Search
Close this search box.

Framtiden är höger

 

Det är ändå förbluffande att se hur landets samlade vänster i någon slags grupp-reaktion, för att landet styrs av högern gissar jag, på riktigt inbillar sig att vänstern på något sätt vann EU-valet. Vilket jag beskrivit inte är fallet, utan precis tvärtom faktiskt. 

En annan sak som är fascinerande är hur de helt valt att ignorera det faktum att landets unga är höger. I såväl EU-val som riksdagsval. När Greta Thunberg satt med sin fula sorgliga skylt utanför riksdagen hette det att ”dagens ungdomar är klimataktivister” och då pratades det jättemycket om den unga nya generationen, framtidens makthavare som var vänster. 

Tänk så konstigt att ingen är intresserade av framtidens makthavare nu, när det visar sig att det var helt fel. Ungdomar är inte klimataktivister, eller socialister.

Utan…..höger. 

Efter riksdagsvalet fick skolvalet åtminstone lite uppmärksamhet, någon dag eller så. Media skrev och en och annan vänstertyckare suckade ljudligt i någon krönika. Men det blev ingenting mer. 

Den påstådda vänsterrevolutionen var inställd och landets nästan vuxna meddelade att 27 % skulle rösta på Moderaterna och nästan 21 % på Sverigedemokraterna. 

Ihop med ett KD på nästan 10 % hade de fått egen majoritet med marginal. 

 

 

När skolvalet nu kom för Europaparlamentet är siffrorna ännu tydligare. 

Våra ungdomar röstar nästan in M och SD på egen majoritet, med totalt 48,5 %. Socialdemokraterna går katastrofdåligt som ni kan se. 16 % skulle rösta på dem i ett riksdagsval, och 18 % i ett EP-val. 

 

 

Till skillnad från verkliga val röstar ungdomar ungefär lika i riksdagen och EU, med några undantag. 

Även här får MP högre siffror i EP-valet till exempel, medan det är det omvända för Vänsterpartiet. Palestina-frågan till trots. 

Det här är såklart mycket goda nyheter för högern och skälet varför det plötsligt efter åratal av tjatande från vänstern att ungdomarna kommer rädda världen plötsligt blev tyst. Men vad beror siffrorna på egentligen?

Varje år blir mellan 100 000 och 110 000 personer födda i Sverige 18 år och får rösta. Så varje val har ungefär 420 000 personer blivit röstberättigade. Vidare blir också utlänningar medborgare varje år, hastigheten har varit hög men borde sakta ner snart. Men tills vidare fokuserar jag på de födda i Sverige. 

De som i år fyller 18 år föddes 2006. Alla kommande röstberättigade har och kommer ha vuxit upp i det nya otrygga Sverige. Där en etnifierad gängkriminalitet dominerar såväl stadsbild som medier. Där ord som förnedringsrån är en del av deras vardag, ord som ”horunge” och ”jag ska knulla din mamma” ingår i deras vardag inte minst via musik och sociala medier, bötning är en företeelse som de alla i sina liv förhåller sig, orten-svenskan breder ut sig och föraktet mot svenskar allt mer påtagligt.  

Våra barn växer nu upp i en miljö där i princip ingen av dem kommer vara i avsaknad av negativ kontakt med invandrare och deras barn. De känner eller kommer alla känna någon som blivit rånad, som blivit sexuellt ofredad eller antastad, blivit bötad, de kommer själva haft tillfällen av bråk och tjafs i den offentliga miljön med gruppen med utländsk bakgrund som hatar svenskar. 

Så unga som medelstadiet har i min närhet redan blivit utsatta för försök till bötning av en kille från en förort lyckades nästla sig in i deras sociala medier. 

Här har ni en tickande bomb som jag skrivit om tidigare. 

Detta är skälet till siffrorna ni ser i ungdoms-valen. 

Mellan valet 2022 och 2026 har ytterligare 400 000 – 440 000 barn födda i Sverige blivit myndiga. I valet 2030 är det nästan 900 000. I valet 2034 handlar det om 1,3 miljoner personer. 

Alla har de vuxit upp i Det Nya Sverige. Där en grupp invandrare och deras barn hatar Sverige och svenskar och våra barn på olika sätt har erfarenhet av det. Konsekvensen av den massinvandring som elitistiska politiker tillät utan att frågan sin befolkning om vad de tyckte. 

Jag är förbluffad över att ingen i vänstern bryr sig om de här siffrorna. Sossarna inte minst. De imploderar i den yngre generationen, för varje val är det färre och färre som röstar på S som är unga. 

På torsdag kommer SCB:s stora partisympatiundersökning, den så kallade PSUn. I den står massa intressant som jag ska berätta för er när den kommer, bland annat hur utrikes födda och deras barn röstar. Och hur andra röstar. 

Framtiden är inte bara höger. Framtiden består av människor som på olika sätt och i olika grad genom livet haft negativa erfarenheter av en migration som de äldre generationerna inklusive jag själv inte haft. Tvärtom, i princip alla med utländsk bakgrund och utrikes födda jag genom livet haft kontakt med har varit välutbildade, belevade, artiga och inte sällan höger själva. Jag har inga negativa erfarenheter alls av migrationen, inte personligen. 

Tyvärr kommer mina barn, nu 13 år, med all sannolikhet ha en helt annan bild för det Sverige de växer upp i är inte samma som mitt barndoms land. På många sätt är det ett bättre land, på vissa sätt ett sämre. 

Om jag vore svensk vänster skulle jag vara otroligt nervös över vad skolval efter skolval försöker berätta för oss.

Att alla partier som var med och förstörde Sverige på de sätten där det nu är paj och måste lagas kommer bli ordentligt straffade i framtiden. Av samma framtidens makthavare som de för fem politiska minuter sedan hyllade som hoppet och klimaträddare. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!