Sök
Stäng denna sökruta.

Så sprids Hamas propaganda av media

 

Hamas har blivit experter på att tvätta sin propaganda så att etablerade medier kan vidarebefordra allt de säger, utan att det kan dubbelkollas. Därför kan man tyvärr inte lita på någon avsändare idag vad gäller till exempel döda och skadade i Gaza. 

Vi kan inte lita på några siffror om Gaza och vi kan definitivt inte lita på Sveriges Radio. 

Vår egen korrespondent Cecilia Uddén till exempel, som alltid verkar ha arbetat för statliga radion. Erkänt pro Palestina kan hon inte ens dölja hur skev hennes rapportering är men nu slår den alla rekord. 

Det är bara att titta på mängden inlägg hon gjort om Israel kontra Palestina under kriget och man ser hur illa hon tycker om Israel i grunden. 

 

 

8 inlägg om Gaza, 4 om Israel. Och sådant här, som egentligen är kritik. Mot Israel. Som sagt, hon försöker inte ens låtsas vara objektiv. Och hur kan hon vara det? Sveriges Radio har ju valt att anställda en person som var aktiv kommunist och som själv vuxit upp i just Egypten, hennes hela liv är uppbyggt i ett muslimskt land som hatar Israel. Ändå får hon fortsätta. 

Det här varför statens media måste reformeras. Städas ur och halveras. Det sitter så mycket i väggarna att det är så här. 

 

 

Jag antar att det blir så när man både är uppvuxen i Kairo själv, som hon är, och dessutom själv har en vänsterextrem bakgrund. Hennes före detta man Otto Mannheimer har själv visserligen judisk bakgrund men den är inte så viktig som hans engagemang i den extrem-kommunistiska rörelsen i Sverige. 

 

 

Uddén själv började sin karriär just på den kommunistiska blaskan Gnistan, som redigerare. Vilket ju är en perfekt merit för att sedan göra lång karriär i statens mediebolag, vilket hon gjort. Nu kan ni sluta undra varför hon bara valt att bo i muslimska länder och inte i Tel Aviv när hon varit korrespondent. 

 

 

Hon gjorde förra veckan det här inlägget för Sveriges Radio, där någon ”medarbetare” till SR intervjuades (en lokal palestinsk journalist med andra ord, som de brukar anlita). 

Över tusen döda barn. Det låter ju helt fruktansvärt. 

 

 

Lyssnar man på inslaget så är det officiella siffror från Gaza som säger att över 1000 barn dött, men eftersom dessa officiella ÄR HAMAS hittar de givetvis på. De har allt att vinna på att överdriva allt hela tiden och eftersom Hamas styr precis allt i Gaza är allt rakt av propaganda. 

Så är det ju i icke-demokratier.

Israel kan inte hitta på siffror, de är en demokrati och kontrollerna är noga. De har noll att vinna på att hitta på dessutom medan palestinierna satt detta i system. 

Problemet är inte bara att Hamas kan hitta på vilka siffror som helst utan att alla källor, precis alla, i väst använder dem. Som här, i Amnestys rapport. Här radas siffror från demokratin Israel upp, som är äkta eftersom de ju som demokrati inte kan ljuga, och Hamas egna siffror genom ”hälsoministeriet” som Hamas kontrollerar. 

Amnestys siffror tvättar med andra ord Hamas lögner. Effektiv propaganda. 

 

Hamas propaganda-maskin har också effektivt hittat ett annat mått – ett barn dödat varje kvart. Om man slår ihop fejksiffrorna över tid från 7 oktober alltså. Och den siffran sprids också nu som en löpeld över internationella medier inklusive svenska. 

Här deltar dessutom Rädda barnen i propagandakriget. 

 

 

Som om inte det räckte har nu Hamas pumpat upp siffrorna plötsligt. Så sent som i förrgår var det istället 6 000 palestinier som dött och 2 700 barn. 

Ingen kan bekräfta, alla måste lita på det som Hamas säger och ingen i media verkar ens i närheten intresserad av att problematisera siffrorna i sina tidningar. De rapar bara upp det Hamas skedmatar dem. 

 

 

Krig förs idag lika mycket på marken som i media och det har Hamas för länge sedan förstått i lika stor utsträckning som trollfabrikernas hemland Ryssland. Varför behandlar vi inte officiella källor på Gaza som officiella ryska källor? Ingen seriös media skulle bara rapa upp det Putin skedmatar dem med via sina kanaler, ändå sker detta varje dag under det här kriget. 

Det är inget annat än ett fullständigt media-haveri vi nu beskådar från första parkett, ändå agerar samtliga seriösa mediekanaler som Hamas nyttiga idiotier. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!