Search
Close this search box.

Veckans pamp: Fack på porrklubb

  Som många socialdemokratiska politiker inledde Björn Rosengren sin bana i fackföreningsrörelsen och var ordförande för fackförbundet Sveriges Kommunaltjänstemannaförbund (SKTF) 1976 till 1982. Sedan blev han vald till ordförande för TCO 1982 och satt till 1994. Ett av de tre stora paraplyorganisationerna och ett riktigt sossefäste än idag.  Den 27 juni 1994 avslöjade kvällspressen att han 1991, när han var ordförande för TCO, besökte porrklubben Tabu på Västmannagatan i Stockholm och lät medlemmarna betala notan på 55 600 kronor.    När han konfronterades med uppgifterna sa Rosengren att ”han kan ha tappat minnet” om hur han kom dit och vad han gjorde där. Han hävdade också att han trodde att notorna var på 198 kronor respektive 350 kronor och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon