Sök
Stäng denna sökruta.

SvD gjorde PR för nazist

 

Det här att stå för sina misstag, det vet vi sedan gammalt att media aldrig gör. Så när de verkligen gör bort sig låtsas de som om det regnar och helt sonika raderar artikeln. Överallt. Det är som om den aldrig funnits. 

För 8 timmar sedan låg den här artikeln ute, i deras serie där de i olika artiklar berättar om ”soft girls” och den påstådda nya hemmafrutrenden. Som egentligen bara existerar som internetfenomen och inte i verkligheten. 

 

Artikeln är borttagen men bilderna kan ändå hittas på google, där SvD i en bildkavalkad från Hanna Larsson Instagram-konto publicerade en rad bilder på när hon som ”modern hemmafru”, en downshifter som vill lägga tid på att vara i naturen och med barnen istället för att jobba maximalt. Där hon lagar mat, gör tvål och gräver i trädgården. 

 

 

Varför låtsas SvD nu som om artikeln aldrig fanns?

De missade att Hanna Larsson är nazist. 

Hennes make Markus Larsson är medlem i nynazistiska Nordisk Styrka och har tidigare dömts för våldsbrott, hon själv har dömts för hets mot folkgrupp. Hon gick med i Nordisk Ungdom i Uppsala och gick sedan vidare till NMR när hon träffade Markus. Han och en grupp andra bröt sig ur och bildade Nordisk styrka. 

 

 

Det är Hanna Larsson som virkat de fina exemplaren av nazist-hantverk som hon tydligen hade hemma mest men som polisen hittade när de gjorde husrannsakan. Bilderna kommer från polisen. 

 

 

 

Smart ändå att kalla sig ”Gröna hemmafrun” och satsa på en karriär som influenser utan nazism för att nå helt nya grupper med sina ideal om en arisk ras där kvinnor är kvinnor som bara föder många blåögda barn och där naturen och det naturliga är i fokus, precis som Hitler ville. Det har nazisterna i likhet med miljörörelsen faktiskt. Det där om det naturliga. 

Jag förstår att journalisterna på SvD tyckte detta var oemotståndligt att inte göra en artikel på. En ung kvinna på bara 27 år som lever extremt grönt, och extremt traditionellt. 

 

 

Men hon har ändå smugit in åtminstone en symbol i sitt flöde som känns bekant. Även färgerna och formerna på bäbismössan påminner om något annat, som NMR-symbolen till exempel. 

 

 

Först åker en planerade nya LO-bossen fast för att ha varit nazist och dagar efter publicerar SvD ett PR-porträtt av en känd nazist. 

Ibland överträffar verkligheten dikten med råge. Men hur pressetiskt är det att bara radera artikeln utan att skriva varför? Är det så att Svenska Dagbladet inte står för sina misstag kanske?

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!