Sök
Stäng denna sökruta.

Andra angreppet på demokratin

 

Nazister attackerade ett möte Vänsterpartiet och Miljöpartiet hade i Gubbängen i södra Stockholm, det har nog få missat eftersom allt med nazister får tre gånger mer uppmärksamhet i media. 

En solklar attack på demokratin, till skillnad från allt prat i valrörelsen om att sittande regering skulle vara det största hotet mot densamma. 

Men det enastående hyckleriet vi nu ser från första parkett av sossar, vänstern och media, även folkpartister, är beklämmande. 

För vi hade ju en attack mot demokratin just nyligen, när ledande vänsterpartister från Göteborg med våld fick avlägsnas av Säpo från en lokal i centrala Göteborg efter att de ihop med resten av gänget av skrikande Palestina-aktivister. Gud vet vad de hade gjort om de inte fösts ihop av säkerhetspolisen och slängts ut. 

De kom in på ett öppet möte och valde, som kommunister alltid gjort i alla tider, att skita i de demokratiska spelreglerna eftersom de ju i grunden inte tror på demokratin. Och försökte ta över mötet. 

Vad gjorde då den nu ofattbart upprörda Dadgostar?

Absolut. Ingenting. 

Hon tycker tvärt om att ”man ska ha förståelse för deras frustration”. Eh va? Ursäkta du sa vad? Men så talar ju en äkta demokratiföraktare. Det är okej att störa möten ”om man är vänster och upprörd på högern”. Det vill säga. 

Det här säger allt om hur omogna Vänsterpartiet är som parti och om vilken fruktansvärd historia de har. De plockade för några år sedan bara bort att ”revolution är den sista utvägen” om man inte på demokratisk väg lyckas avskaffa kapitalismen. 

Rätt svar – det är alltid ett hot mot demokratin att störa möten och attackera andra och deras yttrandefrihet. 

Alla som stormar andras möten, med rökbomber eller inte, är ett hot mot demokratin för i den har vi bestämt att vi inte gör så. Vi låter folk ha sina möten i fred och ordnar egna. 

Dadgostar försöker nu, bara någon vecka efter att hennes egen partist gjorde utan att hon klarade av att fördöma det, att röra upp dammet för att ”kräva att statsministern (som var på mötet hennes partikollega förstörde)” ska ta ansvar. 

Jag tycker han kan kalla alla partiledare till möte om det djupt olämpliga i att förtroendevalda medvetet attackerar andra partiers möten. 

Vad han exakt ska göra åt den handfull nazister som kastade rökbomber är oklart, det är ju en polisiär fråga och nazister bevakas med rätta redan av Säpo. Precis som de gör med Dadgostars polare i den autonoma vänstern och islamisterna i Sverige. 

Jag gick, som jag ibland gör, in på Dadgostars Instagram för att kolla de senaste galenskaperna och vad kommunister av 2024 skriver och tycker. Och för att det alltid lockar fram olika debattmässiga träsktroll. Ni kan aldrig gissa vad som hände. 

En förtroendevald kommunist från Malmö kallade mig Miss Piggy. Visst är de fina, vänsterfeministerna? Som inte klarar av att argumentera sakligt utan måste dra fram internets vanligaste förolämpning mot kvinnor i offentligheten. 

 

 

Madeleine Håkansson heter den här stjärnan som använder kommentarer om andra kvinnors utseende och framför allt vikt som vapen i en debatt. Miss Piggy slängs alltid på kvinnor för att anmärka på deras vikt nämligen. Det och gris, vilket också är samma sak. 

Här ser ni stjärnan på sin pressbild. 

 

Personligen skulle jag under inga omständigheter kommentera vare sig hennes kropp, utseende eller något annat utan nöjer mig med att konstatera att hon är som alla andra enfaldiga kommunister, utan finess, takt eller ton.

Varför låtsas vi ens som Vänsterpartiet går att ha i demokratiskt möblerade rum?

Det roligaste är nästan att efter att hon konsekvent vägrat att be om ursäkt på påhoppet tog bort sitt namn på Instagram i hopp om att jag inte skulle ha hunnit se vad hon egentligen heter och googla henne. För sent.

 

 

Ett annat sätt att inte respektera de demokratiska spelreglerna år sådant som Madeleine Håkansson från Malmö pysslar med – att istället för att diskutera sakfrågan drar in motståndarens privata i debatten, som vikt, utseende eller privata förhållanden. 

Det smutsar ner och förfular det demokratiska samtalet och på sikt hotar därför detta demokratin. VPK, avlönade av Stalin och hans efterträdare till 1989, har dock alltid struntat i demokratin. När Håkansson, som inte är särskilt ung, gick kanske med när partiet hette VPK. 

Jag låter aldrig sådana här stövlar komma undan med sådant här. Det var väl därför hon raderade namnet. 

Jag hoppas Madeleine kan klara en hel helg utan att kalla någon annan kvinna för Miss Piggy på internet men jag förstår att chansen är minimal. 

Hon har dock fortfarande chansen att be om ursäkt. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!