Sök
Stäng denna sökruta.

Same-pengarna

  Det mest framgångsrika lobbyismen trycker på och framkallar känslor. Det är något alla vi som arbetar i branschen vet och där vissa behärskar denna konst bättre än andra. Detta är också skälet varför samerna alltid tjatar om rasbiologi och att de för mycket länge sedan inte fick prata sitt språk. Om historiska övergrepp, saker som hänt för mycket länge sedan och som svenska staten på en massa olika sätt bett om ursäkt för redan.  Och det är därför de alltid också tar upp "skyddandet av sin unika kultur" som argument varför det aldrig räcker med pengar och rättigheter. Det är aldrig nog, givetvis.  Här vill jag dock poängtera att min kritik mot samerna givetvis bara inriktar sig på...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon