Sök
Stäng denna sökruta.

Preem planerar inför maktskifte

  Preem är inte nöjda. Fram till 2014 satsade de järnet på Gunde Svan i annonser och en kramig björn i loggan. Sedan öppnades dörren till möjligheter och med sossar och miljöpartister fick de draghjälp till PR-kampanjen att utmåla oljebolaget till klimathjälte.  Det gick knackigt ett tag där. 2020 försökte Preem få slippa att betala punktskatter och de  försökte få anstånd med 1,5 miljarder.        Men de bytte ekonomiska problem mot ett guldläge när de fick kontakt med vänster-regeringen.  Lövin och Bolund förhandlade bort Preem-raff mot världens högsta reduktionsplikt, gröna krediter och landets största pott av gratis utsläppsrätter. Preem gnuggade händerna av förtjusning, här skulle täljas guld med täljkniv. Reduktionsplikten gick upp och så även deras intäkter....

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon