Bloggen har ett borgerligt perspektiv och drivs av Rebecca Weidmo Uvell. Jag är inte journalist utan opinionsbildare. 

Det är en av landets största opinionsbloggar och har i genomsnitt 70 000 – 100 000 unika besökare varje månad.

Detta är en privat blogg, inte en tidning. Det finns ingen replikrätt. Allt material är gratis.

C + V

Centerpartiet har börjat använda samarbeten på kommunal nivå mellan M och SD, som i Staffanstorp och Sölvesborg, som något slags slagträ i debatten. En hävstång in till historiebeskrivningen att det skulle vara Moderaterna som spräckt Alliansen.

Och de upprepar att Vänsterpartiet inte får inflytande. När ingen väljare tror dem eftersom de kan läsa och tänka.

Men Annie Lööf och hennes spinndoktorer glömmer hur det ser ut i resten av landet, för Centerpartiet.

Jag tänkte påminna dem, och deras väljare.

I följande kommuner styr Centerpartiet tillsammans med fd kommunisterna Vänsterpartiet:

 • Sorselse: C+V
 • Sundsvall: C+S+V
 • Skinnskatteberg: C+S+V
 • Alvesta: C+S+V
 • Lessebo: C+S+V
 • Lindesberg: C+S+V
 • Surahammar: C+S+V
 • Hedemora: C+S+V
 • Gävleborgs län: C+S+V+MP
 • Borgholm: C+S+V
 • Mörbylånga: C+S+V
 • Dorotea: C+S+L+KD+V
 • Eda: C+KD+V+HEL
 • Sollefteå: C+V+VI
 • Arboga: C+M+L+KD+MP+V+OPA
 • Stenungsund: C+S+StP+V+MP 
 • Valdemarsvik: C+S+V
 • Åtvidaberg: C+S+L+V
 • Kalmar: C + V

Varför sätter Annie Lööf inte ner foten mot Sorsele? Där Centern regerar ensamma med Vänsterpartiet?

Detta smutsiga rödgröna samarbete som drar isär Alliansen?

Eller i alla andra kommuner där Centerpartiet bröt Alliansen? Som i Valdemarsvik, Alvesta, Lessebo, Sundsvall, Skinnskatteberg och Sollefteå?

Nästa gång Annie Lööf försöker göra gällande att Alliansen sprack för att några moderata kommunalråd valde att gå en annan väg än riksplanet kan väl någon påminna henne om den stora handen hon har i handen?

Eller på pickupen.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Vad gör Mehmet Kaplan nu?

Det var länge sedan vi pratade om Kaplan. Tills Amanda Lind hyllade honom på Instagram samma dag hon blev demokratiminister.

Han har inte synts till sedan presskonferensen våren 2016. Tills i december när Ledarsidorna hittade honom på Twitter.

Han är numera en del av Muslim Aid Sweden. Som ni kan se på bilden står han i svart, på huk.

I september, efter valet, var engelska Muslim Aid på besök och hade konferens.

Muslim Aid i UK anklagas för samröre med terrorister. Spansk polis anklagade till exempel redan 2002 en rad organisationer, där ibland såväl Muslim Aid som Islamic Relief att finansiera jihadism.

2014 fanns fortfarande anklagelser mot Islamic Relief att finansiera bland andra Hamas.

I oktober 2017 stoppade EU alla sina utbetalningar till Muslim Aid för att det kom fram att de slussat pengar till terroristerna Hamas.

Detta är Kaplan nya tillhåll alltså. Muslim Aid. Vad han gör framgår dock inte, han sitter inte i styrelsen och hans namn finns inte med på hemsidan. Men han är ju helt solklart en del av dem.

Carina Hägg är socialdemokrat och pionjären bakom granskningarna av islamisternas framfart i Sverige. Tack vare henne har vi nu en, hon började redan på slutet av 90-talet.

Muslim Aid ligger på Kista Torg 7, samma adress som Kista Folkhögskola. Där Omar Mustafa är ordförande. Rektorn är samma person som även sitter i styrelsen för Muslim Aid. Ni kan själva läsa deras årsredovisning här.

Och nu är återigen en av Kaplans partikamrater chef över pengarna till SST, som delar ut pengar till trossamfund, och Folkbildningsrådet, som delar ut pengar till studieförbund. Och kan skapa en massa “demokratiprojekt” som Bah Kuhnke gjorde och lät därmed Ibn Rushd få ännu mer pengar via ett “islamofobiprojekt”, integrationsprojekt etc.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Islamister är en del av MPs kultur

Vår nya kulturminister har redan hamnat i blåsväder för att hon kallat islamisten Mehmet Kaplan för hjälte och pionjär. Hon har både då och nu genomgående kallat skälet till hans avgång för ett misstag, att Kaplan råkade göra ett fel vid en tidpunkt (red.anm äta middag med fascisterna Grå vargarna).


Kaplan har inte begått något annat misstag än att ha fastnat på bild när han åt middag med Grå vargarna. Att någon fick reda på det. Hans kopplingar och engagemang i den svenska islamistkärnan är väl dokumenterade och det var anmärkningsvärt att han ens blev statsråd. Det skulle aldrig ha skett.

Men kopplingarna mellan även Miljöpartiet och landets islamister är också väl dokumenterade.

Jenny Wennhammar, medlem i Femen och också miljöpartist, vittnade vid utnämningen av Lind om hur hon, som är en av de mest engagerade anti-islamistpersonerna i partiet, hur hon inte ens fick tillträde till sitt eget parti kongress.

Nu är Lind demokratiminister.

I maj 2016 utsågs Lind till partisekreterare för Miljöpartiet och efterträddes då av Karin Frejarö.

Frejarö hade tidigare jobbat på JAK medlemsbank som riskansvarig.

I september 2017 kom ett beslut från Konsumentverket att JAK inte längre får kalla sig räntefri för att de istället för ränta tar avgifter och det är således vilseledande marknadsföring.

Ordförande sedan många år är konvertiten Monija Mannai Sonnius ansåg att beslutet bröt mot religionsfriheten.

Hon drev tidigare Islamsidorna.se på nätet, nu borttagna. JAK hade en kampanj de döpte till Jag är JAK och där dök den här personen upp – Maha al Haddad.

Hon drev kampanj för att Sundsvall skulle få separata kvinnotider på simhallarna, av religiösa skäl. Och lyckades. Hon är även lokalpolitiker för Socialdemokraterna och sitter som ordinarie ledamot i Miljönämnden samt ersättare i barn- och utbildningsnämnden. Hon har också varit nämndeman i tingsrätten många år.

Maha al Haddad är också verksamhetsledare på studieförbundet Ibn Rushd, som är är associerade med Muslimska brödraskapet.

Monija uppvaktade Per Bolund förra året och krävde enklare regler för små banker.

Al Haddad är också aktiv i Islamiska centret i Sundsvall, en av landets moskéer som bland annat figurerat i Uppdrag granskning. Där de vid fråga ansåg att en muslimsk man har rätt att våldta sin fru.

Miljöpartiet har sedan länge nära kopplingar till just Ibn Rushd. Senast i somras fick en miljöpartist avgå sedan det avslöjats att han försökt tysta kritik mot och gett pengar till Ibn Rushd, som samarbetat med islamisterna Milli Görus, samma gäng som var med på Grå vargarna-middagen Kaplan var på.

Amanda Linds försvar av Kaplan och Åsa Lindhagens bidrag med Islamic Relief är inte heller några misstag utan del av Miljöpartiets kultur och själ. Relativisering av islamism och motarbetande av all kritik mot islamister och kvinnoförtrycket. Man ingår i en sfärer bland annat MB-associcerade Ibn Rushd och Islamic Relief finns ihop med en mängd muslimska organisationer och JAK medlemsbank.

Banken har länge varit nära MP då de delar kritik mot finanssektorn och ränta. MP drev länge krav på förbjud mot ränta, de har nu släppt det.

Idag fick jag ett långt mail från Islamic Relief där de krävde att min kritik ska tas ner. Så jobbar både de och Ibn Rushd. Att i en hotfull ton kräva att kritiker tystar sig.

Men så jobbar inte jag. Som ni vet.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Hotet mot yttrandefriheten

Igår var jag med i Studio Ett och pratade sociala medier och yttrandefrihet. Karin Pettersson, lobbyist hos Scbibstedt numera, var också med. Upplägget var inte debatt utan hon fick inleda, sedan jag.

Sedan avbröt hon mig. Som man gör i debatt. Efter inslaget skällde hon på programledaren för att hon tyckte att det blivit debatt. Jag antar att representanten från Nordens största mediebolag i sin kamp för att begränsa vanliga människors åsiktsfrihet på Facebook inte var van med att få mothugg?

Eftersom alla sammanhang där sociala medier och traditionella medier diskuteras så sitter mediehus A med mediehus B i mediehus C:s soffa och alla är överens om att allt är Facebook och Googles fel.

En bättre avstamp för mitt nya projekt kan man inte få.

Jag kan idag berätta att jag och Ann Heberlein kommer att skriva en bok tillsammans. Om hotet mot yttrandefriheten.

Crowfunding kommer inom kort.

Join the resistance.


Att inte sky några medel

Centerpartiet fick 3 %-iga mätningar 2013 och 2014. Tjänstemännen snyftade på riksdagsrum och i Rosenbad. Annie Lööf hängde löst. Vad gjorde Moderaterna då?

Tröstade dem. Försvarade dem. Jag har vänner som bokstavligen stod och kramade ledsna Centerpartister den tiden. Vänner som jobbade i Rosenbad. Undertecknad ryckte många gånger ut till deras försvar online när Socialdemokraterna utsåg Lööf och Centern till huvudfiende. De skulle ut ur riksdagen.

Skäl?

S såg sin chans att splittra Alliansen den vägen, genom att ett parti åkte ut.

När Moderaternas siffror började dala, mycket på grund av DÖ och historiska dåliga beslut 2006-2014, vad gjorde Centern då? Agerade de som de bussiga kompisar KD och M gjorde när de låg risigt till? Så risigt att de höll på att åka ur riksdagen?

Nej. De betalade igen tjänsten genom att gräva ett litet dike och utöva krypskytte mot Anna Kinberg Batra, när hon var svag. Annie Lööf utmanade AKB i interna möten och siktade, nu när de stora partiets ledare var tillfälligt försvagad, att utmåla sig själv som Alliansens ledare. Ett statsministerämne.

Jag har många goda källor inom Moderaterna och Kristdemokraterna. Jag vet vad som hänt historiskt och idag.

Därför reagerade jag på Annie Lööfs oförblommade historierevision, ja lögner faktiskt, i Dagens Nyheter idag. Det ultimata beviset på att Centern skyr inga medel.

Det börjar direkt. I första stycket.

“Moderterna öppnade upp för att inleda samtal med SD och på det sättet räkna in det i sitt underlag”

Vad hände i verkligheten?

Moderaterna har aldrig räknat in SD “i sitt underlag”. Men de har gått från 2,6 % i valet 2006 till 13 % i valet 2014 och något måste göras. Isolera dem fungerade bevisligen inte och det ser alla som inte är förblindad av sin egen självbild.

Anna Kinberg Batra sa ordagrant att M borde samtala med SD i utskotten.

Det är detta Lööf nu kallar “räkna in i underlag” som i regeringsunderlag, som i budgetunderlag. Makalöst faktiskt.

Hon sa också att man borde fälla regeringen. Exakt det som Vänsterpartiet sa för fem minuter sedan. V sa rakt ut att man inte tvekar att fälla regeringen, även om SD också skulle rösta så. “Alla får rösta som de vill”.

När jag läser Lööfs första meningar chockas jag lite över att hon tror att hon kommer lyckas med det. Det är bara att söka fram intervjuerna AKB och senare Ulf gjort och motbevisa henne.

Ta Annie Lööf på bar gärning så att säga. Internet never forgets.

Det vi ser just nu, mina vänner, det är ett försök att ta sig ur det som komma skall – skuld. Eget ansvar.

Take no prisoners. Säg vad som helst. För Centern spräckte Alliansen, egentligen inte efter valet utan som jag lett i bevis började C och FP ha hemliga möten redan i september 2017 när de under en 3-veckorsperiod gick från enighet till illojalitet med Alliansen. De räddade Hultqvist.

Varför räddade de honom?

För att slänga ett köttben i riktningen “spräcka Alliansen efter valet och springa till S”. Han var deras mest populära minister. Genom att backa från kravet visade Lööf Stefan Löven att hon kunde svika Alliansen och att S hade möjlighet att få en bundsförvant, om han spelade sina kort rätt.

Nu vill C, med alla medel tillåtna, skriva om historien.

De ska kasta så mycket skit på Moderaterna att historieskrivningen blir att det i själva verket var vi som spräckte Alliansen.

De kommer ha hjälp av ett makthungrigt Socialdemokraterna och hela deras opinionsbildningsapparat, för att omöjliggöra att Alliansen uppstår igen är mål nummer två nu när den är död. Och de kommer ha hjälp av en samlad mediekår som än så långe fortfarande lyfter upp Lööf. Inte som de gjorde 2017 dock.

Men tiden är knapp. För att mediedramaturgi är att de älskar att bygga upp en person. Hylla. Ge ikon-status. För att sedan i bästa fall ignorera, i värsta fall riva ner, brick by brick. Det finns oräkneliga exempel. Lööf vet därför att tiden är knapp. Snart kan hon bli Miljöpartiet, som hyllades i åratal, för att sedan rivas ner. Och senaste åren verkat i rätt stor skugga jämfört med hur det varit.

Historerevision nummer två kommer längre ner i artikeln.

Jag tycker att det är anmärkningsvärt att hon tror att hon kommer att komma undan med det här när så många vet exakt hur det gick till.

Ulf Kristersson har aldrig brutit ett vallöfte och gått fram på egen hand.

Det som hände var följande.

Annie Lööf sa en sak framför kamerorna och en sak i slutna rum. Och andra saker sa hon inte alls i rummen heller. Hon upprepade att hon ville hålla ihop Alliansen i media, när förhandlingarna i Alliansen skedde vägrade hon ingå i en regering om inte Socialdemokraterna antingen ingick eller gav dem sitt ja. Inget av detta var ens i närheten av sannolika. S vägrade båda, givetvis. De sitter inte i en regering de inte själva leder.

Annie Lööf vägrade konstant att svara på frågan om hon hade tänkt stödja Löfven. Eller rösta på Ulf. Ända tills hon på en presskonferens slängde Alliansen framför bussen, den första gången hon sa att de tänkte rösta nej.

Det var kört att bilda en regering med Alliansen för att Lööf vägrade.

Ska man ge upp då?

Nej. Då gör man, om man är en bra förhandlare, en kompromiss. Som är något alla kan leva med. I det läget, inte förr. I det läget när Lööf vägrade regering med sina gamla kompisar, föreslog Kristersson att okej, om nu regering är uteslutet – då bildar vi två som vill sitta i regering detta och C och Fp får förhandla budget som om de satt i regering och en option att när som helst hoppa in i regering.

Ett otroligt generöst erbjudande.

Hur tackade då Lööf M och KD för detta ha-kakan-och-ätan-den-avtal?

Hon spräcker Alliansen. Och ljuger för alla. Det hemliga mötet med Löfven på husbåten, den enligt Fridolin “mycket långa förhandlingstiden”, ställer alla samma fråga – när började dubbelspelet egentligen? Träffade Centern Socialdemokraterna direkt efter valet och spelade dubbelt långt innan de i media erkände att de förhandlade?

Det är samma besvikelse jag kände i höstas när de på egen hand gick för att söka stöd av SD

Detta är meningen som varken jag eller hoppas jag, någon annan i M eller KD kommer kunna förlåta.

I denna mening sammanfattar hon oärligheten från 2017 fram tills idag. Och den oärlighet som jag tror tyvärr kommer prägla kommande mandatperiod. När de tror att de kommer kunna fortsätta som en del av Alliansen.

För hur, Annie Lööf, hur tror du att någon i Moderaterna kan gå vidare från den meningen du precis i en intervju med DN häver ur dig?

Personligen är jag inte besviken. Inte längre. Jag är inte ens arg. Jag är målinriktad. Och ute efter revansch. Jag är ute efter det nya politiska landskapet. Ett där makten och politiken faktiskt representerar den högermajoritet som redan idag finns bland väljarna. När man kan se väljarna i ögonen när man säger att de faktiskt fick vad det röstade på.

Centerpartiet har kommit undan för länge och för billigt. Folkpartiet, de tappade för länge sedan sitt existensberättigande i svensk politik.

Jag stänger inte dörren alls till borgerlig samarbete, som sagt, alla röster är välkomna i riksdagen när det handlar om att möjliggöra sin politik. Det är det som räknas. Men tiden är över när vi tar stryk för att ett gäng från ett litet parti höga på hybris och en verklighetsfrånvänd politik byggd på hur man önskar att verkligheten var istället för på hur den är. Där målet är symboler och dunkar i ryggen, helst från vänstern och mer än gärna från media.

Ni som tror att C och Fp kommer fälla regeringen och extra val kommer uppstå – lägg ner den tanken. Det kommer inte hända. Det bekräftar C längre ner i artikeln och att V skulle ihop med M, KD och SD fälla en vänsterregering är otänkbart i praktiken.

Är man borgerlig vägrar man rotera som en planet kring solen Socialdemokraterna. Den omloppsbanan har Centern och Folkpartiet helt frivilligt nu återigen anslutit sig till, efter 15 år i opposition.

Moderaterna och Kristdemokraterna står som alltid utanför och har redan byggt nära band. Det gläder mig.

Centern är mer än välkomna att stödja en sådan regering och förhandla med den. Men tiden måste var förbi när vi kröker rygg för att hålla ihop ett dåligt äktenskap där ena parten inte bara varit otrogen utan visat sig ha en annan familj i en helt annan stad under en lång tid.

Vägen dit är en mycket rakare blå linje, förnyade äktenskapslöften och monogami med det andra borgerliga partiet och öppna dörrar, till alla partier i Sveriges riksdag.

#M+KD2022

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Islamic Relief och MP-ministern

Amanda Lind, kulturminister, beskylls från kulturhåll inte ha koll på kultur. Men de har missat hennes man – Björnola Lind.

Titta på det här klippet och säg igen att Amanda Lind inte har kulturen nära sig? I blodet? I familjen.

Han satt i tre år och väntade på en björn. Undrar på vems bekostnad rent finansiellt? Men grattis till honom som nu har kulturministern som fru. Kanske blir lättare att fixa finansieringen till nästa vänta-på-björn projekt eller dans runt älgben?

När Lind var kommunalråd för MP i Härnösand köpte hon världens kanske dyraste cykelställ för 12 cyklar.

Amanda Lind passade direkt på att hylla Mehmet Kaplan, igår på Instagram. När hon alltså visste att hon var kulturminister så passade hon på att kalla islamisten Kaplan för “pionjär”.

Nog var Kaplan pionjär. Han var den första islamisten i Sverige som tog sin ända in till Rosenbad. Tills det inte gick längre. Efter att i åratal beskyllts av andra turkiska muslimer, som Nalin Pekgul och Kurdo Baksi, för att säga en sak offentligt men i själva verket stödja utvecklingen av “skäggmännen i förorten” som fungerar som moralpoliser, åkte han på eget grepp. Han åt middag med fascisterna Grå Vargarna.

Jag skrev tidigt om Kaplan, över ett år innan han fick avgå. I december 2014 redan. För att det första han gjorde som minister var att åka till Turkiet, och sedan träffa Turkiets EU-minister i Sverige trots att han inte alls hade någon officiell anledning.

Men honom tycker Lind man ska hylla.

Miljöpartiets nära relation med landets islamister är tyvärr väl dokumenterad och känd. Men Lind är inte enda nya ministern med handen i den syltburken.

Åsa Lindhagen var socialborgarråd i Stockholm och kom in i riksdagen som statsrådsersättare 2018. Hennes hjärta brinner för illegala invandrare, de som fått avslag flera gånger men ändå vägrar att lämna landet.

Som borgarråd såg hon därför till att ge alla försörjningsstöd. Hur hon nu ska kunna försvara den regeringsförklaring Löfven gav där det ingick hårdare tag för utvisning och att de som fått nej ska lämna landet blir intressant.

Men förhålla sig till regler verkar inte vara hennes melodi egentligen.

För i strid med just reglerna fattade hon också ensam beslut att från Socialnämnden ge islamisterna Islamic Relief 300 000 kronor för “flyktingboende”, som i själva verket var en plats för illegala. Gissningsvis enbart muslimer. Det är debattören Merit Wager som avslöjade detta på sin blogg.

Just Islamic Relief, som är associerade med Muslimska Brödraskapet, är en nära del till Miljöpartiet. Islamic Relief är anklagad för att ha gett pengar till terrorister och 2017 drog EU in all finansiering för att de slussat pengar till Hamas.

Miljöpartisten i Botkyrka som försökte muta moderater med röster mot en moské Ali Khalil, var också aktiv i Islamic Relief tills nyligen.

Faktum är att Khalil var eventsamordnare för just deras flyktingmottagande precis när hans partikamrat Lindhagen tog beslutet att strunta i resten av Socialnämnden och skänka 300 000 kronor till Khalils organisation 2015.

Praktiskt för Khalil. Att bara kunna ringa partipolaren Lindhagen och vips, kom 300 000 kronor av skattebetalarnas flygande till “transitboendet”.

Ett boende som visade sig ge stöd till folk som inte ens sökt asyl.

Men pengarna fortsatte att komma även 2016.

Islamic Relief ingick i ett projekt staden döpte till Vinternatt och beviljade över 10 miljoner av skattebetalarnas pengar för att hemlösa skulle få tak över huvudet. Vilket ju låter bra, tills man inser att tiggare och illegala ingår i det begreppet.

Islamic Relief intervjuades i lokaltidningen om projektet. Khalil var återigen den som förde föreningens talan.

Ny Gemenskap avslöjade sig sedan ha använt pengar till en lokal där tiggare använde dem som förvaring av stöldgods.

Pengar Lindhagen beviljat som Socialborgarråd gick alltså även till en tiggarcentral för stöldgods.

Det verkar tyvärr omöjligt att hitta Miljöpartister som kan bli ministrar som inte hyllar islamister och relativiserar deras åsikter.

Eller som slänger pengar på dem.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244