Sök
Stäng denna sökruta.

God jul!

 

Jag vill bara passa på att tacka var och en av er som läser min blogg. Ni är skälet till att jag fortfarande kan hålla på. 

Nästa år fyller bloggen 10 år, den startades några veckor innan valet 2014 efter att jag snabbt under våren lyckades bygga stor plattform i sociala medier och via både kolumner i Dagens Samhälle och debattartiklar.

Störst genomslag fick jag av min granskning av Feministiskt Initiativs partiprogram som ingen verkade ha läst. Tvärtom fick Gudrun Schyman bara hyllningar av media i den ”rosa revolutionen” och de såg ut som om de skulle komma in i riksdagen. 

Min debattartikel på SVT Opinion om vad de egentligen tyckte, som att skicka alla män i EU på obligatorisk kurs i jämställdhet och att ersätta försvaret med HBTQ-konsulter, blev en av de mest delade artiklarna någonsin. 

Den första artikeln på bloggen i augusti 2014 handlade också om FI, om Lotten Sunna som kandiderade i riksdagen och ville förbjuda privata välfärdsföretag men samtidigt själv tjänat en okänd summa pengar av att sälja ett HVB-hem till en privat vårdkoncern som ägs av riskkapitalister. 

Redan i december 2014 hade jag fått 50 000 läsare på bloggen genom mina granskningar av dåvarande bostadsminister Mehmet Kaplan. Att man idag pratar så mycket om slöseri med skattemedel från myndigheter till föreningar och islamism eller klimatrörelsen är frågor som ni och jag tillsammans lyckats sätta på dagordningen genom åren. 

Det har från början varit ni läsare som gjort mig till den jag är. Som byggt min plattform och gett mig utrymmet i debatten, genom att ni delat, följt och kommenterat. 

Extra stort tack till alla er som valt att bli Patreon. 

Utan er hade jag fått sluta skriva, det är bara tack vare intäkterna jag får via bloggen jag kan fortsätta. 

Att skriva har sedan 2014 varit mitt heltidsjobb men innan pandemin försörjde jag mig som PR-konsult. När pandemin kom var det tydligt att jag blev tvungen att ändra min affärsmodell, dessutom började fler och fler förstå att allt på internet inte kan vara gratis. Att vissa saker är lika värda att betala för som andra saker man konsumerar. 

Sedan 2022 är intäkterna jag får från bloggen min primära intäktskälla som går till min lön. 

Jag har fortfarande lite uppdrag, som att skriva krönikor för Verifiera, hålla föreläsningar, skriva rapporter åt andra etc men bloggen är min verksamhet. 

Målet är att varje dag erbjuda er artiklar med fakta, åsikter och insikter ni inte kan få någon annanstans.

Att vara en unik plats på nätet som även bidrar till att göra Sverige till ett bättre land. Mitt signum är som ni vet att med hjälp av granskningar bygga opinion. Att försöka hitta fakta på olika sätt som inte finns i debatten. Många människor tycker saker. Jag vill alltid bidra med mer än åsikter. Och när jag har åsikter vill jag alltid föreslå konstruktiva lösningar, inte enbart gnälla på andra. 

Nu har ännu ett år snart gått och jag hoppas att ni som fortfarande läser mig tycker att jag gör det. 

Än en gång stort tack för att ni läser.

Har ni inte blivit Patreon än men funderar på det – för bara 45 kronor plus moms per månad bidrar du till att jag fortfarande kan utmana media. 

Kan du inte stötta bloggen har jag fortsatt ett par artiklar varje vecka som är gratis då jag verkligen värdesätter alla läsare. 

God jul! Hoppas ni får en lugn och fin ledighet. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!