Sök
Stäng denna sökruta.

De icke-försvinnande tropiska öarna

  Tropiska öar i Indiska Oceanen har länge varit affischnamn för klimatrörelsen och det är lätt att se varför. Ljuvligt vackra vyer med palmer, turkosblått vatten och allt annat många föreställer sig paradiset. Bilden som målats upp sedan 70-talet är att dessa öar snart är ett minne blott, på grund av klimatförändringar.  Öarna har inte varit sena att själva använda detta i sin lobbykampanj för mer bidrag och undantag från klimatmål. Senast på COP28 där tydligen delegaterna från Marshallöarna "föll i gråt" av förtvivlan. Vilket fick vänstermedia att skriva "hej då Marshallöarna".      Men nya studier motbevisar den här kampanjen.  2021 kom till exempel en studie från universitet i Auckland som undersökt Maldiverna, Marhsallöarna och Kiribati tvärtom har...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon