Sök
Stäng denna sökruta.

Är diagnoserna nästa transkriget?

  Diagnoserna av framför allt adhd exploderar. Och föreskrivningen av mediciner. Enligt Socialstyrelsen har idag nästan 200 000 individer mellan 5 och 64 år en adhd-diagnos.  Diagnoserna har ökat med 50 % bland barn och unga de senaste tre åren.     Vad kostar egentligen alla dessa diagnoser? Det finns ingen total kartläggning tyvärr men det borde göras. 2019 införde dåvarande regeringen ännu ett bidrag, denna gång just för merkostnader för adhd.  Men 90 % får avslag, eftersom det nya bidraget har snäva bedömningskriterier och många föräldrar har sökt för saker som inte ingår. Man måste bevisa att man har extra kostnader, utöver det som är normalt för barnet som är funktionsnedsatt och det är givetvis få som kan även...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon