Sök
Stäng denna sökruta.

Lördagskrönika: ”Forskarstatus”

  Ska vi verkligen lyssna på forskningen? Och har alltid forskare alltid rätt? När vi pratar om klimatet utmålas just forskare som några slags av Gud sända orakel, några att tillbedja som ger oss sanningen och riktningen. Men inte minst forskare vet att detta är långt från sanningen. Faktum är att forskning handlar om att testa teser, ompröva, hitta nya vägar framåt, eller backa och göra om och på detta sätt en liten bit i taget bli lite klokare själv, så att förhoppningsvis något resulterar i att göra mänskligheten klokare till slut.  All forskning är lite som arkeologi - man gräver på ett ställe där det sannolikt finns något att hitta. Finns det inget gräver man på ett nytt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%4%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon