Sök
Stäng denna sökruta.

AP-fond mörkar klimatinvesteringar

  Min granskning av hur våra pensioner riskeras i riskfyllda klimat-start ups fortsätter. Vi har sex AP-fonder, där de första fem sysslar med inkomstpensionen och den sjunde är statens alternativ i PPM-systemet. Premiepensionen får du placera själv men vill du inte sköter AP7 det åt dig.  AP1 till AP4 fungerar som en buffert i pensionssystemet. Alla levande personer som arbetar betalar in till systemet, men de flesta inbetalningar som går automatiskt på din lön går till dagens pensionärer. Inte till dig. I gengäld betalar framtidens löntagare din pension. Premiepensionen är undantaget, den tjänar du in till dig själv.  Om inbetalningarna är mindre än vad som krävs för att försörja dagens pensionärer tar vi alltså pengarna från bufferten, som finns...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon