Search
Close this search box.

Veckans pamp: Justitieministern

  Lennart Geijer var socialdemokratisk biträdande justitieminister 1966 – 1969 och justitieminister 1969 – 1976 och är en av få pampar som togs på bar gärning så tidigt som 70-talet. Han inledde sin politiska bana som föreståndare vid Hyresgästföreningens juridiska byrå, för att sedan gå vidare till jobb som ombudsman och juridisk sakkunnig och hyres- och arbetsrättsliga frågor. En vanlig karriärväg för en karriärsosse även idag.  Han strävade efter att minska användandet av fängelsestraff till förmån för rehabilitering och vård. När RAF (Röda Armé-fraktionen, en vänsterterroristgrupp) ockuperade västtyska ambassaden i Stockholm förhandlade han själv med terroristerna, eftersom de ju delade samma grundideologi antar jag att han ändå åtnjöt en viss repspekt. Men förutom juridik och politik hade Geijer ett...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon