Search
Close this search box.

Islamisthotellet till salu, igen

 

2017 avslöjade jag att Ibn Rushd, som då var ett studieförbund som ingen utom jag och några till ifrågasatte (detta har tack och lov ändrats nu), köpt ett hotell för 11 miljoner kronor.

Nu är hotellet till salu, igen. 

Men med stor rabatt, bara 7,9 miljoner kronor. 

 

 

Det kunde man se i deras årsredovisning från 2014, att de 2014 ägde ”byggande och mark” för 11 miljoner kronor. Jag blev nyfiken och började rota. 

 

 

 

Det var en gård utanför Katrineholm de köpte, Granhedsgården. Hur fick då islamisterna i Ibn Rushd tag i 11 millar så där bara?

De lät bli att använda dem till kurser och utbildningar och eftersom Folkbildningsrådet är värdelösa på att kontrollera verksamheten kunde de helt sonika behålla pengarna. År efter år tills det blev 11 miljoner. 

Intressant nog trots att det var förbjudet. Enligt Folkbildningsrådet stadgar får inte bidraget används till kommersiell verksamhet. 

 

 

Men i bolagsordningen för det då nystartade bolaget Granhedsgården AB stod det att verksamheten skulle drivas kommersiellt, som ett aktiebolag måste. 

 

 

I styrelsen för bolaget hittade vi då landets i särklass mäktigaste islamister. 

 

 

Varför köptes egentligen gården? Det kan man lätt förstå när nyheten kom 2015 att man ansökt om att bedriva asylboende där. Tack och lov fick de avslag från Migrationsverket. 

 

 

Men planen var att genom att smussla undan pengar som skulle gå till utbildning, köpa en gård eller hotell och sedan få lukrativa kontrakt med Migrationsverket när de formligen vällde in folk till Sverige. Hade de fått ja hade Muslimska Brödraskapet, som Ibn Rushd är en del av, kunna tjäna enorma pengar på kort tid där 2015-2017 då migrationskrisen var som värst.

Jag granskade då deras årsredovisningar och hittade något märkligt – 2012 gjorde de 5 miljoner kronor i vinst.

Året efter var vinsten nere på 500 000 kronor. 

 

 

Som av en händelse köptes Granhedsgården 2013, året efter. Ibn Rushd köpte gården ihop med Islamiska Förbundet, så deras andel var prick 5,5 miljoner. De hade inga lån på fastigheten. 

 

 

 

 

Sedan överlät de hotellet de köpt för statsbidrag de fått för kurser och studiecirklar till en insynsskyddad stiftelse direkt. 

 

 

När jag kritiserade affären försvarades sig Folkbildningsrådet med att det är helt okej att ta pengarna och köpa hotell. För att det är istället för att ”hyra lokaler”. 

En gård som ligger avsides utanför Katrineholm. 

 

 

Ibn Rushd hävdade i sin tur att de får använda pengar de fått för utbildning. De anordnade inte allt de sökt bidrag för, medvetet såklart men skyller på interna problem, och istället för att betala tillbaka bidragen köpte de ett hotell. 

 

 

Ibn Rushd vill realisera sitt kapital och jag undrar varför. De är bundna i en gård idag och de är beredda att sänka priset till 8 miljoner kronor.

De har inga lån så man kan inte skylla på räntemarknaden. Det är något annat skäl varför de vill ha ut sina miljoner. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!