Sök
Stäng denna sökruta.

Systemhotande kriminalitet – en kartläggning

  Jag har tidigare granskat gängkriminellas andra intäkter än knark, som bedrägerier. I det här inlägget fortsätter jag kartlägga pengarna, och en avsevärd summa kommer från välfärden. De bedrägerierna är dessutom systemhotande, för inte sällan har de kriminella gängen insiders på olika sätt. Enligt forskningen är det just den organiserade brottsligheten som ligger bakom den stora ökningen av ekonomisk brottslighet som skett sedan 2012.  Precis som de idag har insiders inom rättsväsendet genom advokater som är knutna till gängen, är det inte via direkta släktband är det sociala och historiska band genom uppväxten i samma utsatta förort som knyter advokater till gängkriminella.  För att komma åt delar av den enorma potten pengar som våra välfärdssystem genererar utnyttjar organiserad brottslighet såväl företag som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon