Sök
Stäng denna sökruta.

Ryssvänliga systerpartier till sossarna

 

Tänk om media ville göra sitt jobb och granska alla för en gångs skull? Då skulle väljarna kunna informeras om vad sossarnas systerpartier i parlamentet pysslar med istället för att tvingas läsa den 79:e granskningen av SD som inte bevisar något alls. 

Medias roll är att informera väljarna om vad alla partier sysslar med så att alla kan ta informerade val men om man, som många svenska redaktioner är, upptagna med sin egen grandiosa självbild som garant för demokratin är det lätt att glömma bort det. Och istället koncentrera sig på att försöka ändra valets utfall, val efter val. 

Socialdemokraternas kompisar i EU har mer skit under naglarna än de vill erkänna. 

De ingår i den socialdemokratiska gruppen S & D. I den ingår en hel del partier med tveksam politik, men det vet inte svenska väljare eftersom ingen svensk tidning prioriterat att skriva om dem. 

Som Kroatien och deras systerparti SDP. De tycker att ”Slava Ukraina” är fascism och de senaste åren har de blivit allt med Nato-fientliga och pro-ryska. Zoran Milanovic heter partiledaren. 

 

Deras lettiska kompisar i parlamentet finns i partiet Harmoni, och de är inte bara ryssvänliga och öppet arbetar för att stärka ryska intressen i Lettland – de har också anklagats att även ha andra icke officiella samarbete med ryssar enligt FOI. 

 

 

Sossarnas bulgariska systerparti BSP ingår också i nätverket av ryssvänliga partier i Europa. Men de ingår dessutom i direkt Rysslandsvänlig koalition där en av partiledarna dessutom står åtalad för spionage för att gynna ryska intressen. 

 

 
Partiet från Malta som samarbetar med sossarna i EP har kampanjat med budskap om att EUs ledare måste sluta provocera Ryssland, genom att skänka vapen och besöka Ukraina. 
 
 

 
 
 
Vänsterpartiets polare är såklart ännu värre, de som fortfarande har Stalin och Lenin på väggarna i sin korridor. Gruppen heter GUE/NGL och Vänsterpartiets systerparti ”Belgiska arbetarpartiet” har konsekvent vägrat fördöma Rysslands invasion och terror. De vill också stoppa allt militärt stöd. 
 
 

 
Systerpartiet från Cypern, AKEL, uttalade sig redan 2022 om att Ukraina är ansvariga för kriget för att de velat närma sig väst och Nato. 
 

 
 
Tjeckernai gruppen, som heter KSCM, är öppet proryska och vägrar alltid att fördöma ryska terrorhandlingar, man kräver stopp av allt militärt stöd och de kräver att Tjeckien lämnar Nato. 
 
 

 
 
De portugisiska kommunisterna som Vänsterpartiet samarbetar med, PCP, tycker att kriget inte är Rysslands fel utan USAs. Eftersom de och Nato själva för krig mot Ryssland i syfte att befrämja amerikansk imperialism. Givetvis säger de nej till all hjälp till Ukraina. 
 
 

 
Även liberala gruppen ALDEs ester har ett starkt stöd hos den ryska minoriteten i Estland och partiet har tidigare haft ett direkt samarbetsavtal med Putins parti ”Enade Ryssland”. De har därför varit ett parti som andra partier i Estland inte velat samarbeta med. Deras förra partiledare, till 2023, var dessutom emot gay-äktenskap. 
 
Bulgariska DPS har nyss utsett Elena Yoncheva till toppkandidat, hon kommer närmast från proryska sossarna BSP. 
 

 
 
Även miljöpartisterna har haft proryssar. Fram till nyligen var Lettiska-Ryska Unionen med id en gruppen, som står mycket nära Putin-regimen. Så nära att partiledningen nu utreds för spioneri för FSB. Ändå valdes ledare för partiet av den gröna gruppen till känsliga poster inom parlamentet nyligen. 
 
Den lettiska ledamoten som till nyligen var Alice Bah Kuhnkes kollega i den gröna gruppen har nu anklagats, med starka bevis, för att sedan 2004 varit spion för Ryssland och FSB.
 
 
 

 

Varför tycker inte svensk media att detta är något svenska väljare borde veta innan de lägger sin röst på ett parti på söndag?

Är de lata bara eller tycker de på riktigt att sådant här inte är viktigt? 

Vänstern är stora hycklare när det gäller kompisar i EU, och när det specifikt gäller Ryssland. Det måste alla vara medveten om framöver. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!