Sök
Stäng denna sökruta.

Vården och bedragare

 

Bedrägeri, inte minst mot äldre, har seglat upp senaste åren som organiserad brottslighets stora fokus. Framför allt för att det fortfarande är låga straff och riskerna är betydligt lägre än att ge dig in i branschen att sälja knark eller smuggla vapen och människor, som organiserad brottslighet traditionellt sysslat med. 

Jag hoppas regeringen ger Brå i uppgift att göra stora kartläggningar på det här området och att polisen och andra myndigheter riktar fokus för det blir bara värre. 

Nu har kriminella börjat infiltrera vården. 

En kvinna som var på mammografi kontaktades av en kriminell som påstod att hon blev tvungen att komma på återbesök och betala. 

 

 

Enda sättet att veta att just hon varit på mammografi är att någon anställd som arbetar i vården läckt uppgifterna till kriminella. För du kallas via post till din brevlåda och du sköter avbokningar etc via 1177 så det finns ingen chans att detta inte var en insider. 

Det är ofattbart obehagligt att människor med tillgång till våra uppgifter i vården inte drar sig för att ge dem till kriminella i syfte att lura oss på pengar. 

Även i Göteborg har sådana fall inträffat där människor i det fallet besökt en vårdcentral och sedan kontaktats av människor som uppenbarligen fått tillgång till deras vårddata och kontaktuppgifter genom någon som arbetar där. För i båda fallen kontrollerades att man inte blivit hackad och inga sådana bevis hittades. Alltså var det insiders i båda fallen. 

 

 

Det har verkligen skett något med respekten i samhället när det gäller denna oftast etniskt kopplade brottslighet, även om jag inte vet i dessa specifika fall vem gärningspersonen var är det bevisat att gängen bygger på folk med utländsk bakgrund och de i sin tur ägnar sig åt att lura folk på olika sätt. 

När man infiltrerar myndigheter och kommuner, polisen och kriminalvården och nu även vården och helt skamlöst river i fundamenten för demokratin och nationen Sverige. Som alltid byggt samhället på tilltro och respekt har nu att göra med människor som fullständigt skiter i både det och oss. 

Det är sådant här som får Sverige att ruttna inifrån och det behövs många fler åtgärder för att få bukt med det här demokratimöglet som sprider sig fort från landets förorter och in i själva den svenska folksjälen. Där konsekvensen blir att våra barn växer upp med en avsky och intolerans mot andra grupper på en nivå vi förmodligen aldrig sätt, helt enkelt för att de tvingats växa upp i ett samhälle där det inte bara är ”vi och dem”. 

Utan där ”de andra” hatar dem bara för att de är svenskar och ser både dem, deras föräldrar, morföräldrar och alla statens institutioner som ett medel för att berika sig själva. Där respekten för staten och vårt gemensamma bytts ut mot en klanmentalitet där mest skamlösa vinner och där det enda man lämnar bakom sig är ruinerna från ett samhälle som en gång fungerade. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!