Search
Close this search box.

Sossarnas episka oppositionsår

 

Det enda som hände när Moderaterna hamnade i opposition 2014 var att Reinfeldt avgick efter han förstört oppositionen med DÖ (Decemberöverenskommelsen), som hindrade högern från att rösta emot regeringen om SD var enig, att Anna Kinberg Batra ville släppa tanke- och samarbetsförbudet med SD och att hon sedan myglades bort och Kristersson fick chansen. 

Sossarna har bara suttit i opposition 18 månader och vad har hänt?

En veritabel shit-show, är svaret. 

Efter tre månader i officiell opposition bara briserade nyheten om att Botkyrkas starke man Ebba Östlin kuppades bort. Sedan rullade hela skiten fram – ABF i Botkyrka hade infiltrerats av kriminella. 

En ofattbar soppa, där gängkriminella tagit över ABF:s fritidsgårdar de fått uppdrag av kommunen att driva, kriminella som plötsligt dykte upp på medlemsmötet för att rösta

 

 

 

 

Ordförande för S i Stockholms län är Anders Lindbergs fru Åsa Westlund och på ABF Botkyrka har partisekreterare Tobias Baudins fru arbetat. 

Så inleddes 2023 för Socialdemokraterna. Om att de blivit infiltrerat av gängkriminella men inte gjort något åt det. De vägrade ta ansvar och medge fel, krishanteringen var noll och Socialdemokraterna la locket på och skyllde ifrån sig. 

Vilket annat parti hade kommit undan med detta?

Hur fortsatte det då?

I mars kom den så kallade ”snippadomen” där hovrätten friade en man från våldtäkt mot barn för att nämndemännen inte förstod vad ordet snippa betyder. 

 

 

Det visade sig att två socialdemokrater deltagit i hovrättsbeslutet och det var de, från det feministiska partiet Socialdemokraterna med feministen Magdalena Andersson som partiordförande, som röstat så.

Här tog det dock, till skillnad från ABF-haveriet, ingen tid alls innan partiet agerade. Och gjorde något mycket märkligt – de tvingade nämndemännen att avgå.  För att de enligt partiet dömt fel. För så fungerar det tydligen i en rättstat enligt S. Vi ska ha nämndemän som utses politiskt men de ska döma efter efter huvud och inte efter ideologi, tills de dömer fel enligt ideologin. 

Det är inget annat än politisk styrning av domstolar. 

 

 

Detta hände alltså i mars 2023, precis när ABF-helvetet lagts sig för oppositionspartiet. Vad händer då? Jo, det vi fortfarande diskuterar. 

I maj gick nämligen den hittills för allmänheten okända riksdagsledamoten Jamal El-Haj på Hamas-konferensen, mot partiets uttryckliga vilja. 

 

 

Alla andra ledamöter som planerat att vara med avstod men inte han, och ”det var en självklarhet” för honom att gå trots att partiet sa nej. 

Under våren försökte också Socialdemokraterna utmåla Moderaterna som rika partyprissar som använder Rosenbad för fest och mingel, och på våren och sommaren stod Harpsund i skottgluggen. De försökte också få statssekreterare Johan Jacobsson att avgå för att han byggt en brygga kommunen sagt okej till. Inget fokus på politik, bara smutskastning. Gång på gång. 

Den 7 oktober blev El-Hajs överträdelse satt i en annan kontext och debatten blossade upp på riktigt. 

Socialdemokraternas hantering av den växande skandalen blev ett haveri från start till slut.

För dagen efter Hamas fruktansvärda attack mot civila i Israel, med ren tortyr och massaker, krävdes hans avgång och Andersson försvarade honom första gången av många. 

 

 

En dryg månad senare stod Andersson i riksdagen under partiledardebatt och med tårar i ögonen frågade statsministern ”Hur kan du göra så här?!” när frågan om terrorsekten Hamas och Jamal El-Haj kom upp. 

 

 

I övrigt vägrade hon att intervjuas av media, delta i TV eller på andra sätt vara tillgänglig. Hon syntes överhuvud taget knappt under hösten, eller under vintern faktiskt, förutom på Instagram då och då. Men även där var det gamla bilder. 

Förutom 17 november, när hon som fd statsminister, väljer att stötta LO-strejken mot Tesla. Att som politiker aktivt delta i en strejk mot ett enskild privat företag är rätt anmärkningsvärt även om man är sosse. Hon vill bli statsminister, är det så hon kommer agera även då?

 

 

Därefter släpper de lite halva rapporter, utan politiska förslag men med ”visioner” om framtiden. Politiken ska visst komma 2025. 

I en av dessa ”rapporter” skyller de alla problem migrationen fört med sig, och de enorma volymerna på borgerligheten. Allt är deras fel.  Många stod chockade och undrade – sa de verkligen så? Även deras allierade. 

 

 

Skandalen kring El-Haj fortsatte dock lågintensivt eftersom han satt kvar och Socialdemokraterna fortsatte enögt att försvara honom gång på gång trots annan kritik. 

I februari 2024 blev det känt att Jamal El-Haj redan 2017 försökt påverka ett enskilt migrationsbeslut mot en imam som fick nej, och han använde sin roll som riksdagsledamot. 

 

 

Sedan kom det fram rätt snabbt att Socialdemokraterna känt till detta mycket länge, och gjort absolut ingenting förrän nu. Det är absolut förbjudet att försöka påverka myndigheter som ledamot, det går emot allt. Och dessutom en säkerhetsrisk med kontakter med en terroristorganisation?

 

 

Detta följdes i raskt takt upp av den nu episka intervjun med Andersson där hon taget helt ur luten anklagar en högerdebattör för att vara köpt av ryssar. Sedan, när kritiken rullade ut som ett åskoväder en julidag, insåg man hur otroligt dåligt allt blev. 

Vad gjorde sossarna då?

De försöker få Aftonbladet att ta ner citaten…..och lyckas. En stund, innan de kommer upp igen.

Sosse-trogna blaskan ville först ”kolla en grej” och lät de arga tjänstemännen i luren få sin vilja igenom. Innan de kanske insåg sitt misstag, att det ser sjukt illa ut men för sent. Socialdemokraterna fick dem att plocka ner kritik. Helt sjukt. 

 

 

Sedan attackerar de igen.

Och hävdar att hon är felciterad, att ”normalbegåvade borde fatta” att hon inte pekar ut honom som rysk agent (trots att det var det hon gjorde) och drevar återigen om hemlig finansiering. Baudin går så långt att han nu kräver ”lagstiftning”. 

 

Anmärkningsvärt och obehagligt. Vad menar Socialdemokraterna? Att privatpersoner som verkar på åsiktsarenan ska liksom partier tvingas redogöra för varje krona? Ha offentliga register? 

Socialdemokraternas våta dröm är att täppa till truten på mig och andra, att göra det förbjudet för mig att skriva om politik och kritisera dem och deras unkna maktuppbyggnad och smutskastning. 

Vilken demokrati får vi då?

Morgan Johansson försökte förändra så mycket han kunde och Ygeman hotade med att reglera sociala medier, allt för att få bort högern från åsiktsarenan. Det är mer än obehagligt, det är fascism. Det är sådant alla totalitära krafter gör, som Ryssland och Turkiet. Där har du sossarnas drömsamhälle. När ingen opposition finns, där bara media som är regimtrogen får verka och inga andra får göra sin röst hörd. 

Kom ihåg detta nästa gång de ylar om demokrati. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!