Sök
Stäng denna sökruta.

Vindkraften, Qatar och Hamas

  Hamas är till skillnad från mediebilden en organisation med pengar och stöd från en rad andra länder i Mellanöstern. Palestinierna som leder Hamas är rika bland annat tack vare detta och biståndspengar som aldrig når befolkningen.  En av Hamas stora finansiärer är oljenationen Qatar, som också vill se judarna och Israel utplånade. Mellan 2007 och 2014 skickade oljenationen pengar, givetvis helt okontrollerat, till Hamas när de tyckte att det passade. Sedan, när Qatar började formera strategin att bli omtyckta i resten av världen (bland annat med hjälp av både sport-washin och green-washing, som många av samma slags länder) slutade man ge pengar under bordet.    Men även om man gav Hamas pengar med öppet så har Hamas ett...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon