Search
Close this search box.

Smurfarnas kriminella återkomst

  Alla som är Generation X har minnen från barndomen av smurfarna, de små blå varelserna som fanns som fysiska plastleksaker, tecknad film och otaliga merch. De jagades av den elak Gargamel som ville äta upp dem.  Men efter den storstilade comebacken med Smurfhits på 2000-talet så har de fört en tynande tillvaro, tills nu. När begreppet "smurfing" blivit aktuellt inom kriminella kretsar.  Smurfing är ett sätt att kringgå rigida penningtvättslagar genom att använda många konton och små insättningar.    Kriminella har alltid haft problem att göra svarta pengar till vita, lagliga pengar och penningtvätt har existerat som ord sedan 30-talet då USA började få stora problem med organiserad brottslighet efter förbudstiden.  Att bara sätta in stora summor på...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon