Dirty S

Valrörelsen har sannerligen börjat. 

Och våra vänner i Socialdemokraterna har alltid inspirerats av USA i sina valkampanjer. En teknik de använt i flera valrörelser, där 2014 var den mest framträdande, är Dirty Campaigning. Då finansierade de Alliansfritt som en egen skitkastarbyrå, genom att anställa personer på sitt kansli som “sociala medier-ansvariga” men vars enda uppgift var att jobba med Alliansfritts blogg, Twitter-konto och Facebook.

Sedan gav de bort alla följare till Skiftet. Som inte gjort något avtryck alls. Ingen bryr sig vad de håller på med. Men S använder även i denna valrörelse dirty som strategi.

Den här sida kommer att samla de bästa exemplen från dirty campaigning från olika företrädare från Socialdemokraterna och deras organisationer inklusive LO och dess fackförbund.

Jag kommer fokusera både på rena angrepp men också rena lögner och falsarier. När företrädare oförblommat faktiskt sprider fel fakta medvetet. Men sedan beskyller andra för “fake news” och dålig ton.

Ser ni något, maila till rebecca@uvell.se och glöm inte att märka mailet med Dirty S.

Internet never forgets.

Låt dem få sätta kaffet i halsen varje gång de pratar om god ton. 

Håll i hatten. Nu åker vi ända fram till valet i september 2018.

……………………….

Infrastrukturminister Tomas Eneroth, då gruppledare för S i riksdagen (han bytte i somras plats med Ygeman, typ), retweetade Socialdemokraternas officiella konto i maj 2017.

Som påstår att Moderaterna samarbetar med Sverigedemokraterna.

Tidningen Arbetarens chefredaktör Helle Klein (IF Metalls tidning) fick också en retweet av Eneroth när hon skrev om att IF Metalls dåvarande ordförande Anders Ferbe vill “förpassa SD till det bruna avskrädet” (sopor alltså, bruna sopor )

Men den 7 november 2017 så ändrade IF Metall plötsligt strategi gentemot SD. Att kalla väljarna rasister var dumt.

Ett annat statsråd som utvecklat “god ton” särskilt är socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Som till exempel den 2 juni 2017 tyckte att detta var en trevlig kommentar.

Eller för att använda Strandhälls egen retorik: “Efter 3 år som statsråd kommer fd projektledaren för arbetsmarknadsprojekt och fackpampen Annika Strandhäll till slutsatsen att hon inte behöver medietränas”

Den här bilden sprider olika sossar lite då och då och försöker bevisa något.

Men de har “glömt bort” två viktiga saker så jag har fixat deras bild. Två finanskriser saknas. Varsågod.

I november 2017 försökte Strandhäll finta alla, genom att påstå att sossarna minsann varit för en mer restriktiv migrationspolitik hela tiden. Vilket är ren lögn.

Får jag påminna om “VOLYM-GATE” featuring Tobias Billström?

Då kallade redaktören för S-blaskan Aftonbladet Billström för rasist. Pettersson är för övrigt anställd av just LO.

Stefan Löfven skrev detta den 4 februari 2013:

“Det är oanständigt”

Vad var Billströms brott? Han använde ordet volym om migration. Och tyckte man kunde diskutera dessa volymer. Det var det enda han gjorde. Det ter sig omöjligt nästan att det blev stort hallå över en sådan icke-grej, för att använda ordet volym om migration gör vi hela tiden idag, men så hårt höll åsiktskorridoren en sund debatt borta. Bara att använda fel ord genererade folkstormar och krav på avgång.

I oktober 2017 twittrade sossarna ut den här bilden från Facebook och sitt officiella Twitter-konto:

Strandhäll igen, denna gång ljuger hon om Moderaterna och SD som inte alls styr “i kommunerna”, där hon vill insinuera en massa kommuner där M och SD kamperar ihop själva. I själva verket är de vågmästare i flera kommuner, precis som i rikspolitiken.

Regera med stöd av SD vill S visst – Stefan Löfven tänker inte avgå om rödgröna blir mindre än Alliansen utan tänker inte ge sig förrän statsministeromröstningen. Om han vinner den så kommer S regera med aktivt stöd av SD.

Strandhäll är en evig källa för inspiration. Den 24 november påstod hon att SD till varje pris vill fälla regeringen. Och att allt M vill är att inte investera i vård. Jag tycker inte detta ens är värt att kommentera faktiskt. Det står för sig själv.

Fakta gäller inte ens hos de Socialdemokrater som är ministrar. Ändamålet helgar alltid medlen för en sosse. Morgan Johansson tillhör också värsta gruppen i klassen när det gäller detta.

Som 7 juli 2017. När han påstod att 500 000 migranter på 5 år var “fria fantasier”. 

Enligt Migrationsverkets prognos i juli 2017 var totala siffran……500 000. 

Ulf Bjereld skyr inte heller några medel för maktpartiet. Ordföranden för Tro och Solidaritet och numera även utredare för just stöd till trossamfund (!) påstod idag att M vill regera med SD.

Några som däremot vill regera med aktivt stöd av SD är Stefan Löfven som den 16 september 2016 redogjorde för att han minsann kommer sitta kvar oavsett valresultat. 

S har också med hjälp av just SD fått igenom en rad politiska förslag, till exempel avskaffandet av Lex Laval som inte kunnat genomdrivas utan SDs aktiva stöd. Men LO och S har aldrig varit för något annat än att de vita medelålders svenskar som är med i LO ska skyddas från all tänkbar konkurrens.

Ardalan Shekarabi har heller inga problem att svänga sig med saker han hittat på och som inte har någon förankring i verkligheten. Som “Sagan om de 27 kronorna”. Vilket jag granskade och avslöjade kom från en enda anonym taxichaufför i en P3-dokumentär. 

Den 11 november 2016 försökte Strandhäll “skoja lite” om mäns rösträtt på Facebook. Det gick så där.

……………………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *