Bloggen har ett borgerligt perspektiv och drivs av Rebecca Weidmo Uvell. Jag är inte journalist utan opinionsbildare. 

Det är en av landets största opinionsbloggar och har i genomsnitt 70 000 – 100 000 unika besökare varje månad.

Detta är en privat blogg, inte en tidning. Det finns ingen replikrätt. Allt material är gratis.

Kampanjen mot Hanif Bali

Och numera, även kampanjen mot Jan Ericson och Lars Beckman, är en kampanj mot Moderaterna och Ulf Kristersson. Illa dold dessutom. 

För om det är någon som tror något annat tror ni fel. Bali är bara medlet, inte målet, att komma åt hela Moderaterna och i förlängningen vår partiledare. 

Redan 2011 skrevs den första artikeln i media, en ledarkrönika av Agnes Arpi (ja, hon är syster till Ivar Arpi), som ondgjorde sig över tonläget. Men till skillnad från aktuell kritik som vevas runt hade åtminstone denna den goda smaken att erkänna att Twitter inte är plenisalen. 

Jag har sökt efter kritiken mot Bali, år för år, för att kunna göra en slags tidslinje. 

Nu nerlagda kalkonprojktet Politism som kostade de lägst  betalda kvinnorna i vården i Kommunal typ 10 miljoner kronor totalt, var givetvis första pajkastare i den långa raden pajer som kastats mot Bali under senare åren. 

I april 2016 skrev numera fackpolitrucken och vänsterpartisten Kawa Zolfagary, själv en ökänd hatare online innan han på grund av jobb fick lägga ner twittrandet. Han drev för övrigt hatsajten Vita kränkta män också. 

Här inleddes “Hanif Bali hotar demokratin”-linjen, som visat sig vara en uthållig socialdemokratisk opinionsbildningskampanj. 

Jag skrattar lika högt idag när jag läser vad vänstertrollet skriver om att han är “orolig för den hatiska tonen”. 

Detta är varför kampanjen lanserades, och fortsatt är mycket aktiv. 

När jag på allvar började twittra i samband med att jag började jobba heltid som opinionsbildare i februari 2014 låg borgerligheten hopplöst efter online. Som vanligt vaknade vi i högern för sent. Vänstern, framför allt sossarna, har alltid varit snabbt på ny teknik och även Twitter och Facebook i valet var de före oss på. Ett drygt halvår före valet och vi i högern hade kanske 30 % av Twitter. Inte mer. Det dominerades helt av folk som just trollet Zolfagary, olika SSU:are och inte minst, den största vänsterkanalen of them all – Alliansfritt Sverige. Som då var oslagbara i räckvidd och jobbade med memes och blogg och Facebook parallellt. 

Men vi var några stycken som var med jämnade ut oddsen inför valrörelsens slutspurt, bland annat Hanif Bali. 

Vid tidpunkten då ovanstående krönika/smutkastning publicerades hade Bali redan lyckats bättre än någon annan inom högern att engagera folk. Han hade blivit ett hot. Ett stort. 

Han blev symbolen för att vänstern förlorat online, från ett otroligt överläge är de idag sedan flera år tillbaka hopplöst efter. Vänsterns svar är att försöka få bort Bali för att sedan få bort högerns dominans online. 

Den 24 maj 2016 fick hans belackare gnugga händerna av förtjusning för första gången men av fel anledning. Han petades visserligen från sina uppdrag men för att han röstade emot partilinjen ihop med polaren Wykman. Både blev petade. 

I september samma år publicerade vänsterdebattören och generalsekreterare för Advokatsamfundet Anne Ramberg sitt ökönda blogginlägg om Bali som brun råtta. 

2017 var året då Krossa Bali-kampanjen drog igång på allvar och tidigare upphöjda vänsterdrevaren Virtanen, anställd av regerande SM-vinnare i dålig ton Aftonbladet Ledare, den 6 oktober skrev:

“För varje tweet riksdagsman Hanif Bali författat det senaste året har cirka 1000 moderater gått över till Centerpartiet”.

En ren lögn såklart men ett led i kampanjen är att överdriva Balis inflytande och makt. För paradoxalt nog är det är en förutsättning för att lyckas – om Bali framställs som otroligt ledande och viktig för M så kan man därmed ställa högre krav på honom och det blir således lättare att lyckas med sitt mål att få bort honom. 

Bara några veckor tidigare hade en annan sosse klumpat ihop Bali med Trump och rasister på en demonstration – Alex Schulman.


Året inleddes med att en av vänterns frontfigueren och den kända plagiatören Alexandra Pascalidou och Bali rök ihop. 

I februari 2017 twittrade han:


Vilket ledde till att Pascalidou, flitigt anlitad av såväl statlig radio som statlig TV, gick ut i DN och påstod att Bali mobbade henne och att han var ett hot mot yttrandefriheten (!). 

Även den andra Metoo-ade Bladet ledare-medarbetaren Ehsan Fadakar, som liksom Virtanen fick sparken från Aftonbladet samma höst, deltog. Den 4 april 2017 påstod han i en krönika att Bali delat en film på en IS-krigare från en Facebook-kanal som ägs av Russia Today, enligt Fadakar. Redan då försökte man alltså få in Ryssland i drevet. 

Den första längre intervjun med Bali gjordes i juni 2016 men en annan som var tidiga var nu nerlagda Metro i juni 2017 i “En dag med Hanif Bali“.

För media har inte alltid enbart varit en nyttig idiot till kampanjen utan det har funnits en genuin nyfikenhet på ett sätt som få andra politiker fått. Han har fått flera stora intervjuer både i statlig TV (Min sanning) och i papperstidningar av olika slag. 

I Almedalen kunde Bali inte låta bli att retas lite och la upp den här tweeten:

Vänsterhatsajten Aktuellt Hokus Pokus, som jag inte länkar till av princip då ex nassen och kvinnomisshandlaren Kim Fredriksson är mäster brunmålare där, frågade om “Bali gått över den bruna gränsen”. 

I september ledde ett bråk med Henrik Arnstad att han i sin tur påstod att Bali samarbetade med nazisterna i NMR. Den första rejäla urspårningen i kampanjen mot Bali alltså. 

Den 31 oktober 2017 lyckades äntligen kampanjen få till ett drev i media, när Bali twittrade om domare och syltryggar. TT, SvD och det blev en debatt om vad Bali sa istället för om sakfrågan – att folk med skarpladdade vapen inte ens häktas utan får springa runt. 

Landets kanske mest framträdande av Självgodsliberalerna, Moa Berglöf, som fick sparken som talskrivare och numera är någon slags konsult, anklagade i en av sina Anklagelse-krönikor (det är de hon lever på) att Bali är en “förkämpe för ett allt osundare politiskt debattklimat” och att han sprider konspirationsteorier. 

I krönikan efter, iklädd världens största offerkofta, anklagar hon sedan Bali för att folk påstått hotat henne och hennes familj. Det berömda svans-“argumentet” som blev allt vanligare från den perioden och framåt. 

Att kampanjen mot Bali intensifieras under andra halvan av 2017 har garanterat att göra med att han av Mediebaromtern utsågs till en av de mäktigaste på politiska Twitter i september det året. 

2018 kunde inte inledas bättre för kampanjen. Det var Bali fick ett mail från Chang Frick med mailkonversationen mellan Patrik Oksanen och UD. Ni vet, då DN kallade Bali för någon slags rysk konspiratör?

Jag fick samma mail-logg av Frick. Oombett, precis som Bali. Han skulle kolla om det fanns något där men efter att ha pratat med folk som berättade att departementen brukar jobba så där släppte han storyn. Bali hann dock twittra och drevet drog igång. 

Den 16 mars 2018 påstod DN, utan bevis, att UD “misstänkte att Bali påverkats av främmande makt” (red,anm Ryssland).

Att medarbetaren på Nyheter Idag, Pelle Zachrisson nyss lämnat samma tidning Oksanen jobbar för – den pyttelilla Hela Hälsingland – och att dessa två inte gillade varandra var info DN struntade i, till förmån för spretiga påhittade konspirationer om Ryssland.

Det verkar som om DN tyckte det verkade mindre sannolikt att Zachrisson visste när han var kollega med Oksanen att han hade nära dialog med UD. Det fanns inte ens med som “tänkbart scenario” i artikeln. Trots att det är det allra mest sannolika. 

Allt som ett led att smeta ner Bali med Ryssland. 

Socialdemokratiskt styrda UD lyckades sälja in storyn till DN att Bali på något sätt kunde vara i maskopi med Ryssland, hur absurt det än låter. 

En stor framgång för kampanjen Krossa Bali, givetvis. Den största hittills. 

Martin Aagard, vars kultursida själv konstaterats med Kreml-fjäsk av Utrikespolitiska Institutet i en rapport som kom något år senare, kunde knappt dölja förtjusningen när Bali till slut petades från partistyrelsen och försvann tillfälligt från Twitter i valrörelsen. Ironin är påtaligt att en Kreml-fjäskare anklagar Bali för detsamma. 

Varken då eller senare presenterades några som helst bevis för den “teori” som socialdemokratiska UD presenterade som sanning och DN spred. 

Givetvis var inte ryssarna inblandade. Jag fick ju samma logg av Bali och de begärde ut den för att Zachrisson visste att Oksanen hade direktlina till UD. Inte märkligare än så. 

I oktober 2018 såg Bali en rolig satirbild Mjölbypartiet gjort och twittrade ut den. 

Folkpartister och Centerpartister hoppade då in i kampanjen sossarna byggt upp och fört sedan 2016. 

Balis goda kollega Fredrik Malm var en av de första, den kniven såg inte Bali bakom ryggen. Trams om “hot mot demokratin” upprepades igen och igen. 

Media accellerade i sitt engagemang i kampanjen och Tidningsutgivarna krävde möte med Moderaternas partiledning (!) för den i mitt tycke roliga SATIR-bilden .

Stefan Löfven passade på att försöka trycka till Bali från kampanjen, mitt i förhandlingarna om makten, och gick ut i SvD och påstod att han “gått över alla gränser”. 

Tja, alla gränser för framgång för högern online, absolut. Och sossarna suger, därav Löfvens plötsliga omtanke om “tonläget”. 

Miljöpartiet, som försökte göra allt de kunde för att ta bort fokus från att de nästan åkte ur riksdagen, ville också vara med i kampanjen och krävde att Kristersson skulle sparka Bali. 

 

För det är ju det detta handlar om, fast det är så dumt. Alla riksdagsledamöter är personvalda, också, och de går inte att sparka. Det folk (läs kampanjen) menar är att partiet ska utesluta Bali så han blir politisk vilde. Sparken kan han inte få, man sparkar riksdagsledamöter vart fjärde år i våra val. 

Till och med moderata ledarsidan på SvD kände för att sparka på Bali och bidra till kampanjens framgång, märkligt nog. Jag trodde att de var smartare än att låta sig själv spelas av sossar.

En annan, påstått blå, ledarsida men som mest är ljusröd har varit ledande i kampanjen mot Bali, näst efter Aftonbladet och deras slasksajtkompisar. 

De har försökt klumpa ihop honom, och andra högerdebattörer, med Trump, alt right, nya högern, SD etc länge. 

Den som idag är Expressens torped är Tomas Nordenskiöld, före detta DI som lever på att skapa drev mot folk och rekryterade särskilt av den anledningen till Expressen – att skapa mediala folkdomstolar. Jag har tyvärr personligt får erfara ett sådant när han jobbade på DI. 

Han kan skriva vad som helst. Att han nu påstår att “trycket ökar” är bara trams. Det finns inget sådant. Det är önsketänkande av en av svensk media mest skalpjagande ohederliga journalister av den gamla skolan, ni vet den sortens som inte har några skrupler att ringa till folks barn, pressa nyblivna änkor och sådant fint snask media sysslar med. 


Att jag och Bali sedan har partikollegor som inte kan låta bli att prata i media och delta i kampanjen är olyckligt, de som står med namn och bild borde verkligen veta bättre än att göra sig till Krossa Bali-kampanjens nyttiga idioter. 

Kampanjen har nu börjat inkludera två av partiets andra mycket framgångsrika opinionsbildare online, för att de också börjar bli ett rejält problem för vänstern tack vare sitt höga engagemang online. Jan Ericsson och Lars Beckman är sedan en tid med i Kampanjen krossa Bali, i syfte att få bort samtliga tre åtminstone från Twitter, allra helst från partiet. 

Nyss skrev Schulman en av sina i raden Bali-besatta krönikor.

Vad ni än gör – gå inte på det här. 

Det är från början till slut ett spinn från Sveavägen 68. Vi är för bra online, vi i högern har tagit över och framför allt har moderaterna gjort det. De skyr inga medel för att vinna tillbaka den makten. 

De vill få bort först Bali och sedan en i taget av oss som krossar vänstern online tills vinner igen.

För de toppade för tidigt. Nu betyder det massor att dominera digitalt. 2014, när de ledde senast, gjorde det inte det.

Det handlar bara om makt.

Om nu bara våra partikollegor kan behärska sin vilja att få lite tid i rampljuset för att delta i smutskastningen kommer kampanjen att till slut tröttna. 

Okej?

Be smart. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

 

 

Islamisterna i Östersund

Igår körde en kazakstansk man fort på Stortorget och försökte enligt uppgift köra på folk. I bilen återfanns röda dunkar. 

Polisen var snabbt på plats och grep mannen. Idag har han häktats misstänkt för förberedelse för terrorbrott. 

Svensk media?

De beskriver mannen som “omtyckt kollega och make“. 

Familjen utvisades 2016, de är uzbeker från Kazakstan och ljög för att få uppehållstillstånd om en hotbild men lyckades komma tillbaka genom arbetstillstånd. 

Han arbetade i vården. 

Knivar och dunkar med okänt innehåll hittades i bilen, ändå framhåller både Aftonbladet och Expressen att han var en sådan fin person. 

Man skulle kunna tro att det är en slump att just en uzbek just i Östersund försöker begå terrorbrott men tyvärr inte. För sedan lång tid har just uzbeker sökt sig till Jämtland, radikala islamistiska sådana. 

2012 sköts Obid Nazarov, radikal imam, i sin bostad i Strömsund. Det finns en enklav av radikala islamistiska uzbeker i just Jämtland. 

I Strömsund bodde de 2012 hela 209 uzbeker, folk flyttade dit från andra kommuner till och med. 


När de flyttade dit krävde de att få bestämma vad barnen skulle delta i skolan och att kvinnor och män skulle undervisas könssegrerat. 

På svenskt vis ställde man inte krav utan anpassade sig, genom en skärm. Så radikala är alltså gruppen, ändå framhärdar folk i artiklarna om det eventuella terrordådet som inte genomfördes, att uzbekerna var integrerade. 


Mannen som greps hade polisen genom helikoptrar, drönare och bilar försökt gripa redan i förrgår i Föllingen. Vilket antyder att de hade span på honom.

Var är bevakningen från media? Var är de stora grävande reportagen?

Vad håller egentligen svensk media på med?

Jens Ganman, vän och kollega och uppskattad satiriker och författare skrev på sin Facebook om händelsen, och om bakgrunden.

Vi har flera iögonfallande exempel som belyser det här: mordförsöket på imamen Obid Nazarov 2012:

//www.expressen.se/…/uzbekisk-lonnmordare-skot-imam-…/

//www.expressen.se/…/aklagare-uzbekistan-lag-bakom-a…/

Terrorrättegången 2019 där tre män boende i Strömsund åtalades för försök till terrorbrott (detta efter att polisen beslagtagit hundratals kilo kemikalier i deras hem):

//www.expressen.se/…/terrormisstanka-fors-in-i-ratts…/

En svensk kvinna från Jämtland har dessutom varit gift med en av ”toppmännen” inom al-Qaeda (00-tal).

//en.m.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Moumou

//www.longwarjournal.org/…/10/al_qaeda_in_iraqs_se.php

//sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

//www.aftonbladet.se/…/jPln…/hon-kopplas-till-al-qaida

“För drygt fyra år sen sammanställde jag delar av det här materialet och skickade in till Östersundsposten som jag då skrev för. Jag hörde aldrig nåt i retur och det blev den sista text jag skrev för dem (den publicerades alltså aldrig).

På omvägar fick jag höra att jag skickat in en ”rasistisk” krönika till tidningen. Och efter det har flera journalistkollegor i länet gjort sitt bästa för att svartmåla mig som just ”rasist”.

Det har varit en intressant resa.”

Hur undermålig svensk media är framträder allt tydligare för varje år, beklämmande nog. De har fått informationen, ibland serverad i färdiga artiklar som Jens levererade, och på grund av politiska skäl lagt saker i byrålådan. Eller inte bara, det och sedan sprida att författaren är rasist. Det är sorgligt.

Det är inte så att vi inte haft informationen om den allt mer radikaliserade miljön i vissa grupper. Media och myndigheter har haft all information, länge. 

Man har helt enkelt struntat i det. 

……………….

Uppdatering kl 15.53:

Detta skulle kunna vara mannen.

Uppdatering 17 aug:

…………

En uzbekisk kvinna misstänks haft ett bombbälte.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Är Sverige verkligen rättssäkert?

Den frågan ställde sig ASAP Rocky nyligen och även vi så otroligt gärna vill vara bäst på allt, även juridik, är ett land farligt ute om man inte ständigt faktiskt ifrågasätter auktoriteter, som rättssystemet och dess utövare de facto är. 

Men det görs inte ostraffat. Minns Hanif Balis tweet om att landets domare är syltryggar, vilket kallades ett hot mot demokratin. Att en folkvald har åsikter om domare. 

Ingen till höger om Gustav Fridolin har undgått Anne Rambergs raseri, snart före detta generalsekreteraren för Advokatsamfundet. Men tillbaka kaka leder snabbt till debatt, understödd av den vänster som bär Rambergs skydd, om demokratin (!). Som om advokater och domare är någon slags frälse. De ska stå fria från kritik. 

Vi måste kunna kritisera rättsväsendets och dess aktörer utan att det beskylls för något slags demokratiskt övertramp.

De utövar effekterna av det våldsmonopol vi via staten gett polisen. Men de är inte heliga och inte heller vårt rättssystem. Det är nämligen så det börjar, när demokratin på riktigt hotas. Att kritik mot makten leder till beskyllningar om att vilja demokratin illa när det är precis tvärtom. Historien är full med exempel där kritiker av makten attackeras först av en stark stat. 

Landets mest avskydda företag kan vara Lundin Petroleum (fd Lundin Oil).

Inte bara för det uppenbara – att miljöfascisternas som härjar här avskyr olja – utan att det är den perfekta kombinationen av en rik entreprenörsfamilj som företag men även pengar, en före detta VD som hette Adolf, olja, u-länder och…..Carl Bildt. Som både ägde aktier och satt i styrelsen, innan han blev utrikesminister. 

Socialdemokraterna får något svart i blicken så fort Lundin Oil nämns, sedan decennier. De gjorde sitt bästa för att få Carl Bildt avsatt på grund av sitt engagemang i Lundin, utan framgång. 

Aftonbladet Ledare, Dagens Arena, SSU och många fler har drivit en kampanj mot bolaget i åratal.

Vänsterdebattören, dokumentärfilmaren och sedermera politiker för Västerpartiet, Maj Wechselman använde uttrycket “oljemoderater“. 


Wechselman var för övrigt en av de utpekade i den “kremlfjäsk”rapport Utrikespolitiska Institutet släppte och som fick Åsa Linderborg att starta en veritabel personkampanj mot forskaren Martin Kragh, som om det inte räckte att hon har Benny Fredrikssons död på sitt samvete. 

Oljemoderater. 

Vilket slagkraftigt uttryck. Om man vill opinionsbilda i Sverige.

För ingen ska tro att Socialdemokraterna bryr sig särskilt om döda afrikaner, de är djupt dedicerade att få Lundin Oil fällda för folkmord för att det passar dem inrikespolitiskt. De har ägnat år att koppla bolaget till partiet Moderaterna, först via Carl Bild, sedan via Sofia Arkelsten i ett befängt mini-drev. 

Morgan Johansson, landets justitieminister men utan en enda poäng juridik på juristlinjen och som inte haft ett enda riktigt jobb, har i allra högsta grad varit delaktig personligen. Att han var journalist på LO-tidningen Arbetet räknas inte som det. Även han har deltagit i åratal i smutskastningen mot Lundin. 

Genom opinionsbildning från den breda socialdemokratiska maktapparaten under åratal har Socialdemokraterna försökt får Lundin Oil och Moderaterna att förknippas, nästan vara samma sak. 

2010 började utredningen om Lundin gjort sig skyldig till medhjälp till folkrättsbrott. 

För det handlar också om detta – om åklagaren skulle få Lundin Oil fällt för folkrättsbrott blir detta en fjäder i hatten för en Socialdemokrati på dekis som längtar så efter fornstora dagar då de felaktigt hade något slags rykte om att vara en humanitär stormakt. Som alla miljarder de pumpade in i socialistiska Tanzania och Uganda i bistånd som i bästa fall inte gjort saker värre. Sju miljarder dollar (70 miljarder kronor) från 1960-talet och framåt. 

En fällande dom är vad Socialdemokraterna behöver. För sig själva. 

Vad handlar då detta om?

Tja, Sudans problem är knappast att företag vill investera där. Utan att det som många afrikanska länder dukat under av maktgalna diktatorer som mördat och förtryckt sin egen befolkning. 

Omar al Bashir styrde Sudan från 1989, genom en militärkupp, men avsattes den 1 april 2019, av militärer som inte ser ut att vilja lämna tillbaka den till folket. Otippat. Striden om Darfur, där vissa grupper krävde självständighet, ledde till att Al Bashir via lokala miliser tog till alla medel – våldäkt, tortyr och massmord – för att försöka vinna. 

Man beräknar att upp till 400 000 personer ur den icke-arabiska minoriteten i Sudan dödats hittills. 2,5 miljoner drivits på flykt. Men detta var i ett helt annat område än där Lundin Oil letade olja.

Al Bashir är dock inte, som Lundin, åtalad för brott mot folkrätten. 

Vilket företag som helst som vill etablera sig i en diktatur måste ha diktatorns godkännande. Det finns inga andra vägar in, det är ju inte en demokrati. Al Bashir ville också hitta olja, det är ju ett sätt att få ännu mer pengar. 

Men trots att diktatorer som bekant inte respekterar några mänskliga rättigheter och löser problem som kommer på ett…..eget sätt är det nu Lundin Oil som sedan provborrningarna gjordes beskyllts för att ha ansvar över att människor påståtts ha drivits bort från områdena och vissa försvann. 

Lundin Oil var verksamt i södra delen av Sudan, det som idag är självständiga SydSudan, mellan 1997 och 2003. De gjorde som oljebolag alltid gör – de letade efter olja. Idag har de ett börsvärde på 80 miljarder kronor och har all sin verksamhet i Norge. Men 2003 var företaget betydligt mindre. 

När de borrade bjöd de in svenska regeringen, Göran Persson, Anna Lindh et al, att komma och besöka dem. Ingen gjorde det. 

Bara för att man anklagas för ett fruktansvärt brott innebär det inte att man är skyldig. 

I Sverige har vi oskuldspresumption – du är oskyldig tills motsatsen bevisats. 

Ändå blev Morgan Johansson så entusiastisk över att hans regering kunde bevilja åtal (regeringens godkännande krävs när det handlar om påstådda brott begångna utomlands) att han direkt pratade om livstids fängelse. 

Att Justitieministern insinuerar påföljden ger intrycket att han tagit ställning och föregått rättvisans gång. 

I samma artikel har Justitieministern redan sagt rakt ut att han tycker att det är viktigt att de fälls. 

Fick Lundin Oil-fallet en rättvis prövning av regeringen om åtals ens kunde väckas?

Det är en rimlig fråga att ställa mot bakgrund att Justitieministern, som var föredragande på regeringsmötet då det är hans område, redan offentligt tagit ställning emot Lundin Oil. 

Morgan Johansson kan ha varit jävig då han fattade beslutet med övriga i regeringen, men inte heller det valde regeringen att ta hänsyn till.

Samma regering som sett till att det fortsatt var lagligt att åka från lägenheten i Angered eller Vivalla till Syrien, slakta folk i IS namn och sedan komma hem och vila upp sig på svenska sjukhus, fram tills att IS besegrades. I vissa lägen kan man vara effektiv minsann. Jakt på företagares skalper har alltid högsta prioritet hos en Socialdemokrat. 

 I augusti 2018 avslöjade Dagens Nyheter att vittnen i målet i flera länder “hotats och trakasserats”. Källa:  anonyma personer “med god insyn i fallet“. 

I artikeln beskrivs också att hot utdelats via anonyma konton på Facebook. 

Hur kontot kopplats till Lundin Oil beskriver man dock inte men alla som jobbar med sociala medier vet att bevisa vem som äger ett konto som är anonymt är svårt. Hela artikeln är full med enbart indicier. 

Det finns massa anonyma personer “med insyn i utredningen” som har helt egna syften att Lundin Oil fälls och ett företag som fälls för att ha hotat vittnen har högre sannolikhet att sedan fällas för folkmord. 

Men att en regim som sedan 1989 anklagats för att ha mördat och förtryckt sin egen befolkning så att 2,5 miljoner flytt och upp till 400 000 personer  dödats inte kan tänkas vara skyldigt istället för ett företag som inte har något skäl att utöva folkrättsbrott utan tvärtom en miljon skäl att inte göra något olagligt alls struntar DN i. Och åklagaren som det verkar. 

Tesen åklagaren vill bevisa i målet är att Lundin Oil vetat om brott mot mänskligheten, underlåtit att försöka stoppa dem och eventuellt också att de själva uppmanat till det. Att vittnen trakasseras innan regeringen skulle bevilja åtal precis passar som handen i handsken. 

För den 8 oktober 2018 kommunicerad regeringen att man fattat beslut att säga ja till åtalet. 

Att man ens valde att väcka åtal från första början bygger delvis på en rapport NGO-paraplyorganisationen ECOS gjorde om Sudan där de påstår att 12 000 dött och 160 000 drivits på flykt när Lundin Oil borrade i Sudan. 

Medlemmarna är olika lobbyorganisationer, den enda svenska medlemmen är landets största miljölobbyister -. Naturskyddsföreningen. De har givetvis inga egenintressen att få Lundin Oil fällt…..de som hatar olja. Och företag. 

Hur man nu kan bygga ett åtal på vad lobbyister säger även om de intervjuat FN är märkligt, kanske har DN missuppfattat. Det vore i och för sig inte första gången. 

Som av en händelse i december 2018, fyra månader efter att Lundin Oil av “anonyma vittnen” anklagas för att hota vittnen, och två månader efter att åtalet väcks, råkar åklagaren i fallet skicka listan på alla vittnen till Lundin Oil. 

Jag vet såklart ingenting om hur det gick till men jag bara pekar på om man vill bevisa att ett företag trakasserat vittnen och inte har tillräckligt med bevis skadar det inte att råka skicka vittneslistan till dem. Då har man bevis på att bolaget sett den. 

Och kommer det sedan fram nya “anonyma vittnen med insyn i utredningen” som påstår att vittnen återigen trakasserats riktas givetvis strålkastaren på den som “råkade” få vittneslistan av åklagaren. 

Listan var sekretesskyddad, ändå ställde polisen som transporterade dem, materialet på gatan utanför Lundin Oils kontor. 

Ingen från åklagarsidan, eller målsägarbiträde fd Justitieminister Tomas Bodström, ville kommentera händelsen ens. 

Samma Thomas Bodström som var justitieminister när borrningarna skedde i Sudan och som därför bjöds in flera gånger av bolaget men kom aldrig. 

Partikollega med Johansson och Hultqvist som anklagats för jäv, för att de trots att de långt innan regeringsbeslutet offentligt uttryckt sig i skuldfrågan, emot Lundin Oil och därmed inte kan anses objektivt ha fattat beslutet. Ett beslut regeringen fattar gemensamt. 

Samma målsägarbiträde som “råkade” få hemliga dokument Lundin Oil lämnat till åklagaren som de sedan JO-anmälde åklagaren för.

 

 

För åklagaren skickade sekretessmärkta dokument på flera tusen sidor, trots sekretessen, till målsägarbiträdet. 

Dessa dokument läckte åklagaren alltså före regeringens ens fattat beslutet om åtal, till Morgan Johanssons företrädare och gamla polare Thomas Bodström. 

Varför?

Åklagaren försvarade sig med att han som medborgare har meddelarfrihet och lika gärna kunde skickat dem till pressen (!).

Är detta rättssäkert? Att åklagare medvetet läcker sekretesskyddat material för att han anser att det går inom hans medborgerliga meddelarfrihet. Är det annat material han läckt eller bara i Lundin Oil-fallet? Betyder detta att sekretessmärkningen inte gäller för de anklagade? 

Elving och Bodström har givetvis träffats i många sammanhang tidigare i livet, för att Bodström var ansvarigt statsråd fram till 2006.

Magnus Elving var till exempel åklagare i det uppmärksammande fallet då polismannen Olle Liljegren dömdes för grovt narkotikabrott i härvan om inflitratörer i organiserad brottslighet, som Liljegren arbetade som hanterare för hos polisen. Bodström anklagades för att ha känt till allt, maskat utredningen efter domen och han benådade infiltratören Peter Rätz efter ett år. 

En till person som måste anses varit jävig är försvarsminister Peter Hultqvist som också deltog på mötet då beslutet om åtal fattades. 

Han har liksom Morgan Johansson tydligt visat att han anser att Lundin Oil är skyldiga till folkrättsbrott. 

Till exempel i en skriftlig fråga 2009 till Alliansregeringen. och en debattartikel från 2008 i Aftonbladet. 


Följande har hänt i det här fallet:

 • Lundin Oil provborrar i södra Sudan 1997-2003, med tillstånd från landets diktator al Bashir.
 • De lämnade sedan landet, växte och blev en gigant som omsätter 100 miljarder idag med verksamhet enbart i Norge. 
 • 2006 vinner Moderaterna valet och Carl Bildt utses till utrikesminister, en nagel i ögat på förlorarna Socialdemokraterna.
 • Bildt sitter vid tidpunkten i styrelsen för Lundin Oil, och i massa andra styrelsen då han inte varit verksam i politiken sedan han avgått som partiledare 1998.
 • S drar igång en opinionsbildningskampanj mot Bildt med hjälp av hela maktapparaten där LO, alla tidningarna de äger, Aftonbladet, fristående opinionsbildare etc ingår. Syftet: klumpa ihop Bildt med folkmord, och få honom avsatt. 
 • Mest drivande är Morgan Johansson och Peter Hultqvist. Som då är vanliga riksdagsledamöter, perioden 2006-2014 när Alliansen styr och Bildt är utrikesminister. 
 • Sofia Arkelsten får som partisekreterare också en släng av sleven, allt för att drevet ska fortsätta. 
 • Den internationella paraplyorganisationen för miljöorganisation ECOS, där Naturskyddsföreningen är den enda svenska medlemmen, hatar olja av miljöskäl. De bestämmer sig för att göra en rapport där de påstår att Lundin Oil är skyldiga till 12 000 döda. 
 • Rapporten får åklagaren att inleda en förundersökning och ett antal poliser från NOA har sedan dess flugits fram och tillbaka till Sudan ett oräknerligt antal gånger, på skattebetalarnas bekostnad, för att förhöra påstådda vittnen. 
 • Thomas Bodström, sosse och Justitieminister när Lundin Oil gjorde borrningarna i Sudan och bjöd in regeringen flera gånger, får av åklagare Magnus Elving monopol på att representera de 60 målsägarna man hittar under förundersökningen. 
 • Elving och Bodström känner varandra sedan tiden då Bodström var minister och Elving bland annat var åklagare i det berömda infiltratörs-fallet, som Bodström anklagades för att vara delaktig i och att han styrde förundersökningen mot Olle Liljegren för att skydda Jennerstig och andra mer högt uppsatta poliser. 
 • I augusti 2018 avslöjar plötsligt DN genom att prata med “anonyma källor med insyn i utredningen” att Lundin Oil anklagas för att hota och trakassera vittnen, i Sudan. Och via ett anonymt Facebook-konto. 
 • I september 2018 läcker åklagare Elving ett sekretesskyddad dokument till polaren Bodström och skyller på att han minsann ha meddelarfrihet och lika gärna kunde läckt till pressen. 
 • Först i oktober meddelar regeringen att man fattat beslut att åklagaren får väcka åtal, något regeringen bestämmer när det handlar om utanför Sveriges jurisdiktion. 
 • På mötet deltar Morgan Johansson och Peter Hultqvist, som under Alliansåren bedrivit den mest framträdande häxjakten på Lundin Oil och därför inte kan avgöras vara objektiva utan de har redan bestämt sig för att de är skyldiga
 • Johansson låter sig intervjuas och bekräftar också: det är viktigt att de fälls. 
 • I december 2018 “råkar” åklagare Elving skicka hela listan på vittnen till Lundin Oil. 
 • Alla Lundin Oils överklaganden och anmälningar till JO om jäv etc har avslagits. 

Oavsett vilket brott man anklagas för har man rätt att betraktas som oskyldig innan motsatsen är bevisats. 

Även de som anklagas för vidriga brott har en rätt till en rättvis prövning. 

Får Lundin Oil verkligen det?

För det finns många som har mycket stort intresse i att de fälls för folkmord. Naturskyddsföreningen och den samlade internationella miljörörelsen, som vill stänga butiken helt och håller för allt som har med olja att göra (plast, bilar etc). 

Men framför allt – Socialdemokraterna. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Vänsterpartiet – alltid i extremisternas knä

Det är egentligen makalöst att vi har ett parti i landets riksdag som anses rumsrent trots allt de har i sin svarta bok. Jag pratar förstås om Vänsterpartiet fd kommunisterna som senast 2010 gick till val på att införa planekonomi och vars nuvarande partiprogram inte utesluter väpnad revolution – det ska vara sista vägen fram. 

De stödde Sovjet och var del av samma internationella organisation, skickade grattistelegram till diktatorer som mördade sin egen befolkning och bjöd in dem till sina kongresser så sent som på slutet av 1980-talet. När jag gick i högstadiet. 

Blodet från 100 miljoner mördade i kommunismens namn finns på Vänsterpartiets händer. De har aldrig heller gjort upp med sin historia utan hedrade den tvärtom genom att ha en kommunist som partiledare som grät när Berlinmuren föll. 

Jag har aldrig förstått varför vänsterextremer kommer undan med språkglidningen “anti våld” och “civil olydnad”. 

Att sabotera är olagligt. Att vägra lyda gällande lagar och göra som ordningsmakten bestämmer. Vad då olydnad? Kriminell aktivitet är kriminell aktivitet. Punkt. 

Och att bryta sig in, hota och även slå folk är heller inte “icke våld”. Utan rakt av våld. 

Nyligen ägnade sig en av de extrema miljörörelsegrupper som växer upp som svampar i klimatalarmisternas högkonjunktur som vi befinner oss i – alla vädrar de morgonluft att äntligen få kräva socialism och planekonomi igen, vilken täckmantel som gäller just nu är ointressant. Vid millenieskiftet handlade det om banker, idag är det klimatet. Potejto potato. 

I söndags hade aktionsgruppen Flyglarm Arlanda en “icke vålds” aktion. Det vill säga – en helt vanlig orimlig kriminell handling där de stoppade bränslevagnar vid godsterminalen i Brista som skulle till Arlanda. 

Konsekvensen blir bara att bränslet kommer fraktas i mer miljöovänliga lastbilar om tågen inte kommer fram. 

Att Vänsterpartiet sanktionerar det här rimmar helt i linje med deras kassa demokratisyn och vurmande för dikatorer de gjort fler gånger än någon kan räkna. 

Så Flyglarm Arlandas presstalesperson är givetvis Vänsterpartist, hon kandiderade i EP-valet i våras.

Hon ska begå fler kriminella handlingar i Göteborg är det tänkt.

En annan person som gillar olaglig aktivitet är såklart Greenpeace, ökända för att strunta i lagar. Fanny Sannerud har även arbetat på 350.org där Fridays for Future-frontfiguren i Tyskland Louisa Neubauer gör. Hon som alltid står bakom Greta Thunberg och som har ett förflutet i Die Grüne ni vet. 

 

Folk som gillat den här aktionen kryllar det av anställda i just Vänsterpartiet. Som deras politiska sekreterare i Region Stockholm, Tomas Ekman.

 

 

Och deras webbredaktör Maria Carlsson. 

 

 

Richard Hjort Warlenius, som är vice gruppledare i Stockholms stad. 

 


De har heller inga problem att legitimera hot och våld på lantbrukare och jägare samt skadegörelse på deras egendom. 

Det finns en obskyr sida på Facebook som kallar som Revolution Rov. Det ser ut som en riktig trollfabrik och har en uppsjö av dåliga memes på sin sida.

Bland annat dessa smaklösa, där de skamlöst bara har stulit bilder från folks Facebook-sidor. Vilket såklart är ett brott mot upphovsrätten. 

 

De ordnar något som kallas Rovdjursmarschen. På eventet påstår de att Jägarförbundet utrotat (!) rödlistade och fridlysta djur. Vilka då undrar man då stilla. 

Rovdjursmarschen ordnar de, vilka som ligger bakom är okänt, ihop med en rad kända organisationer vars gemensamma nämnare är att de är terrorister. 

Djurens Revolt

Som bland annat gjort inbrott hos en minkfarmare och slagit honom i ansiktet. 

 

Djurfront. 

 


Som ligger bakom den senaste tidens våldsvåg mot bönder, bland annat. Richii Klinsmeister är en av de mest framträdande terroristerna som inte drar sig för att hota familjer med små barn och förstöra bönders tillgångar. 


Hunt Saboteurs Sweden är nära knutet till Djurfronten.

Det var bland annat de som trakasserade jägare i Västmanland varje dag på älgjakten i fjol. 

 

Och vilka är då talarna?

Jens Holm, som är ordförande i Trafikutskottet, Carl Schlyter fd Miljöpartiet, Rebecca Le Moine, fd styrelsen för Naturskyddsföreningen och numera riksdagsledamot för Miljöpartiet och den före detta nazisten Johnny Puma Höglin, som istället för att banka blattar nu ägnar sig åt att hata jägare. Undrar om han hänger med Kim “Aktuellt Hokus Pokus” Fredriksson, också före detta nasse?


Man blir inte ens förvånad. Vänsterpartiet visar gång på gång att de inte hör hemma i demokratiska sammanhang och ändå gullas det med just dem. De borde isoleras i Sveriges riksdag och begränsas från något som helst inflytande.

Partiet med riksdagens smutsigaste förflutna, för de satt i riksdagen när de kramades med världens olika diktatorer som mördade sin egen befolkning, satte dem i läger och förföljde dem. 

De var som enda parti i riksdagen för Molotov-Ribbentrop-pakten som skulle dela Europa mellan Stalin och Hitler. Och de var emot att vi i Sverige hjälpte våra grannar Finland mot Hitler. 

Och de sitter i riksdagen när de frotterar sig med landets mest extrema. 

Vilket annat parti hade kommit undan med det?

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Äldre som ägg i SSU:s omelett

Rubrikens referens är det välkända Stalin-citatet om att man inte kan göra omelett utan att knäcka några ägg. Ett annat av hans minnesvärda är “ett dödsfall är en tragedi, en miljon är statistik”. 

Om det verkligen var Stalin som sa det om äggen tvistar dock de lärde men eftersom det ändå är det vanligaste att tillskriva honom citatet gör jag också det. 

SSU:s förslag om “vegetarisk norm” på äldreboenden platsar rätt in i det sammanhanget. 

För det reducerar våra äldsta till redskap för socialistiska sociala ingenjörer. Det är inte individer som ska avsluta sina långa liv på ett tryggt omsorgsboende med dedicerad personal utan de är redskap för att uppnå statistik. Kosta vad det kosta vill. 

Bara en person som helt slutat se människor som individer kan ens föreslå något så ogenomtänkt. 

Men man kan inte förvänta sig mer av ett parti som Socialdemokraterna, vars ideologi delvis delas av den förmodade upphovsmannen till citatet. 

Varje gång ni hör en politiker vilja använda den offentliga upphandlingen till något har de detta synsätt – inga är individer. Man kan krossa några ägg. 

Skolbarn, dagisbarn, äldre, sjuka. Alla som är beroende av välfärden är beroende av den offentliga upphandlingen. Det är de till syvende och sist ska betala priset. 

Mindre nogräknade politiker struntar nämligen i medborgarna utan de är bara medel för att nå ideologiskt fattade beslut om hur man VILL att saker ska vara. Oberoende på hur det är eller konsekvenser. 

Det offentliga upphandlar 600-800 miljarder per år. Stora pengar. Om man inför vegetarisk norm i all välfärd kan man oavsett folks vilja tvinga dem att åtminstone på deltid bli vegetarianer och veganer (en kittlande tanke för alla militanta veganer), om man via offentlig upphandling tvingar alla att ha kollektivavtal får LO fler medlemmar och högre intäkter samt mer makt, om man bara köper in Fairtrade tjänar LO ännu mer pengar och Naturskyddsföreningen. Och så vidare. 

Att just äldre personer riskerar att drabbas av undernäring är irrelevant. Att deras muskler försvinner och de därför behöver äta ännu mer protein och ännu mer kött när de är äldre likaså. 

Det var många som reagerade på utspelet. Utom deras moderparti. Därifrån är det tyst, som vanligt när det gäller SSU. 

Det verkar vara okej för dem att göra vad som helst. Som att gapa antisemitiska slagord på demonstrationer, vara homofober i talarstolen eller fuska med bidrag.

Trots att SSU är plantskola för kommande S-politiker. Det är ändå chockerande hur lite moderpartiet verkar bry sig om alla deras övertramp. 

För just att de vill ta livet av Socialdemokraternas största väljargrupp – folk över 65 år – borde ändå vara något som intresserar dem. 

Jag har givetvis aldrig satt min fot på Bommersvik men det är inte utan att man undrar om det just är saker som “man måste knäcka några ägg för att göra en omelett” de lär ut där.

Tvång, tvång och åter tvång. 

Det är ett av skälen varför jag är borgerlig. Jag tycker nämligen att varje individ är född fri. Och att man därför ska bestämma så lite det är möjligt över vuxna människor. 

Dit räknar jag även folk på äldreboenden. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

 

Vad tjänar ni på att lura barn, Bonnier?

Igår skrev jag om WWF och att de via Pandaförsäljningen utnyttjar barn att sälja dåliga dyra prylar för så lite som 4 % i provision, eller liksom jultidningsföretagen erbjuda en massa dåliga prylar vid olika nivåer de kan välja, via en glossy stor affisch som visar ett urval av barns generella önskelista. 

WWF får många miljoner per år i bidrag och Pandaförsäljningen är dess största bidragsgivare, sedan flera decennier. 

Men mest av allt tjänar – Bonnier. 

För det är de som äger Pandaförsäljningen

Men hur mycket tjänar då Bonnier på att locka barn med några procents provision mot att de kränger ekologiska tygkassar och tesilar?

Ingen vet. 

För det vill Pandaförsäljningen inte avslöja. 

De säljer nämligen på “kommission”. Åt Bonnier Books. Som inte särredovisar intäkterna från Pandaförsäljingen i sin årsredovisning. 

Tittar man där hittar man……ingenting.

Och det beror förstås på att Bonnier är veteraner, det har tjänat hundratals miljoner på barn genom åren för de äger andra barnarbetes-företag. 

2009 skrev till exempel SvD om Bonnier och miljonerna de dragit in på barnarbete. 

VD för Pandaförsäljingen är Richard Ekström. Som av en händelse är han även VD för Semic.

Semic har till skillnad från Pandaförsäljningen en årsredovisning men siffror. 

Men bara intäkter från andelar i intresseföretag. Även där gömmer Bonnier sin försäljning. 

Redan 2006 var det hysch-hysch från Bonnier om pengarna. De vägrar officiellt visa hur mycket pengar de tjänar på barnen. 

På Pandaförsäljningens hemsida finns inte mycket information heller.

Som ni kan läsa finns ingen nedre ålder (!) för att sälja och barnen får noll kronor i provision om de inte säljer för 249 kronor. Oavsett vad de sålt för fakturerar bolaget 249 kronor plus 40 kronor frakt, så 289 kronor, även om de sålt två grillspett för 99 kronor.

Det enda sättet att försöka få tag i en siffra är att göra en uppskattning baserat på vad WWF fick för bidrag i fjol. Det låg på 5,6 miljoner kronor. Provisionen till WWF i katalogen ligger i snitt på 8 %.

Så om 5,6 miljoner kronor motsvarar 8 % borde hela omsättningen ligga på 70 miljoner kronor. 

WWF kan skratta hela vägen till banken på att Pandaförsäljningen lurar barn att kränga dyra prylar för 4 % provision, utan att yppa om exakt hur mycket pengar de drar in. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244