en jude om vad judar borde tycka och känna om en särskild artikel. 

Knivhugg kallar han att kalla hans eget partis löftessvek att rösta på Ulf Kristersson rättmätigt för svek. Vilket de sa innan valet, efter valet och ända fram tills att Ulf Kristersson faktiskt behövde rösten. Då sa de nej.

Men han har producerat många egna övertramp genom åren. Jag har dock haft annat att göra än att hamstra dessa och jag orkade inte kolla så långt tillbaka till detta inlägg.

Som detta osmakliga. När att Trumps administration valt att sätta vuxna ihop med sina barn i deras motsvarighet till förvar istället för att separera familjer – och det kan man verkligen kritisera om att låsa in barn är rimligt – drar parallellen till svensk politik (?). Så märkligt. Och apart.

Eller när han ställer den fråga som av andra vänsterliberaler likt honom själv anses rasistisk till en person han ogillar. Jag hade också blivit provocerad av den här tanten men sjukt otrevligt skrivet oavsett det.

Men enligt Spännar är inte Centern ett liberalt parti, trots att det låtit så hela valrörelsen. Han skriver svart på vitt att de är ett socialliberalt parti. Vilket inte alls ska förväxlas med liberalism.

Och det besvarar ju många frågor. Frågan som känns mest angelägen är varför inte Centerpartiet innan valet tydligt deklarerade att de inte är liberala utan socialliberala och därmed konkurrerar med Folkpartiets position i svensk politik? Den som gett dem hela 5,4 % i valet och därmed är riksdagens näst minsta parti.

Så hade man varit ärlig hade man med stor sannolikhet inte fått lika många röster. Förklarar ännu mer faktiskt.

Och deras nya vänner i vänsterblocket har redan börjat förbereda välkomstkalaset.

Och så liten Onkel Tom på det. Fresh.

Samtidigt har han otroligt hög svansföring gentemot alla andra, som inte visar Alliansen respekt.

Att kritisera Centern är “förminskande”.

Han ogillar starkt inlägg som kritiserar skyttegravskriget.

Samtidigt, bokstavligen, stödjer han tweets som handlar just om det men från andra sidan. Antingen är det rätt. Eller så är det fel. Det är inte “okey when we do it”.

Och han retweetar sådan här smörja, bokstavligen. Hur kan man komma på tanken att som partisekreterare i Alliansen klumpa ihop Alliansväljare och kollegor med nazister? Det måste ha gått en säkring här.

Sammanfattningsvis har alltså Centerpartiet valt en stingslig triggerhappy person till kommunikationschef vars egen kommunikation lämnar mycket att önska och som satt i system att skriva nedsättande om media generellt.

Och glatt deltar i drev när tillfälle ges men själv inte har några problem att bete sig exakt som de han kritiserar.

För att citera Spännar: det tycker jag är tråkigt och ogillar det starkt.

Slutligen måste jag invända mot den här befängda historieskrivningen.

Alliansen plockade inte fler röster mycket tack vare er. Vi i moderaterna bytte partiledare och gjorde ett hästjobb för att inte fler från Alliansen, primärt från vårt parti, skulle lämna Alliansen för SD. Vi hämtade hem från 15 % till nästan 20 %. Att inte tappa röster handlar nämligen om att hämta tillbaka röster. Och KD plockade också hem röster som annars hade gått till SD. Det är fult att försöka ta åt sig äran för andras jobb. Ni lyckades få miljöpartister att rösta på er. Vi tog från SD.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia