Sök
Stäng denna sökruta.

Ny säsong av Radio Kamrat!

 

Jag har goda nyheter för alla er som gillade min podcast Radio Kamrat – säsong två kommer snart!

Och för er som ännu inte hittat till podden: de ligger fortfarande ute gratis, alla 58 avsnitt. I varje avsnitt berättar jag om kommunismen ur ett historiskt perspektiv. Från Pol Pot och Lenin till kommunistiska terrorgrupper, personer och sekter på 2000-talet. 

Den nya säsongen har jag döpt till Radio Kamrat Studio då den tar ett vidare grepp på socialismen och kommunismen. 

Jag kommer fortfarande ibland berätta om historiska händelser, som inte fick plats i den första säsongen. Men även dokumentärer om aktuella företeelser och ämnen. 

Nytt är också att podcasten, det vill säga alla nya avsnitt, kommer vara för Patreons. Ni som är Patreons behöver inte betala något extra, det ingår i prenumerationen ni har. 

Ni som vill lyssna på nya säsongen får därför bli Patreons för att kunna få tillgång till avsnitten. Första säsongen var ett projekt mellan februari 2021 och valet i syfte att folkvalda om Vänsterpartiet och Socialdemokraternas rötter och hur extrem kommunismen och socialismen är. Därför kom den först varje vecka och sedan varannan. 

Radio Kamrat Studio kommer mer oregelbundet, jag kommer i god tala om när ett nytt avsnitt är på gång. Men även denna podcast kommer att släppas regelbundet. Ni kommer inte bli besvikna. 

Ladda nu för första avsnittet som släpps nästa vecka och då går jag grundligt igenom en mycket central del av vänsteraktivismen idag – den antirasistiska rörelsen, med fokus på Expo som är navet. 

I det allra första avsnittet kommer ni få följa med till Expos föregångare och hur den antirasistiska ”kampen” startade, och sedermera blev Expo. I avsnitt två börjar vi när stiftelsen grundades och följer utvecklingen till nutid. 

Expo är på inga sätt vare sig opolitisk eller oideologisk, utan i själva verket ett av flera nav som den vänsterextrema rörelsen i Sverige bygger hela sin makt på. 

Avsnitten kommer att publiceras på Patreon och återfinns därefter på Spotify för enkel access. 

Varmt välkomna till en ny säsong, både gamla och förhoppningsvis nya lyssnare! 

Håll utkik här och i sociala medier när jag meddelar att första avsnittet är släppt. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!