Sök
Stäng denna sökruta.

Varför synade ingen vänsterns kort?

 

Det var verkligen avskyvärt att den svenska vänstern inklusive Centerpartiet helt utan kritik fick utnyttja Hedi Frieds namn och genom två valrörelser dessutom. Att missbruka en Förintelseöverlevares personliga varumärke för egen vinning och skamlöst för att vinna ett val försöka använda 6 miljoner avrättade judar som vapen. 

Media hakade tvärtom på. Förintelsen skulle vara ett politiskt slagträ i syfte att fula ut högern och SD i synnerhet. 

Som jag bevisat i ett tidigare inlägg var dessutom alla påståenden om Fried och Kristersson rakt av lögn, till och med SvD gick till slut till källan, till henne själv, och frågade. Ni kan läsa den granskningen här. Långt innan hon dog bekräftade hon att Kristersson inte alls lovat henne. 

Men inte ens nu, när vänstern någonstans får stå med skägget i brevlådan, avkrävs något ansvar. Inte en tillstymmelse till självkritik och ännu mindre kritiska frågor från media. 

För det har alltid varit i vänstern som det största judehatet fått frodas, alltid varit i deras led som de största hoten mot svenska judar gått. 

Hyckleriet var solklart och enastående, ändå kom de undan. 

Nu är det knäpptyst om Förintelsen, om Hedi Fried och om det växande hot våra svenska judiska vänner fått utstå för varje år. Hotet som kommer från en Israel-hatande svensk vänster i allians med en miljon personer som har muslimsk bakgrund i Sverige. 

För varje år har hotet mot judarna växt eftersom vi fyllt på Sverige med ytterligare tiotusentals judehatare från Mellanöstern, som vänstern välkomnat som nya väljare och direkt försökt alliera sig med. 

Det är verkligen skrämmande hur det har fått till i svensk politik. Att ingen ens har skämts. Först låtsas de i flera år som om Sverigedemokraterna är det största hotet mot judarna, trots att ingen med någon som helst makt i det partiet mig veterligen någonsin i riksdagen yppat en enda sak som kan tolkas som ens kritik mot judar. Tvärtom, är det något de ägnat sig åt är det att kritisera muslimer. 

De fåtal aktiva nazister vi har, ett eller två hundratal om man ska tolka Expos egen statistik rätt (de är så få att de måste ha hjälp av norrmän, danskar och finnar på sina demonstrationer), hatar visserligen judar men jämför dem med gruppen muslimer i Sverige och det är lätt att se varifrån attackerna kommer. 

Tyvärr är Brå som vi vet politiskt färgade och styrda så den senaste rapporten om antisemitism i Sverige försöker sopa det enorma problemet med judehat från invandrare från Mellanöstern under mattan genom att relativisera och försöka göra det problemet lika stort som antisemitism från andra håll. 

Dessutom har de medvetet undvik att försöka sammanställa gärningsmännens bakgrund, även om de som myndighet har tillgång till materialet. Hade de gjort det och listat på bara utomeuropeisk bakgrund/svensk så hade bilden varit tydlig att nästan alla antisemitiska hatbrott idag kommer från gruppen invandrare från MENA. 

Men citat de har med i rapporten tecknar åtminstone en slags bild. 

 

 

 

Den enda slutsatsen vänsterforskarna på Brå vill göra är att hänvisa till vissa studier som visar att ”delar av den antisemitiska hatbrottsligheten härrör från en närmast sanktionerad antisemitism som förekommer i olika länder i Mellanöstern”. 

 

Hur kan vänstern i två hela valrörelser få spela på stöveltramp, Förintelsen och Hitler utan att nu få en en enda, inte EN, kritisk fråga från media?

Nu när judehatet väller över Sverige från deras egna väljare, folk med rötter i MENA som inte ens skäms över att jubla över slaktade civila. Barn, ungdomar, kvinnor, gamla. 1400 personer som bara mördades för att de var judar. De var inte soldater, det var inget krig. Hamas slaktade dem för att de var civila, för att just de var målet. Något helt annat än att civila råkar dödas i krig när granater faller, när de hamnar i skottlinjer. 

Den ondskan. 

Men nu är plötsligt judarna inte längre roliga som politiskt slagträ, när inga politiska poänger finns att plocka håller man klaffen om Förintelsen trots att muslimer i Mellanöstern hade nära relationer med just Hitler och att de delade hatet mot judarna redan innan nazisterna till muslimernas jubel, gasade ihjäl över 6 miljoner. 

Den svenska vänstern har mycket att skämmas över men när det gäller judar och hur de skamlöst senaste åren låtsats vara deras räddare och försvarare när de nu är tysta är något slags rekord. 

Synd nog sa inte tillräckligt många med judisk bakgrund och judiska organisationer ifrån under valet 2018 och 2022 och istället fick Palestinaälskande judar som Göran Rosenberg elda på Hedi Fried-kampanjen mot högern. 

Judarna har inga vänner inom den svenska vänstern, tvärtom. Det är där hatet och hoten ligger och det vet de allra flesta. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har en lång tradition av att acceptera och gulla med det interna judehatet, och att tjäna väljare på det. De har välkomnat hundratusentals judehatare väljare och aktiva genom åren tillsammans. Hatar du judar är det de partierna du ska rösta på. 

Men jag är ändå tacksam för att vi äntligen kommit ur den stora medvetna och generande offentliga charaden nu. Att vänstern i Sverige på ett enda litet sätt ens skulle bry sig om svenska judar. 

Det gör de inte. De har aldrig brytt sig. Tvärtom. 

När den första juden attackeras i Sverige för att han eller hon är jude, för tyvärr kommer det hända, kommer förövaren inte vara nazist utan muslim. Sannolikheten är så stor att jag kan skriva det tvärsäkert. 

Och Hedi Frieds namn kommer medvetet falla i djup djup glömska. Det har redan hänt. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!