Bloggen har ett borgerligt perspektiv och drivs av Rebecca Weidmo Uvell.

Det är en av landets största opinionsbloggar och har i genomsnitt 70 000 – 100 000 unika besökare varje månad.

Detta är en privat blogg, inte en tidning. Det finns ingen replikrätt. 

Vill du stödja mitt arbete – bli Patreon genom att klicka här.
Eller Swisha: 0762096244

 

 

 

AD-domen del 2

Igår meddelades domen i Arbetsdomstolen att Farah Alhadje, en 24-årig muslimsk tjej från Uppsala, fick rätt mot Semantix när hon stämde dem för att intervjun avbrutits så hon vägrat ta den manlige chefen i hand.

När jag googlade henne upptäckte jag det här:

Hennes pappa är palestinsk aktivist i Sverige – Rachid Alhajeh. Han har bland annat föreläst för Göteborgs Unga Muslimer i maj 2015, och kandiderar för Socialdemokraterna till riksdagen i valet.

För övrigt kom han hit från Syrien på 70-talet vilket innebär att Farah är född i Sverige och hälsat på män ända tills hon blev konservativ muslim och började bära hijab.

Rachid Alhadjeh har även startat Arabisktalande S-förening i Uppsala.

Rachid Alhadjeh jobbar också som tolk. På Sematix i Uppsala, samma företag dottern stämde.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

Vattenfall opinionsbildar med lögner

Varför vi har ett statligt ägt elbolag är oklart, det borde vi inte utan sälja. Men nu har vi Vattenfall.

Då ska inte statens elbolag ägna sig åt opinionsbildning, mitt i en valrörelse dessutom. Med dyr kampanj byggd framför allt på TV-reklam som rullar och kablar ut att våra barns främsta oro är klimatet.

Ni kan se filmen här.

Men visst låter det konstigt?

Alla som har barn vet att barn tänker mest på lego, vad de åt till lunch och vad de ska göra efter skolan. Och Youtube (Jocke och Jonna och Vlad dominerar i alla fall hemma hos mig.). Så när har de tid att oroa sig överhuvudtaget och vidare, tänka på klimatet? Detta även för vuxna abstrakta, för skilja på väder och klimat kan inte ens Public service.

Så jag fick ut undersökningen de bygger påståendet på. 

Det visar sig att barn inte alls oroar sig särskilt för klimatet.

Mest av allt oroar de sig för mobbing och krig faktiskt. Faktum är att orolig för klimatet kommer först på plats 8, precis före orolig för att många flyktingar kommer till Sverige. 15 % respektive 12 % oroar sig för klimatet respektive flyktingar. Medan hela 27 % oroar sig för krig, 23 % för att bli allvarligt sjuka och 21 % för att bli mobbade.

Även att inte ha tillräckligt mycket pengar är det betydligt fler som oroar sig än för just klimatet, 19 % mot 15%.

Om staten nu ska äga elbolag borde de vara förbjudna att opinionsbilda för Miljöpartiet mitt i brinnande valrörelse tycker jag. Eller vänta, de ska inte opinionsbilda alls faktiskt.

Men ska de göra någon slags kampanj är det minsta man kan begära att de inte ljuger för tittarna i sin reklam. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

Arbetsdomstolen dömer att muslimer får diskriminera pga kön

Vi har en allt växande rättighetsindustri i Sverige, som framför allt består av olika skattefinansierade “antidiskrimineringsbyråer” vars enda uppgift är att hitta folk som kan anmäla upplevda oförätter till Diskrimineringsombudsmannen.

En sådan anmälan till DO gäller en 24-årig kvinnlig muslim som sökte jobb som kontakttolk på Semantix kontor i Uppsala. Hon har hijab men det är inget problem för bolaget.

När hon på intervjun träffade cheferna vägrade hon att ta den manlige chefen i hand, och hänvisade till islam. Chefen blev med rätta kränkt och avbröt intervjun med hänvisning till att kan man inte hälsa på manliga kollegor och chefer, och även kunder, med handslag kan man inte jobba där. Tolkar ska vara neutrala, att inte hälsa i Sverige anses som djupt oförskämt och kan få motparten att tro att man inte är neutral i sin tolkning.

Kvinnan nöjde sig inte med att acceptera att hennes religiösa val får konsekvenser utan anmälde till DO. 

Och hör och häpna, Arbetsdomstolen gick på hennes linje. 

Företag får inte neka att anställa, inte ens avbryta en intervju, för att den sökande vägrar ta i hand på grund av religion. Att personen som blir diskriminerad i hälsningen på grund av kön blir kränkt är mindre viktigt, anser domstolen. Istället ska man acceptera det som kollega och företag.

I domen citeras det medeltida religiösa påbudet få muslimer ens lever efter.

Detta kommer leda till flera saker men framför allt en: färre företag kommer att kalla muslimer ens till intervju.

För man kan inte acceptera att halva bolaget kränks för att en person vägrar hälsa, tappa kunder etc. Och man kan uppenbarligen inte chansa och kalla en person med muslimsk bakgrund till intervju för man inte ens avbryta intervjun utan att bli stämd.

Totalt kontraproduktivt men det tänkte väl inte den här tjejen på i sin iver att stämma någon.

Att ta i hand är en mycket viktig del i den svenska kulturen och att bli accepterad. Men det har domstolen varken kännedom om eller tar någon notis om. Beklagligt tycker jag, när den tar så mycket hänsyn till kvinnans kultur och seder.

Bolagets policy handlar i gengäld om att behandla båda könen likvärdigt, vilket är lagstadgat dessutom genom jämställdhetsplaner och annat. Och det är självklart att man ska behandla varandra lika på en arbetsplats oavsett vilket kön man har.

Men detta tycker alltså AD är underordnat hennes religiösa rättighet att vägra att hälsa på män. Trots att skyddet gäller muslimer och inte den lilla minoritet av muslimer som vägrar röra motsatt kön. För de är de extrema, de allra flesta muslimer i Sverige lever inte så.

AD-domen lär innebära att det är fritt fram för alla muslimer att kräva särbehandling på sina arbetsplatser när det kommer till att vägra hälsa på motsatt kön. En otroligt beklaglig utveckling, när det istället borde handla om att religion är något man utövar privat och vill man inte det får man hitta ett jobb där det accepteras.

För en halv intervju tvingas nu företaget betala 40 000 kronor i skadestånd plus rättegångskostnader på 36 000.

Domstolar dömer efter lagar som politiker skriver. Dags att uppdatera lagarna tycker jag så att domstolarna inte kan i domslut föredra diskriminering på grund av kön före religion.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

Nej, Sverige är inte rasistiskt

Om man ska kunna övertyga folk om att tredje riket är på gång måste man först sätta bilden av att rasismen i Sverige exploderat.

Ofta citeras FN, som är var vänsteraktivists bästa rasistlarmarvapen: FN kritiserar Sverige för rasism. I själva verket menar man FN:s rasdiskrimineringskommitté. som är 18 “oberoende experter”. Just nu är fem av de arton från afrikanska länder. Men de förlitar sig inte på statistik och vetenskap, de pratar med folk. Och just de organisationer de intervjuat från Sverige är opinionsbildare, för att sätta bilden om en enorm rasism. För att de ska få makt och pengar själva givetvis. Först målar man upp en stor bild av problem, sedan erbjuder man sig själv som lösningen. Givetvis är dessutom afrikanska företrädare mer benägna på att lyssna på vad just Afrosvenskarnas Riksförbund säger, och tror säkert att de är seriösa.

FN-förbundet är inte en del av FN för övrigt. De är också opinionsbildare, och lever av skattepengar precis som de andra.

Det är helt vanligt vänsterspinn för att få fördelar politiskt, inte minst i valet. Inget annat. Man kan inte bygga slutsatser om ett helt land på intervjuer med opinionsbildare, som har egenintressen i att måla upp Sverige som det värsta rasistiska landet man kan tänka sig.

Vad säger då fakta?

Enligt EU-barometern är vi det minst rasistiska landet i EU. I princip alla svenskar har noll problem med att ha en invandrare som vän, kollega eller granne, till exempel. 

Kolla till exempel Italien, Polen eller Ungerns resultat.

Enligt PEW Research Institute tycker bara 8 % att man måste vara född i Sverige för att vara svensk, jämfört med exvis Japan där 50 % tycker så.

Enligt Delegationen för Migrationsstudier är de allra flesta svenskar positiva till invandring och åsikterna har inte ändrats totalt sedan flyktingkrisen 2015. Den rapporten kom i våras.

Enligt SOM-insitutet 2018 så är det betydligt fler som är rädda för ökad främlingsfientlighet än som vill ta hit färre flyktingar, och det senare är alltså på inget sätt något rasistiskt. Eller bygger på någon aversion mot invandrare över huvudtaget. Man ser att folks attityder till detta ökat efter att vi som enskilt land tog in flest per capita 2015.

Problemet här är medvetna missförstånd tillsammans med en kombination av medvetna lögner av folk som jagar politiska fördelar och människor som inte har kunskap och har gått på spinnen.

Vi har inte en ökande rasism.

Vi är dessutom det minst rasistiska landet i EU. Och har unika värderingar globalt i frågor som om vem som kan vara svensk till exempel. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

Klimatångest – den nya accessoaren

De bär den som en perfekt fixad, till synes spontant slarvigt knuten, sjal runt halsen – klimatångesten.

De som i sina bekväma liv är mest upptagna av att stå upp för saker som ger dem en glans av att vara en särskilt fin person. Speciell. En som bryr sig så mycket utanpå att det gör ont. Och står man upp för saker kastar man epitet på de som inte tycker likadant. Med stora ord säger de att alla är lika mycket värda. Olikheter är enande, inte det som sliter isär. Mångfald är syre. Om man inte är en av de som inte tycker som dem det vill säga.

Bortblåst är viljan att förstå. Resonera. Jämka.

De ska tystas. De ska häcklas. De ska jagas bort. 

Det som gör mig mest förbannad är att dessa personer först piskar upp en stämning av att Sverige håller på att förvandlas till tredje riket. Stöveltramp och fascism. Rasism finns i varje buske, bakom varje träd, i varje anonym tjänstemans ord och blick. Det är allvar, säger de. Demokratin är hotad.

Om vi inte bekämpar XYZ kommer fascismen, då blir det som i Tyskland på 30-talet. Borgerliga ska bli stödhjul åt socialister för att rädda Sverige.

Omvänt är såklart otänkbart, idén kommer från vänster från början men har framgångsrikt lyckats lura med sig Centerpartiet och halva Folkpartiet men jag ser det även hos Öppna-dina-hjärtan-moderater i flödena.  Nu är dessa sällan några ens aktiva i partiet längre, de är lika mycket föredettingar som Fredrik Reinfeldt är i politiken. Före detta ministrar, statssekreterare och tjänstemän. Är de aktiva fortfarande är de perifera, inte sällan bittra.

Och sedan, när de målat upp en låtsasbild av verkligheten, där det bara finns ett enda fokus – goda mot onda och kriget däremellan, serverar de lösningen som inte säger någonting: man ska stå upp för de goda mot det onda. Ja? Sedan då? När vi stått upp?

Överge blockpolitiken, kommer det sedan. Bara så kan ondskan motas.

I nästa andetag kritiserar de andra för att just piska upp en stämning av att allt går åt helvete.

Ursäkta?

Det är här det går en säkring någonstans. Både i deras hjärnor och i min. Hur har man mage att bygga hela sin retorik, helt felaktigt, på att rasismen breder ut sig som böldpesten och nästa sekund kritisera andra för att svartmåla?

Och nu kom den nya trenden – klimatångest. Som samma personer, trendkänslig som svensken ändå är, direkt omfamnar som sitt. Kanalen är Miljöpartiet och alla de som gärna vill vara som de. Ledare för trenden är professor Johan Rockström och meterologen Pär Holmgren, som uttalar sig hela tiden i media som några slags klimatforskare.

Men Rockström är agronom, inte klimatforskare.

Han är professor i natural resources management vid ekologiska institutionen på Stockholms Universitet. Han är INTE klimatforskare. Han säger själv att han är klimatexpert och expert är ingen skyddad titel så även jag kan hävda att jag är klimatexpert om jag vill. Han är meriterad och högt uppsatt och det råder inget tvivel om hans kompetens akademiskt. Och kunskaper inom miljö, framför allt inom ekologi, vatten och hållbarhet. Men han har alltså inte forskat på klimatet.

Pär Holmgren är utbildad meteorolog. Han har varit hedersdoktor, det är så långt han kommit där. Han är inte forskare alls, han jobbar på Länssförsäkringar och är klimatopinonsbildare. Eller handelsresande i klimatångest, som jag skulle kalla det.

Vad är då klimatångest?

Där finns ingen färdig definition utan precis som alla modeord kan man stoppa in lite vad man vill där. Man är orolig. För klimatet. Mycket praktiskt. Alla som säger att de har klimatångest, gärna på sociala medier, känner sig förenade. Det är inte så noga resten, det där om vad det innebär eller vad man tänkt göra. Den härliga känslan, vi-känslan, är redan fixad.

Och är det något dessa personer är beroende av så är det just den. Känslan av att vara med i gänget. Inte vara utanför. Det finns något ömmande ängsligt över det tycker jag, folk som alltid låter kappan fladdra i vinden för att få vara med de populära. Höra till. Vara den som snackar, inte den som det snackas om. Och det känns varmt innanför västen av ekologisk bomull att ha en gemensam fiende, så dreven förstärker den här vi-besattheten. Inte sällan känns även vuxenlivet som en skolgård, med samma ryggdunkarbeteenden, gängbildningar och mobbing.

Jag kommer inte ifrån det. Jag tycker att det är löjligt. Det har jag alltid tyckt.

I nästa andetag säger de dessutom – polariseringen har ökat. Det är dåligt.

Men rent konkret då, vad vill klimat-ångestpersonerna?

De pratar om att låta bli att flyga. Låta bli att åka bil. Äta vegetariskt och inte köpa nya saker. Alls. Bara byta grejer och köpa begagnat.

Som av en händelse hela Miljöpartiets kärnvärden. Bingo. Allt är politik och det är valrörelse. Men måste folk vara så dumma i huvudet?

Tydligen, så vi tar det långsamt. Igen. 

Värmeböljan är inte ett konstaterat resultat av växthuseffekten. 

Och vi bor på en planet. Klimatpolitiken är ett globalt intresse, inte ett nationellt. Alltså spelar det mycket liten roll vad vi vi Sverige som helhet gör, för vi släpper redan ut rekordlite.

Faktum är att vi sedan 90-talet sänkt utsläppsnivåerna av klimatpåverkan till historiskt låga.  De har minskat med 18 miljoner ton, trots att befolkningen ökat.

Per capita är det bara betydligt fattigare länderna Mexico och Brasilien som har lägre utsläpp av CO2 än Sverige. Vi är redan i princip bäst.

Det är ett väldigt navelskådande tycker jag i all klimatångest, som självupptagna världsförbättrare på Södermalm håller på med. Som om jordens överlevnad bokstavligen hänger på deras smala axlar.

Nej. Det kommer inte spela någon roll för klimatet om du blir vegan.

En kosthållning som för övrigt bygger en hel del på produkter man absolut inte hittar på svenska gårdar: dadlar, mandlar och andra nötter, soja. Havre odlas här. Men sojaprodukter görs av importerad soja. Kolla valfritt härlig vegansk blogg och du hittar massa vanilj, curry, ris, soja, choklad etc. Alla produkter som måste flygas hit eller åka båt. Och lastbil.

Även om det inte alls är så egentligen att närodlat alltid är bäst för miljö och klimat men de tror ju de…..

Folk som har klimatångest är som barn, de projicerar ett stort problem de inte kan lösa och inte orsakat på sig själva, som alla små barn tror att det är något de gjort om något går fel. Som en skilsmässa.

Nu kommer mailkorgen översvämmas av folk som kallar mig de näst värsta man kan kallas i politiken efter rasist – klimatförnekare. 

Det är jag inte. Jag kollar på fakta. Och fakta säger att Sverige redan är bäst i klassen. Det du personligen kan göra är i så fall att åka till Asien och jobba för att de länderna ska börja rena utsläpp, sluta värma upp med olja och kol och slänga plast i haven. För majoriteten av plasten i haven kommer från de 10 största floderna. Inte heller ett problem orsakat i Sverige och som därför inte på något sätt kan lösas genom att Miljöpartiet förbjudet sugrör och plastgafflar.

Vi kan istället för att straffbeskatta resande beskatta utsläpp.

Vi kan istället för att ge tiotals miljoner till miljölobbyn och bistånd som går till att sprida socialdemokratin i form av fackförbund, hyresgästföreningar och studieförbund strypa allt sådant och ge bistånd till reningsanläggningar av vatten, bygga kärnkraft i länder som värmer upp fossilt och annat som gör skillnad.

Vi kan istället för att pumpa in pengar i ekologiskt odlad mat, som inte ger någon miljönytta, se till att bönderna kan överleva i Sverige, att fler vill bli bönder och vi därigenom ökar självförsörjningen. Det gör vi bäst i att ta bort höjningarna av diesel- och bensinskatter, skatter på gödsel etc. Och framför allt gör det enklare för bönderna att leva på sina företag.

Istället för att slänga pengar på vindkraft och sol som ger mycket lite av vår totala årsproduktion jämförelse med klimatneutrala kärnkraften bygga nya reaktorer.

Det finns ingen korrelation mellan bidragen till Naturskyddsföreningen och Naturvårdsverket och bättre miljö. Mellan antal nollor i en budget och färre utsläpp. Det är bara miljöpartister som tror det. Det tror alla socialister.

Inte ens elbilar är någon universallösning. De är inte alls bättre än bensinbilar. Att tillverka ett enda elbilsbatteri motsvarar många tusentals mils körning med en bensin- eller dieselbil.

Och skicka plast för återvinning i Asien som EU-länder gör orsakar i själva verket 25 % av utsläppen av plast i haven.

Dessutom, om alla ska sluta köpa saker och istället byta eller köpa begagnat, en svart marknad för övrigt om det sker mellan privatpersoner, varifrån tror ni pengarna till bidrag för elcyklar, vindkraft och högre löner till de anställda på Naturskyddsföreningen kommer? Inte från er i alla fall.

Om du tror att bara du börjar äta sojakorv så kommer allt bli bra – gå och lägg dig igen. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

Mer skattepengar till ETC – statlig lönegaranti

Med anledning av ETC begärt hittills tre bolag i konkurs begärde jag ut information om de begärt ut ersättning för statlig inkomstgaranti för något av de bolagen.

Bingo. 

Enligt Länsstyrelsen i Stockholm har man begärt in 1,6 miljoner kronor.  Av dessa är 1,3 miljoner utbetalad från Länsstyrelsen. För att betala löner till de anställda man anställt på skattefinansierat presstöd som man inte hade rätt till. Vi skattebetalare sitter alltså med Svarte Petter, som alltid när Ehrenberg lajvar entreprenör.

För det inte första gången han “driver socialistiska företag utan vinst” och sedan inte har någon buffert när det går dåligt utan skickar hela notan tillbaka till skattebetalarna. Läs mer om alla hans tidigare konkurser i mitt inlägg från 2015.

Vi kan sammanfatta ETC-upplägget på hur du bäst maximerar intäkter på andra människors pengar = socialistiskt företagande:

 • ge bort en massa gratisprenumerationer, inkludera dem i upplagan och sök presstöd för allt
 • låna inga pengar av banker utan låna av gamla och dumma människor som lånar ut sina pengar frivilligt till dig mot bara 2 % avkastning och 3 månaders bindningstid (vanliga bankkonton har ingen bindningstid) och om du inte kan betala tillbaka blåser du dem för de inkluderas inte av statlig insättningaranti
 • köp sedan solceller som du får bidrag för av staten
 • starta en kurs för att installera solceller där du själv är föreläsare och där din bok du skrivit, utgivet på egna förlaget, är kurslitteratur
 • få betalt av mer skattepengar genom att kursen ges på en Folkhögskola som i sin tur är 100 % försörjt av skattepengar
 • anställ folk från Arbetsförmedlingen som är arbetslösa, mot 100 % lönesubvention för att sätta upp solcellerna
 • påstå att du kan bygga hus (utan bevis, du har aldrig gjort det), få byggrätter genom att smörja tjänstemännen innan mötet och planera sedan att bara bygga under 70 kvadratmeter och lägre hyror (utan att uppvisa kalkyl) för att kunna maximera stödet för att bygga hyresrätter
 • flytta pengar mellan bolagen genom internfakturering, fordringar, skulder och utlösande av immateriella tillgångars kostnad till investering för att nolla varje bolags resultat innan året är slut så att du slipper betala bolagsskatt
 • ta ingen utdelning utan sätt istället över stora pensionsavsättningar till dig själv från olika bolag du äger, som görs innan vinst och alltså är skattefri så länge du inte tar ut dem och behagligt nog också minskar resultatet så du slipper betala bolagsskatt. Privat skattar du för uttaget, när du tar ut dem. Detta syns heller inte i deklarationer, avsättningarna alltså, så du kan hävda att du inte tjänat en krona mer än den officiella lönen.
 • driv bolagen “utan vinst”, det vill säga uselt, så att när du gör konkurs kan du skicka notan för lönerna du redan fått bidrag för en andra gång till skattebetalarna och du behöver inte punga ut med en enda krona själv
 • starta “journalistutbildning” på samma skattefinansierade folkhögskola du redan får dina solcellsmontörer utbildade gratis och där du får arvode för att föreläsa och säljer kurslitteratur
 • även här ingår just dina böcker du gett ut på eget förlag som kurslitteratur och du är föreläsare, samt din chefredaktör. Som också får föreläsararvode utöver lönen, av skattepengar.
 • låt en praktikperiod ingå i utbildningen så du får gratis arbetskraft på tidningarna, då behöver du inte betala en krona själv, igen, för lönerna. I detta fallet gör CSN det åt dig genom att praktikanterna jobbar gratis.
 • “journalisterna” är dessutom färdigindoktrinerade till att passa perfekt in i din Socialistisk-ungdom-blaska som föreställer en riktig tidning så ingen extra dyr tid krävs för att lära upp dem när du anställer dem, helst för lönebidrag från Arbetsförmedlingen.

Men detta räcker förstås inte. Han hinner hitta på fler sätt att pungslå skattebetalarna innan du hinner säga “socialist”, alltså ligger en massa annat i planerna:

Fast utan tillstånd och därmed utan att betala skatt som taxiverksamhet eller budverksamhet. Hur resenärerna betalar är oklart, de kanske swishar Ehrenbergs privata konto direkt? Eller tar chauffören med sig pengarna i ett kuvert till redaktionen och lägger i ett kassaskrin? Han kan ju behöva lite mer stöd menar jag, nu när han nästan är bankrutt på grund av Presstödsnämndens återkrav.

Han har ju även startat socialistiska Netflix……

Där man kan få se uppbygglig socialistisk information i form av serier och filmer han valt ut särskilt, och man kan även få lyssna på Johan Ehrenberg. Intressant att han tar 50 % av Netflix, men levererar fyra biljetter till film per månad och “ett urval” av serier från de stora “videosajterna” (!). Det märks att det inte är någon ung person som skrivit texten.

Video? Folk födda efter 1990 vet inte ens vad det är (jag är född 1975 så jo tack, VHS (video) var en viktig del av min barndom).

Men lycka till med “video” för 49 pix per månad, samt infomercials från Johan Ehrenberg och hans anställda.

Notera att Ehrenberg alltså kräver dina pengar även om du är sjuk eller har sjukt barn, om du inte kan uppvisa läkarintyg. Men hey, han har ingen möjlighet att vara solidarisk med sjuka personer. Han har ju pengar som måste in.

Här finns en komplett lista på alla event han ordnar i sin solcellspark, för mellan 200 och 950 kronor.

 • Skapa olika tiggar-kanaler för att få folks pengar utan motprestation alls. Enklaste pengarna, att bara få dem. Hittills kan du donera 19 kronor per månad till ETC som (på heder och samvete inte går till annat än solceller….), bli månadsgivare för att ge valfritt belopp bara så där , ge pengar till stödfonden som ska hjälpa honom betala tillbaka bidragen han fuskat sig till, kalla det “klimatkompensation” och få gratis pengar den vägen.
 • Starta studieförbund för att lägga vantarna på de lukrativa bidragen föreningen Folkbildningsrådet fördelar varje år till studieförbund. För att lyckas måste ett riktigt förbund vara sponsor i 3 år. Än så länge har de enligt mina källor inte ansökt om något sådant.

Bilden nedan är hämtad från det brev han skickade ut nyss till 45 000 personer.

Jag rullar nu tummarna och räknar ihop pengarna Ehrenbergs “företagande” kostat oss skattebetalarna. Hittills.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia