Bloggen har ett borgerligt perspektiv och drivs av Rebecca Weidmo Uvell. Jag är inte journalist utan opinionsbildare. 

Det är en av landets största opinionsbloggar och har i genomsnitt 70 000 – 100 000 unika besökare varje månad.

Detta är en privat blogg, inte en tidning. Det finns ingen replikrätt. Allt material är gratis.

Ni skiter i oss


LO har ju otroligt mycket pengar. Betydligt mer än deras antagonist Svenskt Näringsliv och är landets rikaste opinionsbildare. De och arbetarrörelsens grenar lägger utan överdrift 100-tals miljoner kronor på opinionsbildning varje år. Därmed är de också landets sämsta opinionsbildare. För givet degen når de beklämmande låga resultat faktiskt. Tur nog.

Jag har nästan inga resurser alls och är en person. Jag stannar där, annars blir LO ledsna.

Här är ett försök, med alla dessa sponsrade inlägg de bombarderar åtminstone mitt flöde med. Kan man inte få organisk räckvidd får man nämligen köpa och det gör LO. Jättemycket.

“Moderaterna vill sänka lönerna och urholka välfärden”

“Ni skiter i oss” 

Vi tackar LO för att praon fick ratta deras Twitter-konto den dagen.

LO brukar alltid använda landets företagarens tid och pengar för att bedriva valrörelse. Detta har företagen för länge sedan tröttnat på. Men blev jätte jätte arga när Svenskt Näringsliv informerade sina medlemmar (företagarn) att MBL alltså är till för FACKLIGT arbete och inte VALRÖRELSE för sossarna.

Stefan Löfven verkar värma upp och publicerade igår på sin officiella Facebook-sida (inte fejk, jag har kollat och dubbelkollat):

“Det avspeglar den klassiska högerns syn på vanliga knegare som inte tros vara smarta nog för teoretisk kunskap”

Det här är alltså landets statsminister. Men han ska hälsa på Trump snart, det ska bli spännande. Tror gubbarna kan ha jättekul tillsammans faktiskt. I sina röda taffligt knutna slipsar och sin populistiska arbetarklass-retorik.

Jonna Sima försöker så hårt hon kan att bli relevant i debatten, och kastade in ett försök att dra in Fremskrittspartiet. Annars väntar jag på “vet ni vem som också hade fejkade bilder? Hitler!”.

Fackförbundet GS ordförande Per-Olof Sjöö vill också vara med.

Eftersom SSU är sossarnas ungdomsgård kan man inte ha så höga krav på dem, det var ju ändå SSU som med Tobias Gerdås och Anders Lindberg i spetsen kallade Fredrik Reinfeldt för pedofil i valrörelsen 2006, men det är ändå kul att ta med dem.

“Bankdirektörerna lever lyxliv på vanligt folks pengar – högern gör allt för att skydda dem!”

Det är gulligt i sin otroliga fantasilöshet ändå. Jag saknade hammaren och skäran som SSU annars så gärna målar på sina plakat och har på sina Facebook-bilder.

Aftonbladets nästa politiska redaktör, för de vet ju att plocka de riktiga stjärnskotten till den posten som vi vet, Daniel Swedin skojar till det med sin favoritstadsdel Täby. Jag hoppas Täby är smickrade över hur ofta just Daniel Swedin skriver om dem.

När nästa #metoo-skandal briserar på Aftonbladet kanske Swedin kan hålla sig framme och norpa redaktörsposten, vem et.

Jag är förvånad över att Swedin ens behövde skriva en artikel till denna uttömmande och ändå briljanta rubrik.

Sossarnas starke man i Stockholm Karin Wanngård (jag försöker låta bli att köna folk och “starke man” syftar inte på något biologiskt kön utan är helt enkelt ett uttryck för en kommunpamp) vill också vara med och piper fram klena “moderaterna vill sänka din lön och höja din hyra”.

Jämfört med nivån sossarna brukar leverera var detta blekt tycker jag. Bättre kan du, Karin Wanngård. SSU är jätteduktiga med bankdirektörer och arbetarklass, du borde dricka kaffe med dem. Eller åk till Göteborg. Soffan Hermansson är fullärd i dirty campaigning.

LO tycker i alla fall att SSU är jätteroliga.

Den sista bilden tog jag med för att den är rolig i all sin enkelhet. Andersson hoppas verkligen verkligen att etableringsjobben (extratjänster, moderna beredskapsjobb etc).

“Det kan bli en vinst på längre sikt”

Det är nästan rart någonstans.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Moderaterna vill att folk ska dö


Det märks att det är 2018. För nivån av skit som skjuts från Sveavägen 68 och Norra Bantorget har ökat markant. Så mycket att jag faktiskt inte får plats med allt jag samlat den här gången på ett inlägg utan måste dela upp det på två inlägg.

Denna lilla mini-blogg ska även ses som ett öppet Internet never forgets-arkiv för alla er läsare att fritt disponera när helst ni hör en hycklande sosse påstå att “det där, det har jag aaaaaldrigt sagt”. Då går ni hit och letar och kollar om det stämmer.

Detta kommer också bli en guldgruva nästa gång en sosse försöker dra igång en #godton-debatt igen.

NKS är just nu rökridån för dagen, det krävs ju många för att gömma hur dåligt det egentligen går för “samarbetsregeringen”. Just denna rökridå har som syfte att dölja de växande vårdköerna, som har exploderat sedan sossarna tog makten. Och det ska också försöka skyla över saker som LSS-haveriet och att folk idag i princip inte kan bli sjukskrivna, för att regeringen måste få ner kostnaderna.

Alla har fått instruktioner att prata vård. Så Magdalena Andersson postade till exempel detta på sin Facebook nyligen.

“Det är Moderaternas fel att vårdköerna växer” är det som i princip står.

Men NKS har varit ett mål länge, här kan till exempel se att sossarna i Högdalen (där Veronica Palm huserar) redan i mars fokuserade just på det.

Och sossarna har inga problem att helt oförblommat att ljuga. För den här annonsen rullar på Facebook. Trots att den inte stämmer. Kollar man på väntetider.se så kan själv se det orimliga. Stockholm har INTE längst köer i Sverige. Tvärtom. Längst köer har däremot en rad sossestyrda landsting.

Men Erika Ullberg tack till Annika Strandhäll för att de äntligen gav henne understöd och nu försöker lägga statliga resurser på att granska ett enskilt landsting, något jag gissar kommer föranleda en KU-anmälan för att pröva lämpligheten av. Aldrig har väl en valpaj levererats så väl. Tack. Regeringen.

Och så här låter retoriken från sossarna i Stockholm. Det är ett enda långt trollflöde. Nämen, alla vet ju att borgerliga inte vill bota sjuka och vårda gamla. Bara bygga balla hus och betala konsulter. De vill att folk inte ska vård, utan dö.

Man tar sig för pannan på nivån.

Erika Ullberg är alltså  personen som vill ta över hela landstinget. Ändå kan hon inte hålla sig till sanningen själv. Jag har själv bevisat att sossarna inte bara skrev på beslutet för NKS och OPS, de kallade beslutet stolt en svensk OPS-modell, kramades efteråt och Ullberg själv satt med på mötet 2010. Men ställde inte en enda fråga om NKS utan om trafik. Hon reserverade sig inte eller någon annan sosse.

Sedan har vi Göteborg.

Moderaterna i Göteborg gjorde en film som i stora drag var optimistisk, men med en kort passus om sakernas tillstånd i förorterna  Göteborg. Som är ett av landets jihadist-fästen och som har flest skjutningar per capita i landet. De har reella problem med sina förorter.

Det blev märkligt nog ramaskri. Var det på grund av faktafel? Nej. Sossarna lyckades få en lättövertalad media att drev loss om…….att de köpt en genrebild. Detta är nivån på svensk media idag. Flera dagars drev om en genrebild. Till skillnad från mediehus har ingen annan, inte jag heller, egna databaser av egenägda bilder att välja mellan. Det är bara media som kan ha det eftersom det är jättedyrt att bygga upp. Vi andra MÅSTE köpa bilder. Och då valde reklambyrån M använde att köpa en bild på en bilbrand. I Vancouver.

Men se, det får man inte göra för svensk media. Som satte sig på den högsta hästen de kunde hitta och allra högst hoppade Ulf Kristoffersson upp från TV4.

Den “oberoende” socialdemokratiska statsvetaren, polare med Ulf Bjereld som sitter i sossarnas VU och hans fru Marie Demker, kallade (förstås) filmen Sveridemokratisk.

Ulf Bjereld kommenterar direkt från sossarnas VU: populism. 

Soffan Hermansson, kommunalråd i Göteborg och den som faktiskt ansvarar för att Göteborg har blivit ett tillhål för en stor mängd militanta jihadister som åkt och kommit tillbaka från IS eller dödats där, försökte sätta ett lägstarekord redan tidigt i valrörelsen. Det gäller att vara prokaktiv annars kan Anders Lindberg hinna före.

“En manlig hardcore-trio agerar fronttrupp. De skäms inte för att ställa sig nära Trump, sätta sig i knät på SD, vilseleda kring statistik eller använda fejkbilder i kommunikationen”

“Smutspopulismen är deras grej”

Denna smörja till artikel är faktiskt något av det värsta jag sett i svensk debatt hittills så grattis Hermansson till förstaplatsen! Det är inte lätt att slå Aftonbladet Ledare men du lyckades.

Och apropå Anders Lindberg har vi senaste godbitarna i trash-lådan från honom och hans hangarounds (Swedin).

“Konsulternas och korruptionens parti”

“Kristersson fem slag mot vanliga människor”

Björklund “drar rövare i TV, KU-anmäler ministrar på ren känsla”

En liten bonus på slutet får ni för att kunna spara till senare: beviset för att Hanif Balis påstådda “käften batikhäxa” alltså inte sagts av Bali utan myntades av komikern Ola Söderholm i podden Lilla Drevet som något Bali skulle kunna säga. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Trump och oligarker


Året hann knappt börja innan sossarna ställde sig vid skitkastar-katapulten på Sveavägen 68 och drog iväg ett lass.

Det går dåligt för regeringen, med ett Miljöparti under spärren och sossarna på en poll of polls på under 28,5 %, vilket är det sämsta valresultat de fått på 100 år. Och dit är var det barkar alldeles oavsett vem som tar hem makten i Rosenbad. I Norge ligger nu sossarna på 20,1 % i en färsk opinionsundersökning.

Jag länkar som ni vet inte till Aftonbladet så ni får googla.

Lindberg skyr som bekant inga medel alls, inte gräns är för låg. Idag attackerar han som vanligt välfärdsföretagen. Som han skamligt kallar oligarker, som om ryska gangsters har något som helst med att försöka driva skola med vinst är samma sak som att ta över oljeföretag och tjäna miljarder.

Här ska vi med bilden fås att tro att dessa personer tagit aktieutdelning vid första anblick. I texten handlar det dock om löner.

Allt överskott i Systembolagets verksamhet ska gå till staten. Så ju mer VD tjänar desto mindre från staten. Med samma retorik alltså som Lindberg har. Gerger som är VD för Systembolaget tjänar nästan 5,5 miljoner kronor per år.  Landets sämsta GD Dan Eliasson tjänar 1,8 miljoner kronor per år i bara lön. Helt betalat av skatt.

Idag publicerade SVT Opinion en debattartikel skriven av Ola Pettersson och Karl Petter Thorwaldsson på LO, där de på riktigt försöker utmåla Moderaterna som Trump.

“Det svenska skattesystemet har blivit perverst

Nej, LO. Ni vill inte Sveriges bästa. Ni vill LO:s bästa. Ni är och förblir ett särintresse och landets största lobbyistorganisation som bekvämt nog sitter i regeringspartiets ledning. Och ger varje år partiet tiotals miljoner i bidrag för att köpa lagstiftning. Detta kallas korruption i alla andra länder. Utom i Sverige.

Förklaringen LO alltid drar fram?

Det har varit så här i 120 år så då är korruptionen okej. 

Karin Pettersson har lika mycket skam i kroppen som brodern Ola Pettersson och inledde året med att försöka skaka liv i lite gammalt mediedrev om Ulf Kristersson. Ironiskt nog att hennes eget parti och LO har svart bälte i lägenhetsaffärer som hade gjort valfri sicilianare grön av avund. Jag har skrivit om många av dem på bloggen, skandalen med Kommunal för något år sedan var bara den senaste. Det sitter i väggarna på LO och S att mygla sig till saker via “rörelsen”, framför allt lägenheter.

Är det inte roligt att regeringen vad gäller en enda skatt – skatten på pensioner – lyfter fram skattesänkningar som den bästa saken? Medan när det gäller ALLT annat är något dåligt?

Och Andersson har inga problem att ljuga på Facebook. Som att Alliansens skattesänkningar “lämnade stora revor i välfärden” när SKL och alla andras beräkningar visar att resurserna var rekordstora under Alliansen. För att det lönade sig att jobba mer.

“Högern drog isär Sverige”

Mmm. Men om högern drar isär Sverige, varför sprängs det handgranater på gatan under er regeringstid då?

Nej, Magdalena Andersson.

Moderaterna vill att även invandrare ska få jobba istället för att leva på bidrag. Till skillnad från er. Alltså måste det bli billigare att anställa invandrare, som inte kan språket, har låg utbildning etc. Sänka INGÅNGSLÖNER är något helt annat än att sänka löner. Ingångslön är alltså lönen man “går in på”, den första lönen på första jobbet. Hör man lite grann på namnet ändå.

“Sänka vanliga människors löner” ska sätta skräck i de som arbetar att alla borgerliga vill sänka deras lön.

Kort fråga: hur ska Moderaterna kunna sänka just din lön? Det förklarar inte Andersson. För att det är en saga.

Gamla Alliansfritt Sverige Viktor Tullgren, tycker att det är BRA att bolag går i konkurs. Lika bra som att Nordea tog sitt pick och pack och flyttade till Finland antar jag.

Vi kommer få se en smutsig valrörelse. Inte på grund av oss borgerliga. Utan som ni ser, de som har svart bälte i smutkastning sedan gammal – Maktpartiet Socialdemokraterna.

I höstas ändrade Kommunal och IF Metall sin retorik gentemot SD och erkände att den val fel. Nu har Ylva Johansson, Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Ardalan Shekarabi ändrat tonläget mot SD och i SDs frågor.

För S har inga problem med att regera med aktivt eller passivt stöd av SD så länge de får regera. Allt annat är spel för gallerierna. De har inga gränser och som ni ser, Dirty S är i full gång. 

Så denna mini-blogg kommer tyvärr förmodligen få uppdateras ofta…..

Maila mig era bidrag till rebecca@uvell.se och märk mailet med Dirty S. 

……………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Bäst före 2014


Sossarna verkar trötta.

För nu har Sveavägen 68 dammat av valplanen för 2014 och börjat trycka ut “stupstock” igen. Kanske trodde de att de vann på just det ordet. Ygeman, vår före detta inrikesminister som fick foten för att han misskött sitt jobb gravt – han struntade i att prata med sin statsminister om att Transportstyrelsen äventyrat rikets säkerhet – var nästan först ut.

Igår twittrade han självgott om just det. Och besvikelsen över att deras före detta partner in crime SD inte stödjer S istället.

LO Sverige, som jag är blockad ifrån men jag har ett tyst läskonto så det följer jag givetvis ändå, försökte haka på. Och satte Ulf Kristersson tillsammans med Löfven och Åkesson. För att ytterligare befästa hur besvikna de är över att inte Åkesson stödjer Löfvens politik.

“Det är alltid oss Moderaterna vill ta bort tryggheten”. 

Naew.

LO retweetade också denna för mig i och för sig okända person men enligt egen utsago på Twitter är han fackligt aktiv.

“SD sviker löntagarna”

Socialdemokratiska för: SD är bara dumma när de inte röstar med sossarna. Annars är de rasister. 

Pressekreteraren för Ylva Johansson vill inte heller vara sämre än att sprida myten om att S fixat ungdomsarbetslösheten, när sanningen är att årskullarna blivit mindre.

SSU, denna eviga källa för sosse-trollning, försöker fortsätta med att påstå att de borgerliga vill sänka löner. När det är folk som INTE jobbar som borde få jobb överhuvud taget och därför en något längre INGÅNGSLÖN.

Ingen som jobbar kommer få någon sänkt lön och den som tror att en arbetsgivare, vilken som helst, hellre anställer en syrier som inte kan svenska men som kostar 15 000 istället för 19 000 kronor i månaden, än en svensk 30-åring med erfarenhet hallucinerar. Och LAS gör att ingen arbetsgivare någonstans skulle kunna säga upp någon bara för den lukrativa dealen att få en nyanländ medarbetare som kostar några tusenlappar mindre i månaden.

“Högern vill sänka din lön”

Ja, och högern vill också avskaffa solen, semestern och välja Sauron till president. 

Annika Strandhäll tyckte ett litet hejarrop var på plats när Dagens Nyheter meddelade att de nu äntligen vänt de usla siffrorna. Som statsråd borde man förhålla sig neutralt till tidningar som ska granska en. Men det är mycket Annika Strandhäll struntar i på Twitter.

Utrikesminister Wallström, årets pristagare att mitt personliga Göran Persson-pris för drygast år 2017, byggde sin dyra FN-kampanj till säkerhetsrådet, som krävde åtskilliga sorters mutor i form av bjudresor och utlovat bistånd till exempel till Palestina, på att vi är så transparenta.

Bara för att ha kört hela kampanjen via hemliga dokument med FN-gänget i New York för att undvika granskning och nu sekretessmärkt allt. 

Kristdsemokraten Felix Arnstedt gjorde den utmärkta kopplingen till Wallström och hennes olidliga vurm för terrorister i Palestina och att hennes pressekreterare Erik Wirkensjö påstått att Lars Adaktusson är “en extrem person” för att han kritiserar det.

It’s ok when we do it.

Slutligen kunde jag inte låta bli att inkludera Miljöpartiets Maria Ferm för att den här tweeten sammanfattar hela Miljöpartiets politik faktiskt. Eller snarare, det räcker med det jag strukit under.

“Det finns inga särskilda prestationskrav”

Hon syftar på den urbota dumheten till förslag som regeringen pressats fram av just Ferm och henne rödgröna vänner nyligen presenterade där endast afghaner ska få amnesti för att de vill få en gratis utbildning.

Gratis för dem alltså.

För oss som betalar är kostnaden 110 000 kronor per år och person.

……………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Högern vill avskaffa semestern


S-studenter trollar friskt på sitt konto.

Till exempel påstod de i oktober 2017 att borgerliga vill avskaffa semestern. För att en (1) på tankesmedjan Timbro, som till skillnad från sossarnas alla tankesmedjor de har varken betalas eller understöds av något politiskt parti, skrivit en (1) debattartikel som föreslog att man skulle kunna välja bort semestern och få pengar istället. Vilket man inte kan idag. Alla vill inte ta semester 25 dagar om året.

Detta förvandlade S-studenter till att “de borgerliga vill avskaffa semestern”.

De påstod i oktober också att “om högern fick bestämma skulle Sverige vara ett mini-USA”. För att borgerliga partier vill styra upp universiteten, som har en accelererande försämring under lång tid vad gäller kvalitet.

I november ändrade de MUF:s bild, vilket jag till exempel gjorde med SSU:s bild en gång. Som då började yla om upphovsrätt.

Det var den här bilden jag skojade med.

I november påstod SSU att Svenskt Näringsliv stått för skatteflykt.

Men lögner är ju som vi vet helt okej även om det kommer från SSU:s officiella konto.

Samma månad försökte SSU snacka bort att de vill anställa folk på allmän visstid trots att S och LO vill avskaffa allmän visstid.

Annika Strandhäll är en ständig inspirationskälla.

Den 26 november diskuterade hon med Niklas Gillström på Moderaterna och kallade Gillström och folk från Moderaterna för troll när han synade lögnen att M skulle samarbeta med SD i någon kommun, när sanningen är att de är vågmästare och stödjer en Moderatledd kommunfullmäktige i några kommuner. Vilket alltså INTE är samma sak som samarbete.

I januari 2017 tyckte Strandhäll att det var obehagligt att Anna Kinberg Bartra kritiserade en författare.

Den 4 december 2017 lät de dock annorlunda. Då kritiserade Strandhäll själv Katerina Janouch genom att hon delade en tweet från en KDU:are som kritiserade henne.

Samma dag skickade hon den här tweeten till Aftonbladets chefredaktör.

Jag har inga som helst problem med att även statsråd vill visa empati. Men att skicka ut detta från sitt statsråds-konto offentligt till en av landets största tidningar som ska granska makten, där Strandhäll ingår, tycker inte jag och många andra är lämpligt. Man kan visa empati genom att maila privat i så fall.

Makten och media ska inte sitta i varandras knä så här.

Samma vecka bombades Twitter av olika S-företrädare som skickade ut att de minsann fixat ungdomsarbetslösheten. Vilket de inte ha eftersom den sjunker naturligt för att årskullarna, som var jättestora i början av 90-talet sjunker nu.

Morgan Johansson förhåller sig ofta relativt till sanningen.

Den 3 december påstod han att de borgerliga “vill sänka lönerna”.

Vilket de inte vill. Utan de vill sänka INGÅNGSLÖNERNA. Vilket Johansson givetvis vet.

Fackens bästa kompis i regeringen förutom Löfven pratade på TCO:s tankesmedja den 5 december och passade på att berätta om sin egen bakgrund som företagare. Detta kvalar inte direkt in som dirty campaign men jag kunde inte låta bli att ta med den. Eftersom Johanssons äventyr som företagare slutade med att Sveriges kommuner och landsting (SKL) fick ta en smäll på 200 miljoner). Det vill säga, skattebetalarna.

……………………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Bland kukar och nazister


Alliansfritt Sverige gjorde ju bort sig när de efter valet konstaterade att “nu är ordningen återställd” (de trodde då att S skulle regera i 60 år till direkt) och la ner Alliansfritt. Man gav bort Twitterkontot till ett nytt varumärke, Skiftet.

Sedan blev man desperat för i december lovade Löfven att hålla extra val, något han sedan som Löfven gör, ångrade sig på. Så då försökte Alliansfritt starta upp igen. De har ynkliga 2 000 följare nu.

Inte direkt en maktfaktor men de kämpar på med att försöka trycka golvet neråt på det socialt acceptabla, vilket de hade ledartröjan i hela valrörelsen 2014. 

Till exempel detta osmakliga diagram av Hanif. De hade en kampanj mot Kent Persson och Lars Beckman i valrörelsen 2014, måltavlan denna är helt uppenbart Hanif Bali.

Kämpa Alliansfritt. Lagom till valet kanske ni har hela 3 000 följare om ni gör fler roliga memes som det här. 

Eftersom kontot med all säkerhet rattas av tonåringar är humorn därefter och könsord är ju fnissigt superkul i alla lägen så de kunde inte låta bli att skriva lite kuk.

I oktober påstod de att Moderaterna vill avskaffa mänskliga rättigheter.

Att hitta på egna slutsatser av en text är nämligen inget problem, man behöver inte förhålla sig till sanningen om man har som enda uppdrag att kasta skit.

 

Anders Lindberg är svensk politisk offentlighet mest gränslösa person, tillsammans med Ali Esbati och några numera avpolleterade vänstermän som visade sig ha utsatt kvinnor för systematiska övergrepp och trakasserier så de är liksom tack och lov på eget grepp borta ur bilden. Lindberg finns kvar. Och han har ingen gräns på vad han kan påstå.

Han kommer därför med stor sannolikhet dyka upp i detta projekt i princip varje postning. Tyvärr måste man ju säga. Synd att han inte kan hålla någon form av nivå.

Som att Moderaterna suktar efter ett “blåbrunt” regeringsunderlag. Ren lögn såklart. Men sanningen stannar utanför entrén till Schibstedthuset.

Tobias Gerdås jobbar som politisk sakkunnig åt Löfven på statsrådsberedningen numera men var länge sociala medie-person på LO. Han och Anders Lindberg kumperade ihop valrörelsen 2006. Då var Lindberg anställd av partiet och Gerdås högt uppsatt inom SSU och de två låg bakom attacken mot Reinfeldt som utmålade honom som pedofil. Jag sammanfattade bland annat den kampanjen i ett inlägg på bloggen 2016.

Men i arbetarrörelsen belönar man sådant här.

Gerdås påstod igår att Moderaterna försökte använda terrordådet partipolitiskt. 

En av Lindbergs kampanjer är att smeta ihop Moderater med SD och kallat allting blåbrunt för att anspela på nazism. Alltså använder han ordet “blåbrun” frekvent i både tweets och artiklar, eller jag ska nog kalla dem utskrifter av pressmeddelanden från Sveavägen 68 i fortsätten eftersom Aftonbladet Ledare jobbar just på uppdrag av LO och S och inte som andra tidningar är helt självständiga från partier.

Ändå vackert att Lindberg erkänner att Löfven inte kan regera om Centern röstar för en borgerlig statsminister.

Att sedan Löfven idag bara kan styra bara med hjälp av SDs röster är något Lindberg inte tänker erkänna ens under pistolhot. 

Grotesco gjorde en gång en låt som de döpte till “Det är bögarnas fel”. Byt ut bögar mot moderater och du har melodin i Lindbergs huvud.

Pensionsskandalen är till exempel Moderaternas fel.

Det vill säga att ett enskilt bolag – Allra – visat sig ha lurat pensionssparare på pengar genom höga avgifter som ägarnas andra bolag fick och på så sätt har man tjänat pengar utan att ens levererat bra avkastning. Detta är nu under utredning och ägarna sitter häktade. Men det är Moderaternas fel.

Moderaterna vill också enligt Lindberg avskaffa all trygghet.

Det regnar idag. Det är Moderaternas fel. Kom ihåg var ni läste det först.

Sossarnas kommunalråd i Helsingsborg Ola Möller hejade på Ylva Johansson och hon RT när hon på allvar i Rapport påstod att det är på grund av LAS och villkoren på arbetsmarknaden som män utsatt kvinnor för sexuella trakasserier och övergrepp i #metoo. Och insinuerade att det därmed är……wait for it……Moderaternas fel.

Ola Pettersson, chefekonom på LO och bror till Anders Lindbergs chef Karin Pettersson, tyckte att kommentera utseendet nedsättande på en manlig journalist på Expressen han inte gillar var en kul idé. Lindberg gillar ju allt som är osmakligt och hakade givetvis på.

Personligen tycker jag att alla kommentarer, även positiva, om människors utseende är något som inte ska finnas i svensk politisk debatt eftersom det är irrelevant och syftar oftast bara till att göra ner en person. Men LO-ekonomen och Lindberg tycker alltså annorlunda.

Dirty S


Valrörelsen har sannerligen börjat. 

Och våra vänner i Socialdemokraterna har alltid inspirerats av USA i sina valkampanjer. En teknik de använt i flera valrörelser, där 2014 var den mest framträdande, är Dirty Campaigning. Då finansierade de Alliansfritt som en egen skitkastarbyrå, genom att anställa personer på sitt kansli som “sociala medier-ansvariga” men vars enda uppgift var att jobba med Alliansfritts blogg, Twitter-konto och Facebook.

Sedan gav de bort alla följare till Skiftet. Som inte gjort något avtryck alls. Ingen bryr sig vad de håller på med. Men S använder även i denna valrörelse dirty som strategi.

Den här sida kommer att samla de bästa exemplen från dirty campaigning från olika företrädare från Socialdemokraterna och deras organisationer inklusive LO och dess fackförbund.

Jag kommer fokusera både på rena angrepp men också rena lögner och falsarier. När företrädare oförblommat faktiskt sprider fel fakta medvetet. Men sedan beskyller andra för “fake news” och dålig ton.

Ser ni något, maila till rebecca@uvell.se och glöm inte att märka mailet med Dirty S.

Internet never forgets.

Låt dem få sätta kaffet i halsen varje gång de pratar om god ton. 

Håll i hatten. Nu åker vi ända fram till valet i september 2018.

……………………….

Infrastrukturminister Tomas Eneroth, då gruppledare för S i riksdagen (han bytte i somras plats med Ygeman, typ), retweetade Socialdemokraternas officiella konto i maj 2017.

Som påstår att Moderaterna samarbetar med Sverigedemokraterna.

Tidningen Arbetarens chefredaktör Helle Klein (IF Metalls tidning) fick också en retweet av Eneroth när hon skrev om att IF Metalls dåvarande ordförande Anders Ferbe vill “förpassa SD till det bruna avskrädet” (sopor alltså, bruna sopor )

Men den 7 november 2017 så ändrade IF Metall plötsligt strategi gentemot SD. Att kalla väljarna rasister var dumt.

Ett annat statsråd som utvecklat “god ton” särskilt är socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Som till exempel den 2 juni 2017 tyckte att detta var en trevlig kommentar.

Eller för att använda Strandhälls egen retorik: “Efter 3 år som statsråd kommer fd projektledaren för arbetsmarknadsprojekt och fackpampen Annika Strandhäll till slutsatsen att hon inte behöver medietränas”

Den här bilden sprider olika sossar lite då och då och försöker bevisa något.

Men de har “glömt bort” två viktiga saker så jag har fixat deras bild. Två finanskriser saknas. Varsågod.

I november 2017 försökte Strandhäll finta alla, genom att påstå att sossarna minsann varit för en mer restriktiv migrationspolitik hela tiden. Vilket är ren lögn.

Får jag påminna om “VOLYM-GATE” featuring Tobias Billström?

Då kallade redaktören för S-blaskan Aftonbladet Billström för rasist. Pettersson är för övrigt anställd av just LO.

Stefan Löfven skrev detta den 4 februari 2013:

“Det är oanständigt”

Vad var Billströms brott? Han använde ordet volym om migration. Och tyckte man kunde diskutera dessa volymer. Det var det enda han gjorde. Det ter sig omöjligt nästan att det blev stort hallå över en sådan icke-grej, för att använda ordet volym om migration gör vi hela tiden idag, men så hårt höll åsiktskorridoren en sund debatt borta. Bara att använda fel ord genererade folkstormar och krav på avgång.

I oktober 2017 twittrade sossarna ut den här bilden från Facebook och sitt officiella Twitter-konto:

Strandhäll igen, denna gång ljuger hon om Moderaterna och SD som inte alls styr “i kommunerna”, där hon vill insinuera en massa kommuner där M och SD kamperar ihop själva. I själva verket är de vågmästare i flera kommuner, precis som i rikspolitiken.

Regera med stöd av SD vill S visst – Stefan Löfven tänker inte avgå om rödgröna blir mindre än Alliansen utan tänker inte ge sig förrän statsministeromröstningen. Om han vinner den så kommer S regera med aktivt stöd av SD.

Strandhäll är en evig källa för inspiration. Den 24 november påstod hon att SD till varje pris vill fälla regeringen. Och att allt M vill är att inte investera i vård. Jag tycker inte detta ens är värt att kommentera faktiskt. Det står för sig själv.

Fakta gäller inte ens hos de Socialdemokrater som är ministrar. Ändamålet helgar alltid medlen för en sosse. Morgan Johansson tillhör också värsta gruppen i klassen när det gäller detta.

Som 7 juli 2017. När han påstod att 500 000 migranter på 5 år var “fria fantasier”. 

Enligt Migrationsverkets prognos i juli 2017 var totala siffran……500 000. 

Ulf Bjereld skyr inte heller några medel för maktpartiet. Ordföranden för Tro och Solidaritet och numera även utredare för just stöd till trossamfund (!) påstod idag att M vill regera med SD.

Några som däremot vill regera med aktivt stöd av SD är Stefan Löfven som den 16 september 2016 redogjorde för att han minsann kommer sitta kvar oavsett valresultat. 

S har också med hjälp av just SD fått igenom en rad politiska förslag, till exempel avskaffandet av Lex Laval som inte kunnat genomdrivas utan SDs aktiva stöd. Men LO och S har aldrig varit för något annat än att de vita medelålders svenskar som är med i LO ska skyddas från all tänkbar konkurrens.

Ardalan Shekarabi har heller inga problem att svänga sig med saker han hittat på och som inte har någon förankring i verkligheten. Som “Sagan om de 27 kronorna”. Vilket jag granskade och avslöjade kom från en enda anonym taxichaufför i en P3-dokumentär. 

Den 11 november 2016 försökte Strandhäll “skoja lite” om mäns rösträtt på Facebook. Det gick så där.

……………………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244