Search
Close this search box.

Ännu en populist-ballong från MP

 

För ett par dagar sedan slog Åsa Lindhagen på stora trumman. Ni vet, hon som var för dålig för att få vara kvar som statsråd och sedan befordrades till borgarråd i huvudstaden? 

Miljöpartiet förbjuder nu ihop med resten av stadens styrande socialister flyg för alla 40 000 anställda i staden. Tanken är att alla medborgare i staden, och i landet, ska se att wow, vilket föredöme de är klimatmässigt! 40 000 personer som tidigare fick flyga är förbjudna. 

 

Så borde vi göra i hela landet. 

Av de 40 000 arbetar dock 16 000 inom skolan och förskolan, ett mycket stort antal arbetar utöver det inom äldreomsorgen både heltid och deltid. Sedan har vi trafikförvaltningen och de som tar hand om alla parker till exempel. 

Antalet anställda som överhuvud taget lämnar Stockholm på tjänsteresor är försvinnande få. 

Ändå står det ”våra 40 000 anställda får ta tåget istället”, som om det vore 40 000 personer med frekventa tjänsteresor. Skamlös retorik egentligen. 

Men än med skamlöst är det att det inte är något nytt. 

Staden har en resepolicy sedan urminnes tider som uppdateras med jämna mellanrum och inte heller påstått borgerliga i stadshuset ville som ni minns vara mindre gröna än den illgrönaste lilla miljöpartisten med skägg. Så det är ju redan i princip förbjudet att flyga. 

Policyn ändrades 2020 till ”vid resor inom Sverige och Europa ska förstahandsvalet vara en flygfri resa och resebyrån ska i första hand föreslå en sådan”.

Inom EU har samtliga anställda inom staden sedan 2020 först fått en tågbiljett av resebyrån och sedan tvingats motivera för sin chef varför denna tågbiljett ska ändras till flyg. Det är i praktiken ett förbud. 

 

 

Jag har nu begärt ut faktiska siffror från stadens registrator över exakt hur mycket pengar som 2023 lades på just flygresor inrikes. 

Vi får se om jag får svar, staden är notoriskt usla på att svara på begäran. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!