Sök
Stäng denna sökruta.

Migrationslögnerna

 

Det är lätt att misströsta när Socialdemokraterna i så otroligt lång tid kommit undan med vad som helst. Under Palmes tid satt media i hans ficka och gränserna var lite suddiga – sossarna var skickliga i att utnyttja den historiska distans som svensk media hållit till makten. 

Svensk media har alltid varit underdåniga sossarna helt enkelt för att så ofantligt många journalister sympatiserar med vänstern. 

Tills sociala medier ändrade på ordningen och idag kommer tack och lov vänstern i Sverige inte längre undan med vad som helst. När Magdalena Andersson förra veckan på riktigt hävdade att det är tack vare Socialdemokraterna som migrationen stramats åt och att de alltid tyckt så, att det i själva verket var Alliansen som öppnade dörrar de historisk låst på vid gavel, baxnade till och med en del i media. Före detta SVT-bossen Eva Hamilton sa till exempel i en panel i TV4 att hon blev chockad över fräckheten. 

Äntligen har vi ett läge när sossar inte kommer undan med allt, även om de fortfarande kommer undan med en del. 

 

 

Andersson hävdar nu också att Socialdemokraterna alltid, med några få undantag då ”de rycktes med av tidsandan” velat ha stram migration. 

I själva verket har partiet senaste 30 åren själva drivit en rakt av flyktingvänlig administration, och införde till och med en flyktingamnesti. 

Mer om det senare. För först och främst är det intressant att se vilka konkreta förslag som Socialdemokraterna då har i sitt partiprogram. 

I ”Vi bygger landet” från 2021 finns inte ens migrations eller integration med i sammanfattningen. Inte med ett enda ord på första sidan antyder man ens att vi har haft enorm migration och alla problem som följt med. 

Läser man sedan under avsnittet om migrationen ligger fokuset på att berömma partiet. Som att vi måste hjälpa och att lösningen är att andra länder gör lika mycket som vi gjort, något de upprepat in absurdum sedan 2014. 

 

 

De berömmer också sig själva för påståendet att nyanlända arbetar fortare, något som bara uppnås genom att de har 100 % subventionerade hitte-på-jobb som sossarna också skapat. 

 

 

Självskrytet fortsätten i stycket om att de fortsatt vill dela ut permanenta uppehållstillstånd som belöning till invandrare som bara bott här, och inte uträttat något, och att de gjort reglerna för anhöriga ännu mer generösa. 

Detta är den strama migrationspolitiken som Andersson berömmer sig själv för. 

 

Inga invandrare ska komma hit och jobba, är en gammal paroll sossarna fört och därför vill de återigen ge LO veto över varenda liten icke-svensk som vill komma hit och arbeta. Även högutbildade. Så var det tidigare, och LO sa nej till alla. Rakt av, eftersom svartskallar ju inte ska komma hit och ta svenskars jobb och särskilt inte inom LO-yrkena. 

 

 

Detta är det enda som står om migrationens och den där strama linjen Magdalena Andersson nu ljugit ihop. 

Men det där är egentligen mer en fråga om att Andersson hoppat över det demokratiska steget kongress, när ombuden ska rösta för ett nytt partiprogram. Eftersom sossarna är sken-demokratiska så kommer kongressen inte ha några egentliga debatter om detta område utan det är redan förväg fixat så att partistyrelsens reformer klubbas igenom. 

När Löfven var chef fick inte ens de folkvalda till kongressen lägga motioner om specifik migration. Även om flera mäktiga sido-organisationer och även delar av LO är jättekritiska. 

 

 

Socialdemokraterna fick drygt 30 % i valet 2022, inte att förväxla med fantasisiffror i opinionen som sossarna märkligt nog alltid får när de förlorat makten. 

De behöver således knappt 20 % till av riksdagen för att kunna införa en enda lag och deras makt hänger på gänget i Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet. 

Vad är det enda dessa tre partier är överens om då?

Att öppna dörrarna på vid gavel igen. De är alla flyktingaktivister. 

Centerpartiet har inte ändrat hållning utan är fortfarande för öppna gränser, även om de alltid låtsas som att det går att förena svängdörrar med krav på att jobba. Vilket vi bevisligen ju inte kan. 

 

 

Detta är det mest vettiga partiet Socialdemokraterna behöver enas med efter en valvinst 2022. De övriga två är spritt språngande. 

Här är vad Miljöpartiet kräver i förhandlingar med Socialdemokraternas strama migrationspolitik. 

 

 

Sist men inte minst har vi Vänsterpartiet, som likt MP tycker att inga skyldigheter och bara rättigheter, är fortsatt den princip vi som nation ska ha gentemot alla andra i världen. 

 

 

Hur ska Magdalena Andersson lyckas behålla ens den minsta reform efter en eventuell valvinst och dessutom försöka fortsätta på inslagen bana?

Alla tre partier kräver att få sitta i regeringen, vilket gissningsvis inget av partierna kommer att få. Men hon måste baxa igenom sin budget och detta är inte gratis. MP och V kommer tillsammans med C att kräva att för att rösta ja till budgeten och inte rösta på sitt eget förslag så måste S lägga fram en annan migrationspolitik än dagens. En betydligt mer generös. 

Allt är en charad. Frågan är om media kommer försöka att sticka hål på den här ballongen eller om vi ska få låtsas att Andersson verkligen menar det hon säger?

I nästa inlägg får ni följa historien bakåt och se om det verkligen stämmer att Socialdemokraterna, förutom när de ”rycktes med av tidsandan” alltid stått upp för en stram migration. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!