Sök
Stäng denna sökruta.

Myten om matsvinnet

  En av klimatrörelsens argument i debatten är matsvinnet, det kommer fram titt som tätt och då oftast som del av olika lobbygrupper kampanjer. Det handlar helt krasst om att skuldbelägga vanliga människor i sin vardag när de slänger mat som på olika sätt inte äts upp eller blivit gammal. Miljöpartiet har sett till att olika myndigheter också driver frågan.  Den 29 september varje år är det internationella matsvinnsdagen, bara en sådan sak.  Så här står det till exempel på Livsmedelsverket: "Varje år slänger hushåll ca 15 kilo ätbar mat person".     Men man slänger också matrester, och framför allt rester av dryck, i slasken och detta uppgår till ytterligare 18 kilo. Dock är detta inte ätbart, utan...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon