Sök
Stäng denna sökruta.

Advokat åt gängen – en guldgruva

  Så måste det vara i en rättsstat, att alla som anklagas för något av staten, har rätt till ett försvar och det ifrågasätter få. I Sverige kallas detta offentligt försvarare, om du är föremål för ett brottsmål. I civilrättsliga processer måste alla betala sina egna ombud.  Du har inte en absolut rätt att få en specifik advokat men du kan önska och i praktiken får alla de advokater de önskar. Huruvida detta är en rimlig process borde vi möjligtvis ha en debatt om, i länder som USA tilldelas du en offentligt försvarare om du inte betalar en egen ur egen ficka. Ogillar du den kan du byta men du får inte välja.  Jag har som ni vet skrivit...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon