Sök
Stäng denna sökruta.

Bedrägerier, inte knark

  Det påstås ofta att sprängningarna och skjutningar handlar om "kampen om narkotikamarknaden", eftersom det är den enkla förklaringsmodellen. Inte minst även för att populärkultur i form av film och serier förstärker den, att det bara är drogmarknaden som genererar pengar och därmed våldet.  Sossarna har i åratal försökt hävda att det är de rikas fel att gängen slåss.    En del av våldet är personligt, det är gamla kompisar som svikit varandra och en hämndspiral som kickats igång av olika skäl. Men allt våld utanför det handlar faktiskt inte om knarket och drogmarknaden.  Istället handlar det om makten över bedrägerier.  Enligt en rapport som polisens nationella bedrägericenter släppte 2021 har bedrägeribrotten ökat explosionsartat sedan 90-talet.      Och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon