Search
Close this search box.

Världens högst beskattade folk

 

Det var sant, innan den svenska socialdemokratin tvingades till reträtt. Perioden 1960-80 hade varit mycket gynnsamt för världens alla socialister inklusive Socialdemokraterna. Vänstervindarna blåste vid vissa tillfällen orkan och sossarna kunde skickligt navigera i den nya unga generationer socialister som engagerade sig för Vietnams folk, världens folk och sedan bara rakt av mot USA. 

Sovjetunionen härskade över halva Europa och skickade pengar till Vänsterpartiet när Jonas Sjöstedt och Lars Ohly gick med i ungdomsförbundet. Kommunismen bredde ut sig i Afrika och Sydamerika i de olika gerillaledda terrorkrigen som bland annat finansierades i allt högre grad av svenska skattebetalare via SIDA. 

Olof Palme styrde skickligt det röda skeppet utan att gå på grund under 60 och 70-talet. Tills vinden vände så sakta. 

Planerna man sjösatte var som bekant att stjäla halva det svenska näringslivet, utan att behöva betala skulle aktier varje år via nyemissioner överföras till LO för att ”folket” skulle äga privata bolag. Löntagarfonderna var LO:s projekt som sossarna genomförde. 

Järnridån var i högsta grad en del av allas vardag genom bilder på brödköer och annat och sossarna initierade djupgående samarbeten om framför allt den svenska skolan med DDR, djupt imponerade av hur kommunisterna i DDR och Sovjet lyckades indoktrinera barnen till att bli lydiga socialistiska medborgare och partivänner som vuxna. 

Förmögenhetsskatt, arvsskatt, gåvoskatt, fastighetsskatt och värnskatt plågade svenskarna, som även hade superhöga inkomstskatter och en akademiker straffbeskattades till att tjäna mindre än hantverkare eftersom enda sättet att kunna tjäna ordentliga kronor var svartjobb. Och du kan inte svartjobba som tjänsteman. Men det kan du om du drar el eller klipper hår. 

Den sista resten av det här horribla Sverige som avskaffades var värnskatten och ironiskt nog tvingades en socialdemokratisk statsminister att göra det. 

Fem procent extra skatt som lades ovanpå den statliga skatten på inkomster över 58 000 kronor per månad. De totala intäkterna till staten blev ungefär 3 promille av statsbudgeten. 

Att den var rent fiskal visste vi redan, vi som läst på och gång på gång sagt att avskaffandet betalar sig själv. Men nu har det kommit en rapport som bevisar hur det blev. 

Vad har hänt med inkomsterna efter 4 år utan värnskatt?

Skatten som skulle vara tillfällig när den infördes för 30 år sedan men hann bli 24 år innan den avskaffades tack vare Liberalerna som krävde det i förhandlingen med Löfven. Ren skandal att Anders Borg inte efter 8 år ens avskaffade den. 

Jo, det blev exakt så. Avskaffandet var självfinansierad så nu fyra år senare har staten samma intäkter som innan av den gruppen eftersom det plötsligt blev värt att arbeta mer. Och arbetar folk mer så tjänar de mer och tjänar de mer betalar de mer av vanlig inkomstskatt. 

Och de kan konsumera mer och därigenom betalar de andra skatter, som moms. 

 

 

 

Tyvärr älskar vänstern rent fiskala skatter, även de symboliska som inte ger nettoeffekter helt enkelt för att de hyser ett grundmurat hat mot människor som startar och driver företag, som använder sin egen drivkraft, tid och motivation att skapa något. Och tjänar pengar. 

Det som de kallar ”orättvist”. 

Så dagens vänster tycker att samtliga avskaffade skatter ska införas. Och nya, som sossarnas förslag om ”en tillfällig” beredsskapsskatt och bankskatt.

Vi ska aldrig sluta prata om hur dåliga dessa skatter är helt enkelt för att risken alltid föreligger att vänstern en gång i framtiden lyckas införa dem igen. Värnskatten togs bort senast och kommer vara högst på listan helt enkelt för att den är oemotståndlig – den beskattar ”rika” trots att det är helt vanliga människor med vanliga jobb som drabbas. 

En straffskatt på flit och ansträngning. 

Och den måste stanna avskaffad. 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!