Bland kukar och nazister

Alliansfritt Sverige gjorde ju bort sig när de efter valet konstaterade att “nu är ordningen återställd” (de trodde då att S skulle regera i 60 år till direkt) och la ner Alliansfritt. Man gav bort Twitterkontot till ett nytt varumärke, Skiftet.

Sedan blev man desperat för i december lovade Löfven att hålla extra val, något han sedan som Löfven gör, ångrade sig på. Så då försökte Alliansfritt starta upp igen. De har ynkliga 2 000 följare nu.

Inte direkt en maktfaktor men de kämpar på med att försöka trycka golvet neråt på det socialt acceptabla, vilket de hade ledartröjan i hela valrörelsen 2014. 

Till exempel detta osmakliga diagram av Hanif. De hade en kampanj mot Kent Persson och Lars Beckman i valrörelsen 2014, måltavlan denna är helt uppenbart Hanif Bali.

Kämpa Alliansfritt. Lagom till valet kanske ni har hela 3 000 följare om ni gör fler roliga memes som det här. 

Eftersom kontot med all säkerhet rattas av tonåringar är humorn därefter och könsord är ju fnissigt superkul i alla lägen så de kunde inte låta bli att skriva lite kuk.

I oktober påstod de att Moderaterna vill avskaffa mänskliga rättigheter.

Att hitta på egna slutsatser av en text är nämligen inget problem, man behöver inte förhålla sig till sanningen om man har som enda uppdrag att kasta skit.

 

Anders Lindberg är svensk politisk offentlighet mest gränslösa person, tillsammans med Ali Esbati och några numera avpolleterade vänstermän som visade sig ha utsatt kvinnor för systematiska övergrepp och trakasserier så de är liksom tack och lov på eget grepp borta ur bilden. Lindberg finns kvar. Och han har ingen gräns på vad han kan påstå.

Han kommer därför med stor sannolikhet dyka upp i detta projekt i princip varje postning. Tyvärr måste man ju säga. Synd att han inte kan hålla någon form av nivå.

Som att Moderaterna suktar efter ett “blåbrunt” regeringsunderlag. Ren lögn såklart. Men sanningen stannar utanför entrén till Schibstedthuset.

Tobias Gerdås jobbar som politisk sakkunnig åt Löfven på statsrådsberedningen numera men var länge sociala medie-person på LO. Han och Anders Lindberg kumperade ihop valrörelsen 2006. Då var Lindberg anställd av partiet och Gerdås högt uppsatt inom SSU och de två låg bakom attacken mot Reinfeldt som utmålade honom som pedofil. Jag sammanfattade bland annat den kampanjen i ett inlägg på bloggen 2016.

Men i arbetarrörelsen belönar man sådant här.

Gerdås påstod igår att Moderaterna försökte använda terrordådet partipolitiskt. 

En av Lindbergs kampanjer är att smeta ihop Moderater med SD och kallat allting blåbrunt för att anspela på nazism. Alltså använder han ordet “blåbrun” frekvent i både tweets och artiklar, eller jag ska nog kalla dem utskrifter av pressmeddelanden från Sveavägen 68 i fortsätten eftersom Aftonbladet Ledare jobbar just på uppdrag av LO och S och inte som andra tidningar är helt självständiga från partier.

Ändå vackert att Lindberg erkänner att Löfven inte kan regera om Centern röstar för en borgerlig statsminister.

Att sedan Löfven idag bara kan styra bara med hjälp av SDs röster är något Lindberg inte tänker erkänna ens under pistolhot. 

Grotesco gjorde en gång en låt som de döpte till “Det är bögarnas fel”. Byt ut bögar mot moderater och du har melodin i Lindbergs huvud.

Pensionsskandalen är till exempel Moderaternas fel.

Det vill säga att ett enskilt bolag – Allra – visat sig ha lurat pensionssparare på pengar genom höga avgifter som ägarnas andra bolag fick och på så sätt har man tjänat pengar utan att ens levererat bra avkastning. Detta är nu under utredning och ägarna sitter häktade. Men det är Moderaternas fel.

Moderaterna vill också enligt Lindberg avskaffa all trygghet.

Det regnar idag. Det är Moderaternas fel. Kom ihåg var ni läste det först.

Sossarnas kommunalråd i Helsingsborg Ola Möller hejade på Ylva Johansson och hon RT när hon på allvar i Rapport påstod att det är på grund av LAS och villkoren på arbetsmarknaden som män utsatt kvinnor för sexuella trakasserier och övergrepp i #metoo. Och insinuerade att det därmed är……wait for it……Moderaternas fel.

Ola Pettersson, chefekonom på LO och bror till Anders Lindbergs chef Karin Pettersson, tyckte att kommentera utseendet nedsättande på en manlig journalist på Expressen han inte gillar var en kul idé. Lindberg gillar ju allt som är osmakligt och hakade givetvis på.

Personligen tycker jag att alla kommentarer, även positiva, om människors utseende är något som inte ska finnas i svensk politisk debatt eftersom det är irrelevant och syftar oftast bara till att göra ner en person. Men LO-ekonomen och Lindberg tycker alltså annorlunda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *