Ni skiter i oss

LO har ju otroligt mycket pengar. Betydligt mer än deras antagonist Svenskt Näringsliv och är landets rikaste opinionsbildare. De och arbetarrörelsens grenar lägger utan överdrift 100-tals miljoner kronor på opinionsbildning varje år. Därmed är de också landets sämsta opinionsbildare. För givet degen når de beklämmande låga resultat faktiskt. Tur nog.

Jag har nästan inga resurser alls och är en person. Jag stannar där, annars blir LO ledsna.

Här är ett försök, med alla dessa sponsrade inlägg de bombarderar åtminstone mitt flöde med. Kan man inte få organisk räckvidd får man nämligen köpa och det gör LO. Jättemycket.

“Moderaterna vill sänka lönerna och urholka välfärden”

“Ni skiter i oss” 

Vi tackar LO för att praon fick ratta deras Twitter-konto den dagen.

LO brukar alltid använda landets företagarens tid och pengar för att bedriva valrörelse. Detta har företagen för länge sedan tröttnat på. Men blev jätte jätte arga när Svenskt Näringsliv informerade sina medlemmar (företagarn) att MBL alltså är till för FACKLIGT arbete och inte VALRÖRELSE för sossarna.

Stefan Löfven verkar värma upp och publicerade igår på sin officiella Facebook-sida (inte fejk, jag har kollat och dubbelkollat):

“Det avspeglar den klassiska högerns syn på vanliga knegare som inte tros vara smarta nog för teoretisk kunskap”

Det här är alltså landets statsminister. Men han ska hälsa på Trump snart, det ska bli spännande. Tror gubbarna kan ha jättekul tillsammans faktiskt. I sina röda taffligt knutna slipsar och sin populistiska arbetarklass-retorik.

Jonna Sima försöker så hårt hon kan att bli relevant i debatten, och kastade in ett försök att dra in Fremskrittspartiet. Annars väntar jag på “vet ni vem som också hade fejkade bilder? Hitler!”.

Fackförbundet GS ordförande Per-Olof Sjöö vill också vara med.

Eftersom SSU är sossarnas ungdomsgård kan man inte ha så höga krav på dem, det var ju ändå SSU som med Tobias Gerdås och Anders Lindberg i spetsen kallade Fredrik Reinfeldt för pedofil i valrörelsen 2006, men det är ändå kul att ta med dem.

“Bankdirektörerna lever lyxliv på vanligt folks pengar – högern gör allt för att skydda dem!”

Det är gulligt i sin otroliga fantasilöshet ändå. Jag saknade hammaren och skäran som SSU annars så gärna målar på sina plakat och har på sina Facebook-bilder.

Aftonbladets nästa politiska redaktör, för de vet ju att plocka de riktiga stjärnskotten till den posten som vi vet, Daniel Swedin skojar till det med sin favoritstadsdel Täby. Jag hoppas Täby är smickrade över hur ofta just Daniel Swedin skriver om dem.

När nästa #metoo-skandal briserar på Aftonbladet kanske Swedin kan hålla sig framme och norpa redaktörsposten, vem et.

Jag är förvånad över att Swedin ens behövde skriva en artikel till denna uttömmande och ändå briljanta rubrik.

Sossarnas starke man i Stockholm Karin Wanngård (jag försöker låta bli att köna folk och “starke man” syftar inte på något biologiskt kön utan är helt enkelt ett uttryck för en kommunpamp) vill också vara med och piper fram klena “moderaterna vill sänka din lön och höja din hyra”.

Jämfört med nivån sossarna brukar leverera var detta blekt tycker jag. Bättre kan du, Karin Wanngård. SSU är jätteduktiga med bankdirektörer och arbetarklass, du borde dricka kaffe med dem. Eller åk till Göteborg. Soffan Hermansson är fullärd i dirty campaigning.

LO tycker i alla fall att SSU är jätteroliga.

Den sista bilden tog jag med för att den är rolig i all sin enkelhet. Andersson hoppas verkligen verkligen att etableringsjobben (extratjänster, moderna beredskapsjobb etc).

“Det kan bli en vinst på längre sikt”

Det är nästan rart någonstans.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

2 kommentarer
  1. “Det kan bli en vinst på längre sikt” För Partiet? Det står i Magdalena Anderssons CV att hon läst på Harvard… Jag börjar misstänka att det ska vara “Hårvård”? För det där med ekonomi verkar hon inte ha så bra koll på—

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *