Search
Close this search box.

Tesla-gate

  Tesla-strejken fortsätten men varför pågår den? Varför just Tesla och varför just nu är frågan. Vi har inte haft många strejker senaste decennierna, tack och lov. Det handlar om att facken och näringslivet på många sätt försökt undvika det, och att Svenskt Näringsliv också gillar kollektivavtal. Organisationen företräder 60 000 företag och de har alla kollektivavtal, det ingår när man blir medlem.  Men det är fortfarande frivilligt, det är inte tvingande att skriva på ett kollektivavtal och det är också många företag som struntar i det. Framför allt har fackens makt mindre och mindre betydelse ju högre utbildningsnivå ditt företag har, i många branscher existerar de inte ens.  Jag har bevakat LO länge och tänkte gå igenom turerna i Tesla-gate....

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon