Sök
Stäng denna sökruta.

MP-bom igen

 

Skjut först, fråga sedan. Det verkar vara Miljöpartiets strategi generellt men framför allt i huvudstaden. Tyvärr består staden av en massa människor som verkar älska dem, varför de återigen nu styr staden. 

De gick sin vana trogen ut och meddelande i våras att miljözon 3 skulle införas i Gamla stan och delar av city.

 

Vilket i sin tur skulle innebära ett totalt förbud mot bensin- och dieselbilar.  De gjorde det inte lätt för sig heller för de slängde inte in någon brasklapp om färdtjänst, ambulanser eller leveranser. Allt skulle förbjudas. Man skulle bara utreda lite först. Verkligheten skulle verkligen inte stoppa de storstilade planerna med jobbiga saker som fakta. 

Normalt kan man ju tänka sig att man säger att man skulle vilja införa det om utredningen visar okej men nej då. Zonen var ju ”ett löfte” till Stockholm. 

Jag skrev om det då och hur fullständigt hjärnsläpp det hade varit. 100-tals hotell, caféer och restauranger finns i stadsdelen, som är vårt främsta turistmål vid sida om Vasamuséet. Hur dessa skulle kunna utrusta sina verksamheter med mat och dryck ville inga miljönissar tänka på, det blev för jobbigt och tungt i molnet de svävar på. 

Vad otippat att det visar sig att man inte kan förbjuda allt på fyra hjul som inte är elbilar. Jag är chockad. Ni också säkert. 

Idag kom nyheten att man tvingades skrota hela idén, eller vad då idé?

Det var ett beslut att införa det, inte ett förslag. 

Så kan det gå när man skjuter först och frågar sedan. Man får återigen backa om något man haft presskonferens om. 

 

 

Vad blev det då istället?

Man skrotar 100 parkeringsplatser. Tror man, tyvärr måste man utreda igen. 

Utredningen kom tydligen fram till andra saker än att miljöpartisternas önskedröm var idiotisk. Utan att Gamla stans problem är att ”miljön domineras av parkeringsplatser”. Jag vet inte om Störman, förlåt Strömgren,  varit i Gamla stan men just parkeringsplatser är inget som slår en i huvudet när man går runt. Istället är det turister, turistaffärer på alla gågator och torg, och just restauranger, barer och caféer. Bilar finns på mycket få ställen, det är därför få bor i stadsdelen. 

 

 

 

Kul ändå att partiet som först tänkte sig att stadsdelens alla företagare kunde hämta sitt gods med elektrisk lådcykel och till fots nu vill får företagare att trivas. Någon kanske (utredningen?) upplyste dem hur många kilo bara en av alla leveranser till dem väger? Vi kan väl hoppas. 

Det är lätt att tänka på den gamla sagan om mannen som gick till skräddaren och ville sy upp en rock och återvände men se ,det bidde ingen rock. Det bidde ett par byxor. Sedan bidde det inga byxor och till slut bidde det ingenting när skräddaren klippt färdigt och sytt. 

I sådana här lägen är jag ändå mycket tacksam för demokratin som gett oss vissa ramar som även den största drömmande antidemokratiska mörkgröna rocken måste förhålla sig till. De kan hävda att de kan göra vad som helst, i slutändan stoppar ändå oftast verkligheten från de allra galnaste förslagen att se dagens ljus. 

Man tänker osökt annat de sagt, som att ”man kan ju transportera allt gods till stan via tunnelbanan” som de gröna stjärnorna tyckte 2010 också. Även Daniel Helldén, som vi exporterat till riksdagen, trodde ju att han kunde förbjuda bilar i stan. Det bidde också bara en tummetott – förbud mot dubbdäck på några gator och så har vi Hornsgatan, som få bryr sig om. Eftersom polisen ju har annat att göra. 

Mest skrämmande är att så många puckon bor i Stockholm som röstar på dem. De har sitt starkaste fäste just i Stockholms stad. Så fort barnen flyttat hemifrån drar vi härifrån. Och blir banjohöger på riktigt. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!