Sök
Stäng denna sökruta.

Stina Wollter och medmänskligheten

  Hon är konstnär men har via Instagram blivit kroppsaktivist. Ni vet, människor som gärna visar upp sig nakna för att motverka skönhetsideal. Nu finns det absolut behov av sådana så inte mig emot.  Men hon har fått 300 000 följare på Instagram på grund av detta, och blivit oändligt mycket kändare än hon var som konstnär. Hon är en makthavare inom politiken genom detta, eftersom normer och kroppsideal är en del av den allmänna stora debatten.  Hon valde som bekant att använda denna makt nyligen för att sprida antisemitiska konspirationsteorier.  Innan hon kom ut som judehatare har hon dock bara hyllats.  2006 fick hon till exempel Hillesgårdspriset, för sin "medmänsklighet och förståelse".     2018 fick hon Kultingpriset...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon