Sök
Stäng denna sökruta.

De saknade Expo-granskningarna

 

Ett favoritargument hos vänstern och även olika fin-liberaler är att Expo är goda eftersom de alltid bara fokuserar på att granska högerextrema och faktiskt överallt där de finns. 

Vi som granskat Expo vet dock att det inte är sant, tvärtom. Det är en förening grundat av socialister och de är i allra högsta grad fortfarande ett slags vänsternav, inte minst inför varje valrörelse. 

Men visst är det slugt av dem att låtsas vara så opolitiska så att de kan sköta sin vänster-lobbyism i fred. Jag kan bara inte förstå hur de lyckas framstå som objektiva trots alla tidigare av mina och andra granskningar. 

Ytterligare bevis på att Expo inte alls vill rädda Sverige från nazister utan bara rädda Sverige från högern och därför ägnar all vaken tid åt att leta nassar i alla blå buskar men inte de röda skåpen kommer idag.

Plötsligt förra veckan hoppade den föreslagna LO-ordföranden Pim vad Dorpel av, 46-åringen från Nyköping som gjort någon slags raketkarriär inom LO och garanterat jobbat mot toppen i åratal för att valberedningen skulle föreslå honom. Gissningsvis finns det både en och annan kniv i ryggen på folk för att han äntligen skulle nå dit. 

Det är nog få som vet att de som hann äta mat på Oaxen när de var skärgårdskrog förmodligen åt av bland annat hans mat eftersom han är kock och arbetade där tidigare. 

Det var under den tiden han blev LO-aktiv och sedan gick det i någon slags raketfart in till Norra Bantorget. 

 

 

Det intressanta är att han inte var ordförande för ett fackförbund utan bara vice, det vanligaste är att LO plockar in en av sina antingen vice för hela LO eller en ordförande för ett fackförbund. 

Han har i hela tio år varit en anonym vice ordförande för Handels- och restauranganställdas men han har som synes bidat sin tid med att bygga nätverk med rätt personer för att bli föreslagen nu 2024. 

Hela valberedningen stod givetvis bakom förslaget, även om en del undrade eftersom det bara var rätt anonyma personer som föreslogs utgöra LO:s högsta ledning. 

 

Några bakgrundskontroller gör man tydligen inte i de egna leden när det gäller LO-ordföranden för han drog själv tillbaka kandidaturen abrupt dagen innan. Ingen förstod något, förrän idag. Tydligen kontaktade någon, kanske anonymt, för att berätta att den gode Pim varit nazist och att det fanns bildbevis när han heilar på fester. 

”Jag kanske heilade på fester”. 

 

Det säger han idag i LO-tidningen Arbetet, som svar på det plötsliga avhoppet. Han var nazist under tonåren. Får han då några kritiska frågor av Arbetet? Några fördömande? Nej då. Han är ju facklig. 

Något hände. Läser man mellan raderna har någon hört av sig till honom och sagt att de ger bilderna till någon, exvis media, om han inte hoppar av. 

 

 

Han hade inte berättat själv att han var nynazist och hängde i kretsarna kring Ultima Thule, utan det var någon som tipsade LO om det. 

 

 

Detta hände 1992 och framåt men några exakta årtal ville inte van Dorpel ge Arbetet. Och han ”minns inte” om han dessutom var medlem i några föreningar eller organisationer då. Kanske. 

 

 

Inga kritiska frågor på det uppenbara ljugandet. Skulle han inte komma ihåg om han var med i Bevara Sverige Svenskt eller någon annan av dåtidens stora nasse-organisationer? Really? Jag är tre år äldre än honom. Jag kan rabbla upp alla föreningar jag var med i både på gymnasiet och på universitet, i sömnen. 

Enligt Expo ”existerar knappt rasism i Nyköping 1994”, då SD ställer upp i kommunvalet men får 12 röster. Då har Pim van Dorpel redan varit med i ”skinnskallegänget” utan namn i två år. 

 

 

Leta efter följdfrågorna i den här intervjun eller avgångskrav. Då får ni leta länge för intervjun i Arbetet är till skillnad från riktiga tidningar ingen journalistik utan rakt av en opinionsblaska för LO. 

Han gjorde det för att passa in, säger han. Hur länge eller på vilket sätt har han lika svårt att komma ihåg som om han var med i någon förening eller heilade på bilder men eftersom han hoppade av finns det garanterat bildbevis. Dessa hoppas jag publiceras någonstans inom kort. 

 

 

Han har varit en av HRF:s ledare i ett decennium och var bokstavligt en dag från att bli ordförande för LO och har aldrig berättat för någon om att han var nazist. 

LO har i över 10 år haft en före detta nazist som ledare samtidigt som de kastar ut varenda person som de ens kan lukta sig till vara SD och fackförbund har till och med dragits till domstol för att de vägrat ha med människor som är Sverigedemokraterna. Det är en jätteskandal, ändå behandlas den här historien som om det på något sätt är synd om van Dorpel.

Under tvång valde han att nu gå ut, annars hade han låtit sig bli vald. Men LO väljer att inte fördöma, de orkar inte ens göra en riktig intervju. 

Vet ni vad jag mer letar efter?

Var är Expos granskning av Pim vad Dorpel?

Han är i allra högsta grad en makthavare sedan 10 år, då han varit i ledningen för ett av de mäktiga LO-facken. Ändå har Expo inte granskat honom ännu. Är inte detta märkligt?

De är ju objektiva? De vill ju bara granska makten så att vi rensar Sverige från högerextrema och i deras bok räknas om du pratat med en högerextrem på en fest, en gån när du var 15 år, eller som van Dorpel som tonåring ”heilade på en fest”. När det gäller alla andra till höger, framför allt SD, skulle den granskningen varit publicerad för åratal sedan. Faktiskt så fort han blev vice ordförande. 

Men ändå, ingenting. Inte ens nu. Jag sätter 100 kr på att Expo aldrig kommer publicera en granskning av Pim van Dorpel trots att Sverige var så nära att få sin första LO-ordförande som varit nasse. 

Det är detta hycklande jag avskyr. 

Kanon att Expo avslöjar nazister men då ska man ju granska alla och inte cherrypicka som de alltid gör. De är ingen granskande organisation, de är en vänsterextrem lobby-organisation som bedriver vänsterlobbying för skattepengarna de får in på bidrag, skattepengarna de får in genom föredrag de säljer till den offentliga marknaden och hemliga bidrag från olika vänstermiljonärer inklusive pengarna från stiftelsen. 

För det är ju ingen slump att det inte heller var Expo som avslöjade att sossarnas framtidsnamn Ida Karkiainen också heilade på fester när hon var ung. Hennes granskning har heller aldrig publicerats i Expo. 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!