Search
Close this search box.

Medborgarskapsinflationen

  När vänstern styrde gjorde de allt för att snabba på beviljandet av medborgarskap inför valet 2022. Det stora inflödet av människor från framför allt Mellanöstern, Afghanistan och Afrika under de stora migrationsåren, och alla de anhöriga som kom i spåren av detta, skulle tryckas in i medborgarskap så fort det bara gick. Skälet är bland annat att medborgarskap krävs för att få rösta.  Den gamla konspirationsteorin att vänstern skulle vara för öppna gränser för att importera nya väljare stämmer inte, det är ideologiska skäl som är djupt rotade i dessa partier, även sossarna lyckats förena prat om solidaritet med tidvis strikta migrationsregler. Men den uppfattningen grundade sig i gamla socialdemokratin, inte den version som dominerat partiet sedan 90-talet...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon