Sök
Stäng denna sökruta.

Biltvätt, sa Bill. Butler, sa Bull.

 

Idag gick sossarna ut med ännu ett slags ”försläpp” i denna oändligt sega PR-följetång sossarna kallar för reformarbete. En ordförande i ytterligare en arbetsgrupp har skickats ut för att med vissa nyckelord samla så mycket Retriever-poäng som möjligt i veckan. 

Lawen Redar fick passa extra media när hon på perfekt rikssvenska  meddelande att vi måste ”blanda” befolkningen mer och i en omfattning av sällan skådat slag. Alla minns vi bussnings-proppen som partiet nu vägrar kännas vid trots att den är en offentlig handling och det svart på vitt stod att de ville lagstifta om att bussa runt barn. 

Nu ska deras andra unga stjärnskott med utländskt efternamn göra samma sak – Teresa Carvalho från Norrköping leder gruppen om kriminalitet. 

Sossarnas nya revolutionerande förslag är att tvinga unga ”på väg in i gängen” att tvätta bilar. 

 

 

Klingar den på något sätt bekant i all sin dumhet så kanske ni precis som jag plötsligt kommer ihåg detta geniförslag som Carin Jämtin och hennes gäng gick till val på 2010, när Mona Sahlin skulle bli statsminister. Butler på tunnelbanan. 

Det var numera fastighetskungen Ilja Batljan som absolut tyckte att det var genomförbart att alla stockholmare, istället för att ha städning hemma som de ville avskaffa, skulle ta sin smutstvätt och lämna in den någonstans på en station. 

1,1 miljoner tar T-banan varje dag. Hur många kilo tvätt detta skulle bli hade de glömt att räkna på. 

 

 

Sossarna går fram med det gamla förslaget att förlänga skolplikten till 18 år, något som har utretts flera gånger och varje gång blir svaret – urdåligt. Eftersom vi har ett system för att fånga upp de som är skoltrötta, det kallas Komvux. Och lärlingsutbildningar och andra insatser finns för de få som inte går gymnasiet. 

 

 

Men sedan spinner sossarna loss och drömmer våta drömmar om kommunala och statliga jobb till alla som vill. Socialdemokraterna har alltid tyckt att offentligt sektor och statlig sektor är en slags avstjälpningsplats för alla problem de vill lösa. Skyffla undan skiten bara, till äldre och dagis. Som om inte de verksamheterna är kvalificerade och våra barn och äldre förtjänar utbildad motiverad personal utan valfri smågangster från Husby duger lika bra. 

Detta kommer också från partiet som alltså är allergisk mot idén att låta vuxna socialdbidragstagare stämpla in och avkrävas sysselsättning måndag till fredag 9-17 så att vi äntligen kan avskaffa det livslånga fika-bidraget som vi framför allt gett utlandsfödda i decennier. 

Men 18-åringar som lever på tramadol, gräs och Donken och som sedan de var små har förvarat vapen åt äldre kriminella ska tvingas att i kommunens regi ”tvätta bilar”. Vilka bilar framgår inte. 

Sossen Carvalho avrundar också med att jämföra deras stänga gränser med alla andras – DERAS bygger förstås inte på rasism utan motsatsen, att de vill bygga en stark samhällsgemenskap.

 

 

Sossarna är verkligen desperata och jag gissar att den här kalkonen kommer bli som med butlers i tunnelbanan och bussning av landets barn till skolan – något de totalt förnekar någonsin har sagts. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!