Sök
Stäng denna sökruta.

Annika Strandhälls vänner

 

Borgerlighetens allra största tillgång online, det före detta statsrådet Annika Strandhäll, blev som bekant av med den enda reträttposten ett före detta statsråd kan tänka sig – ordförande i ett utskott. Hon petades. Tröstpriset blev i det universum hon nu är kung – sossarnas kvinnoförbund. 

Och där försöker hon så gott hon kan att hävda sig, och peta lite på ledningen. Nu har hon emot partiets ståndpunkt tagit strid mot den nya könstillhörighetslagen. Och det är positivt i sig men……hyckleriet över hur hon gör det är enastående. 

I sociala medier har hon nämligen hyllat den här debattartikeln. Den skrevs i Göteborgsposten den 6 april, skriven av professor Johanna Dahlgren. 

 

 

Och även om hon faktiskt är både professor och läkare, och jobbar med endokrinologi är hennes jobb mest forskning om fetma och tillväxthormoner. Men framför allt är hon något annat – ordförande i Kristna Medicinare och Läkare i Sverige. 

Det är intressant det där hur det plötsligt inte spelar någon roll vem avsändaren är. För en sosse, som annars alltid fular ut folk för just detta. 

För Johanna Dahlgrens förening har framför allt en stor fråga de driver – kristen etik i vården, och där ingår samvetsfriheten. Hon skriver regelbundet debattartiklar om just det – att vårdpersonal borde ha rätt att både behålla sina jobb och vägra att göra abort på kvinnor. Vilket är hela grejen med ”samvetsfriheten”.

Hon är helt enkelt en representant för den svenska pro-liferörelsen. 

2017 skrev hon till exempel den här artikeln i Världen idag. 

 

 

Året efter skrev hon ytterligare en på samma tema. 

 

Nu finns oändligt många möjligheter för dig som vårdanställd att slippa aborter redan, som att inte söka dig till yrket barnmorska till exempel. Eftersom det i princip bara är just gynekologer och barnmorskor som utför aborter beroende på vecka kvinnan är i. 

Intressant ändå att Annika Strandhäll, som nästan satt sitt liv i pant på att utmåla alla kvinnor till höger, särskilt KD, till aborträttens stora hot i Sverige, krokar arm med den främsta personen i Sverige som just är det. Samvetsfrihet är, som Strandhälls kollegor i kvinnoförbundsvärlden skriver från läkarnas sida, en ulv i fårakläder för att förstöra aborträtten. Tillåter man vårdanställda att strunta i sitt jobb att utföra aborter fråntar man i ett svep kvinnor i Sverige en oinskränkt rätt till abort. 

Vad tror ni händer sedan?

Alla kvinnor med religiös bakgrund får förstås samma rättigheter och där ingår den största religiösa gruppen i landet efter kristna – muslimer. Som plötsligt får rätt att neka kvinnor som gör abort vård på landets offentliga sjukhus. 

Jag tycker Strandhäll ska akta sig vem hon använder som krycka i debatten framöver. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!