Sök
Stäng denna sökruta.

Ruttna moskéer i Sverige

 

Det finns mycket goda skäl varför vi båda borde prata med om moskéer, granska dem och inte minst fatta politiska beslut som reglerar dem. Ska vi komma till rätta med parallella samhällsstrukturer måste vi också börja kontrollera de extrema miljöerna och där är tyvärr moskéer naven. 

Tyvärr finns det en uppsjö med konkreta exempel på ruttna moskéer som borde stängts för länge sedan. I vanlig ordning har landets politiker varit helt blåögda och fortfarande verkar majoriteten tro att moskébyggen i Sverige bara handlar om religion när det är framför allt makt som byggs upp. 

Visste ni  till exempel att vi har nio stycken moskéer som kontrolleras av Turkiet?

Moskéen i Fittja invigdes 2007, det är en rätt stor byggnad. De flesta moskéer är unga och tyvärr är också många planerade, planen från islamister är alltid att bygga fler och fler. De kommer aldrig vara nöjda. 

Den används flitigt av bland annat AKP när det vankas val i Turkiet och Erdogan ska få mer makt. 2017 ville han ändra grundlagen och eftersom det bor 100 000 individer i landet med turkiskt medborgarskap, varav 37 000 med rösträtt i turkiska val åker de varje val och kampanjar här. De fokuserar på de moskéer som ”tillhör” turkiska staten. 

 

 

Fittja moské kontrolleras helt av turkiska islamister. Det är en av nio moskéer i landet som samarbetar med den turkiska statliga religionsmyndigheten Diyanet, vars uppgift är att spionera på turkar i diasporan. Turkarna har många år kartlagt regimkritiker och byggt nätverk för att sprida turkisk nationalism och islamism. 

Imamen i Fittja är en turkisk statlig tjänsteman och utses av turkarna. Även hans lön kommer därifrån. 

 

 

Det tog 8 år att bygga den, för 30 miljoner kronor. De påstod att pengarna kom från ”medlemmarna”, som moskébyggen alltid gör. I själva verket vet ingen vem som betalat men gissningsvis kom en hel del från just turkiska staten och andra turkiska avsändare. Hur skulle annars turkarna få utse imamen, vars jobb är att organisera spioneri mot befolkningen i Sverige?

 

 

2017 bestämde moskén i Malmö (Malmös muslimska församling) att man plötsligt skulle ge bort hela moskén till en stiftelse, den byggnad som kostade 8 miljoner kronor att bygga. Stiftelsen heter Svenska Islam stiftelsen och ägs och kontrolleras av Diyanet, som har 120 000 anställda. 

Moskén är landets äldsta muslimska församling och grundades 1972 av arbetskraftsinvandrare. Nu tillhör den 2 200 man starka församlingen Erdogan. 

 

 

Muslimer i moskéerna som uttrycker sig negativt om Erdogan, i Sverige, rensas ut, stöts bort. Och rapporteras hem så att de inte ska kunna hälsa på släktingar utan att gripas. Kontrollen utövas direkt från moskéerna. 

De moskéer som kontrolleras av Turkiet har blivit spioncentraler för den turkiska regimen. 

Hur kan vi tillåta detta att fortgå undrar jag?

Diyanet kontrollerar 87 000 moskéer i Turkiet och 1000 utomlands, däribland nio i Sverige. Följande moskéer tillhör Turkiet:

 

  • Turkiska islamiska kulturföreningen i Botkyrka
  • Muslimska föreningen i Skärholmen
  • Islamiska kulturföreningen i Bredäng
  • Islamiska kulturföreningen i Haninge
  • Turkiska islamiska kulturföreningen i Rinkeby
  • Islamiska kulturföreningen i Tensta
  • Islamiska kulturföreningen i Flemingsberg
  • Islamisk centrum i Göteborg
  • Muslimska församlingen i Malmö

 

Ansvarig för spioneriet mot turkar i Sverige heter Özer Eken.  Det gör han som ordförande för UETD och via kontroll över moskéerna i landet. 

 

 

Oppositionella turkar och regimkritiker förföljs alltså sedan decennier av andra landsmän, betalda av turkiska staten och de verkar helt ostört tack vare skyddet i moskéerna. Där varje kritik kan anklagas vara islamofobi. Det är också därför islamisterna använt moskéer som sköld så länge. 

En annan utlandsägd moské är Islamic center i Malmö, som 2008 köptes av den före detta libyska diktatorn Khadaffi. 37 miljoner kronor kostade det att köpa sig inflytande och kontroll i Sverige, och ägarna är World Islamic call Society. 

 

 

En tredje moské i just Malmö kontrolleras av diktaturerna Qatar och Kuwait som köpte den för 30 miljoner kronor. 2017 invigdes Skandinaviens största moské. 

Qatar betalade 30 miljoner kronor. 

 

 

Det är Ministry of Awqaf an Islamic Affairs som skickat pengarna och de var med på invigningen. Sju år tog bygget och minst 120 miljoner kronor i prislapp. ”Privata investerare” i Kuwait har betalat minst 8 miljoner kronor, resten påstår moskén att de fått in av ”privatpersoner”. 

 

 

”Om vi hade velat hade vi kunnat få hela bygget betalt på en gång”, meddelande moskén. 

Av vem? Den frågan ställdes aldrig.

Gång på gång flödar det in hemliga pengar in i just moskéer i Sverige och ingen ställer frågor. Vi har inga lagar och regler som förhindrar det trots att de gång p gång bevisas ha hatpredikanter, samla in pengar till terrorism, varit navet för IS-verksamheten i landet och även spionerar på landsmän som flytt länderna. 

Listan är lång på problematiska moskéer. Stockholms moské på Medborgarplatsen har finansierats av Förenade Arabemiraten och är sedan länge också landets med hårdföra islamisters centrum. De som skrev avtalet med Socialdemokraterna. 

Sameh Egyptson har i sin avhandling bevisat att moskén mitt i Stockholm är centrum för makten som Muslimska brödraskapet skapat här. 

 

 

En av landets värsta moskéer är utan tvekan Imam Ali Islamic Center, som är iranska regimens förlängda arm i Järfälla. 

 

 

Därifrån spionerar moskén via av iran utsända på exil-iranier och rapporterar in till regimen. Man har också blivit ett nav i att organisera alla unga afghanska män som kom hit och hävdade att de var barn. Den absolut största majoriteten var bosatta i Iran, vissa sedan generationer, men hade afghansk bakgrund som hazarer och många av dem har moskén på olika sätt försökt att få kontakt med. 

På bilden ser ni rad efter rad av ”ensamkommande” inklusive deras ledare på bön just i Järfälla-moskén. Givetvis låg det i Irans intresse att afghanerna som kan förmås bli regimtrogna och inhemska nya spioner fick stanna. 

 

 

Gävle moské hade länge hatpredikanten Abo Raad som imam men tack och lov är han sedan ett par år utvisad.

Han var en av de islamister som rekryterade unga till Islamiska staten. Hans uppdrag var under alla år att sprida just salafism, eftersom moskén är betalad av en stiftelse i Qatar. Han arbetade med andra ord på deras uppdrag eftersom Qatar kontrollerar moskén och hela ledningen nu är också deras utsända. De äger moskén.  

 

 

Folk från Qatar sitter i styrelsen, från Eyd Charity, och de kontrollerar även moskén i Örebro. Där de även hade en egen skola, som nu tack och lov sedan ett par år är stängd. 

2015 försökte Qatar utöka sin makt i Sverige genom att helt sonika ta över moskén i Eskilstuna med miljontals kronor. 

 

 

Bellevue- moskén i Göteborg är inte finansierad av Qatar men av dess salafistiska broder Saudiarabien. 

Målet är som för de andra länderna – utöva kontroll, radikalisera muslimer i Sverige och se till att de inte får för sig att integrera sig. Och sprida hatbudskap. Dessutom erbjuder de skydd för de egna att utöva påtryckningar i Sverige, ett skäl att upprätthålla sig här. 

2012 invigdes moskén på Hisingen och prislappen var knappt 70 miljoner kronor. 

 

 

Trollhättans moské har också externa ägare.

Den drivs av Islamiska kulturföreningen i Trollhättan och de fick pengar av Förenade Arabemiraten, Qatar och Oman redan 1985. 

Moskéer i Sverige har alltså sedan 50 år betalats av utländska stater, som sedan dess kunnat utöva påtryckningar via dem. Kontrollera verksamheten och styra den i den riktning de önskar. Hur rimligt är det?

Detta är bara de mest kända. Det pågår dessutom en massa byggen som inte är klara. 

De granskar jag i nästa inlägg om landets moskéer. Missa inte det. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!