Sök
Stäng denna sökruta.

MP har beställt en ny rock av Mäster Skräddare

 

Knappt en dag gick det från att miljötalibanerna i stadshuset tvingades till reträtt om att förbjuda alla bilar i Gamla stan tills de började om. Nu ska hela det här turiststråket förbjuda allt på fyra hjul som inte är el. 

De väljer medvetet ett ställe som är tätt besökt för att göra så stort kaos i debatten som de kan, för detta är ju allt de vill. 

De kommer inte förbjuda bilar där heller eftersom det inte går, istället handlar det här om att de vill prata. De vill att vi ska tro att de kan och vill detta för att framstå som lite bättre människor. 

Om ni tyckte politik var tramsigt innan har ni här någon slags rekord. De här utspelen görs enbart för att de ska låtsas. De leker med oss. 

 

 

Kolla på den här kartan så förstår ni bättre. Dessutom vet jag att alla mina läsare inte bor här och namn på gator säger nästan ingenting men ser man det så här fattar man lättare. 

Ser ni var som ligger i mitten?

Landets äldsta varuhus Nordiska Kommaniet. Ett turistmål i sig faktiskt. 

 

 

Detta är så oseriöst att jag bli matt. Sedan kommer jag ihåg att massa människor som bor här faktiskt röstat på dem och det är lätt att bli politisk deprimerad. 

Alla ser att man inte kan förbjuda bilar här. Det kommer bli som med Gamla stan. Först kommer utredningen konstatera att det uppenbara – varför ska man förbjuda bilar från att åka från staden via Klara-tunneln? Vi vill ju bli av med dem?

Och sedan hur alla affärer och restauranger, inte minst NK, ska få sina leveranser? Och att inte ens taxi ska få åka i den där zonen kommer bara göra att alla som vill gå på krogen vid Stureplan tvingas åka runt istället, med följden att boende protesterar. 

Varför inför inte miljöpartisterna bilförbud på hela Södermalm där deras väljare bor undrar jag? Eller vänta, då skulle ölhaken som de går på och kräks eller kissar på utanför på trottoarerna (alla som varit på Söder en kväll vet vad jag pratar om) drabbas och det kanske skulle leda till att MP får färre röster. 

Detta är ett sjukare förslag än Gamla stan och det vet MP.

Det kommer inte bli något förbud. Allt är en lek. Med dina och mina skattepengar tyvärr. Det kommer landa i att man tar bort några parkeringsplatser. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!