Trump och oligarker

Året hann knappt börja innan sossarna ställde sig vid skitkastar-katapulten på Sveavägen 68 och drog iväg ett lass.

Det går dåligt för regeringen, med ett Miljöparti under spärren och sossarna på en poll of polls på under 28,5 %, vilket är det sämsta valresultat de fått på 100 år. Och dit är var det barkar alldeles oavsett vem som tar hem makten i Rosenbad. I Norge ligger nu sossarna på 20,1 % i en färsk opinionsundersökning.

Jag länkar som ni vet inte till Aftonbladet så ni får googla.

Lindberg skyr som bekant inga medel alls, inte gräns är för låg. Idag attackerar han som vanligt välfärdsföretagen. Som han skamligt kallar oligarker, som om ryska gangsters har något som helst med att försöka driva skola med vinst är samma sak som att ta över oljeföretag och tjäna miljarder.

Här ska vi med bilden fås att tro att dessa personer tagit aktieutdelning vid första anblick. I texten handlar det dock om löner.

Allt överskott i Systembolagets verksamhet ska gå till staten. Så ju mer VD tjänar desto mindre från staten. Med samma retorik alltså som Lindberg har. Gerger som är VD för Systembolaget tjänar nästan 5,5 miljoner kronor per år.  Landets sämsta GD Dan Eliasson tjänar 1,8 miljoner kronor per år i bara lön. Helt betalat av skatt.

Idag publicerade SVT Opinion en debattartikel skriven av Ola Pettersson och Karl Petter Thorwaldsson på LO, där de på riktigt försöker utmåla Moderaterna som Trump.

“Det svenska skattesystemet har blivit perverst

Nej, LO. Ni vill inte Sveriges bästa. Ni vill LO:s bästa. Ni är och förblir ett särintresse och landets största lobbyistorganisation som bekvämt nog sitter i regeringspartiets ledning. Och ger varje år partiet tiotals miljoner i bidrag för att köpa lagstiftning. Detta kallas korruption i alla andra länder. Utom i Sverige.

Förklaringen LO alltid drar fram?

Det har varit så här i 120 år så då är korruptionen okej. 

Karin Pettersson har lika mycket skam i kroppen som brodern Ola Pettersson och inledde året med att försöka skaka liv i lite gammalt mediedrev om Ulf Kristersson. Ironiskt nog att hennes eget parti och LO har svart bälte i lägenhetsaffärer som hade gjort valfri sicilianare grön av avund. Jag har skrivit om många av dem på bloggen, skandalen med Kommunal för något år sedan var bara den senaste. Det sitter i väggarna på LO och S att mygla sig till saker via “rörelsen”, framför allt lägenheter.

Är det inte roligt att regeringen vad gäller en enda skatt – skatten på pensioner – lyfter fram skattesänkningar som den bästa saken? Medan när det gäller ALLT annat är något dåligt?

Och Andersson har inga problem att ljuga på Facebook. Som att Alliansens skattesänkningar “lämnade stora revor i välfärden” när SKL och alla andras beräkningar visar att resurserna var rekordstora under Alliansen. För att det lönade sig att jobba mer.

“Högern drog isär Sverige”

Mmm. Men om högern drar isär Sverige, varför sprängs det handgranater på gatan under er regeringstid då?

Nej, Magdalena Andersson.

Moderaterna vill att även invandrare ska få jobba istället för att leva på bidrag. Till skillnad från er. Alltså måste det bli billigare att anställa invandrare, som inte kan språket, har låg utbildning etc. Sänka INGÅNGSLÖNER är något helt annat än att sänka löner. Ingångslön är alltså lönen man “går in på”, den första lönen på första jobbet. Hör man lite grann på namnet ändå.

“Sänka vanliga människors löner” ska sätta skräck i de som arbetar att alla borgerliga vill sänka deras lön.

Kort fråga: hur ska Moderaterna kunna sänka just din lön? Det förklarar inte Andersson. För att det är en saga.

Gamla Alliansfritt Sverige Viktor Tullgren, tycker att det är BRA att bolag går i konkurs. Lika bra som att Nordea tog sitt pick och pack och flyttade till Finland antar jag.

Vi kommer få se en smutsig valrörelse. Inte på grund av oss borgerliga. Utan som ni ser, de som har svart bälte i smutkastning sedan gammal – Maktpartiet Socialdemokraterna.

I höstas ändrade Kommunal och IF Metall sin retorik gentemot SD och erkände att den val fel. Nu har Ylva Johansson, Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Ardalan Shekarabi ändrat tonläget mot SD och i SDs frågor.

För S har inga problem med att regera med aktivt eller passivt stöd av SD så länge de får regera. Allt annat är spel för gallerierna. De har inga gränser och som ni ser, Dirty S är i full gång. 

Så denna mini-blogg kommer tyvärr förmodligen få uppdateras ofta…..

Maila mig era bidrag till rebecca@uvell.se och märk mailet med Dirty S. 

……………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

5 kommentarer
 1. Mantrat ”Vi går inte till val på höjda skatter” rapade Magdalena och Stefan upp såfort de såg en mikrofon. Alla med högre IQ än skonummer insåg såklart att detta var socialdemokratiska för ”vi berättar inte för de korkade väljarna förrän EFTER valet att vi kommer tokhöja skatterna.” Sverige är regerande världsmästare i ishockey, Magdalena kommer inte ge sig förrän Sverige är världsmästare i skattertryck. Det borde vara varje regerings målsättning att demsom sliter ihop pengarna ska få behålla så mycket av sin lön som möjligt. Pengarna behövs i välfärden, heter det. Men tydligen har regeringen råd att slösa bort 300millar på subventionerade elcyklar! 280millar för att stockholmare ska slippa betala inträde på museer (varför ska gällivarebor skattefinansiera våra skattebesök?)I Angered som har en av landets högsta kommunalskatter har socialisterna och mp lagt miljoner på en kamelfarm….

  Att LO säger att social”demokraterna” är bäst för sina medlemmar innebär ju att de omyndig- och idiotförklarar sina medlemmar. Kan de inte själva komma fram till vilket parti som är bäst? Över 50% sympatiserar med andra partier (att det inte är fler som sympatiserar med social”demokraterna” beror ju på att så många lämnat facket pga av det politiska stödet. Jo men det är ju demokratiskt fattat beslut på kongressen. På kongressen röstar ombuden. Men för att bli ombud måse du ha rätt partibok. (Social”demokraterna”). Så i praktiken röstar social”demokraterna” om de ska få partistöd frånLO)….

  1. Jag är en person och är borgerlig. Mitt huvudmotstånd har alltid varit sossarna och vänstern. Nu har gamla moderater tillfälligt fått för sig att rösta på SD och genom att granska våra gemensamma motståndare vänstern kan jag bidra till att de kommer tillbaka till Moderaterna. Dessutom finns det otroligt många som granskar SD men vilka granskar vänstern? Du har Expo, alla vänsterskribenter, alla FB-grupper, Lars Lindström, Inte rasist men samt samlad mediekår etc etc. Det råder inte brist på granskning av SD, det kan du inte hävda.

   Däremot borde fler granska vänstern.

   1. Bra svarat, Rebecca!

    Men, om hederliga gammelmoderater ska våga rösta på M igen måste partiets recyclade ledning skärpa till sig rejält och göra offentlig bot och bättring – eller agera vuxet på riktigt och ställa sina platser till förfogande…

    … istället för att fortsätta reinfeldtmobba Sverigedemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *