Search
Close this search box.

Kina-sponsrade journalister

  En bra grundregel om du arbetar med media är att aldrig tacka ja när representanter för stater på olika sätt erbjuder dig saker. Inte ens jag som åsiktsmedia som aldrig gjort anspråk att förmedla objektiva nyheter skulle göra det, eftersom främmande makt gör allt de kan för att påverka. När jag gjorde research för podden Radio Kamrat lärde jag mig hur DDR och Sovjet arbetade.  Som alla bastukvällar ambassadören från DDR bjöd olika människor på, som Dieter Strand. Det krävdes inte mycket från DDR för att få en egen gubbe på insidan i svensk media. Strand bjöds regelmässigt på blöta middagar och bastu på ambassaden och på restauranger och vänskapsband knöts. Vilket i sin tur gjorde att Strand...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon