Sök
Stäng denna sökruta.

Inga barn till Mogadishu

 

I fredags publicerade Kvartal en intervju med rektorn för Engelska skolan i Eskilstuna som bidrar till att sprida den uppfattning invandrargrupper försvarat sig med när de skickat barn till hemländer de flytt ifrån – att de idag skickar hem dem för att det är ”för farligt” i Sverige. 

 

 

Detta är givetvis lögn, en anpassad version för att passa dagens klimat för att nå en större acceptans hos svenskar, och inte minst media, som Kvartal. 

Uppfostringsresor, eller bröllopsresor för flickor, har funnits lika länge som vi haft stor invandring. Redan 2005 hade de blivit ett så stort problem att frågan debatterades i riksdagen, ändå har ingen regering velat göra något tidigare. 

Enligt en SVT-granskning 2023 har minst 916 barn förts ur landet med tvång mellan 2018 och 2023, till samma hemländer som är så farliga för de vuxna att de blev tvungna att fly. 

Det handlar alltså om tusentals barn som med våld satts på plan till olika länder utanför Europa för att stanna där medan föräldrarna njuter av det svenska välfärdssystemet utan krav, barnens hemländer. 

 

 

Föräldrarna kidnappar sina egna barn.

Enda skälet är att de hatar Sverige och inte vill att barnen växer upp till svenskar. Pojkarna ska fostras i den egna kulturen, flickor giftas bort eller könsstympas. Att vi ens kallar det uppfostringsresor är ett hån, det handlar om kidnappning. Dessutom om asylfusk eftersom länderna var för farliga för föräldrarna att bo i men duger tydligen till barnen. 

Nyligen avslöjade brittisk media att en ”välgörenhetsstiftelse” har ett internat i Mogadishu dit somalier i EU skickar sina barn, tre av dem (minst) är svenskar som just nu går där. 

 

 

Kvartal borde aldrig ge den här unkna uppfattningen, som tyvärr rektorn anammat av föräldrarna till barnen i skolan, en plattform eftersom den bygger på rena lögner. Det är inte kriminalitet de är rädda för. 

En spade är en spade. 

Om man jämför kriminaliteten i Mogadishu och Eskilstuna ser man visserligen att lilla Eskilstuna inte, som resten av landet, är som det var men det är ändå långt till Mogadishu. 

Givetvis är det mycket farligare i Mogadishu. Inte minst för ungar som är svensksomalier och därför i Somalia betraktas som konstigt, som….svenskar. Ett känt problem hos barn med utländska föräldrar är att de är utlänningar både hemma och i föräldrarnas hemländer. 

Vad tror ni händer med killar och tjejer som drabbas av det här?

 

 

 

Även när man kollar landsnivå är givetvis Somalia betydligt farligare att vistas in, ännu mer att bo i. Särskilt om du är utböling. 

 

 

 

Den 1 juni 2024 införs ett utvidgat reseförbud just för barn med utländsk bakgrund där polisen har rätt att fatta beslut om utreseförbud just för barn man bedömer riskerar att skickas utomlands. Det kommer förhoppningsvis innebära att dessa resor i framtiden kommer försvinna. 

 

 

Men de föräldrar som försöker, eller redan skickat sina barn utomlands, borde samtliga utredas av Migrationsverket för att kontrollera om de verkligen har asylskäl och om de verkligen har talat sanning när de sökte asyl. Man kan inte låta nya lagar och regler gälla retroaktivt så något straff i rättssystemet kan inte utmätas, men regler om asyl har vi redan. De har bara inte tillämpats. 

Migrationsverket borde ha en helt egen enhet som bara sysslar med att granska gamla ärenden för att se om till exempel människor bedöms ha ljugit sig till ett uppehållstillstånd, och därmed dra in det. 

Under tiden borde ingen i media, allra minst de fria, medverka till att den här bilden fortsätter spridas. Att föräldrar i Sverige som påstår sig vara flyktingar på allvar kidnappar sina egna barn för att de är oroliga över kriminaliteten, när det alltid handlat om att de vägrar integrera sig. 

Regeringen borde också införa förbud mot hemresor om man fått uppehållstillstånd som flykting samt ge polisen, Migrationsverket och tullen gemensamt ansvar att regelbundet genomföra razzior på Arlanda samt stoppa bilar på Öresundsbron när man vet att flyg kommit in från våra största flyktingländer. De vuxna som rest hem borde sedan få uppehållstillstånden indragna eftersom de inte har flyktingskäl längre. 

För det är just den sortens personer som vi inte ska ha boende i Sverige.

De har uppenbarligen inga asylskäl och har inga som helst planer på att bli en del av Sverige. De avskyr oss så mycket att de är beredda att skicka iväg sina barn för att de inte ska bli svenskar. 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!