Search
Close this search box.

Veckans pamp: Hoffa

  Mellan 1968 och 1980 var Hans "Hoffa" Ericsson ordförande för Transportarbetarförbundet innan han tvingades avgå och han beskrivs som den första pampen. Den ikoniska bilden på honom iförd endast små badbyxor sittandes med svällande ölmage och en cigarett på en poolkant på Gran Canaria har blivit själva sinnebilden av en fackpamp.  Bilden kan ni se här, av upphovsrättsliga skäl kan jag inte publicera den. Men Annelie Frisk gjorde satirbilder till min bok så de kan jag publicera.    Under sin tid som ordförande centraliserade han Transportarbetarförbundet, som innan bestått av en rad små lokalavdelningar. Stuvarna som jobbade i hamnarna vägrade acceptera planerna och bildade då Hamnarbetarförbundet, som är ett av få arbetarfack som idag står utanför LO. De...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon