Sök
Stäng denna sökruta.

Stoppa bidragskranen till LO

  I Sverige har vi en märklig modell. Att varje arbetsplats måste ha ett skyddsombud är inte det märkliga, det är en självklarhet att arbetsgivaren ska följa gällande lagar om arbetsmiljö och säkerhet.  Utan det mycket konstiga är att det är privata föreningar som fått uppdraget och inte en myndighet. För fackförbunden är just det, privata föreningar som själva bestämmer vilka som får vara med och inte. Tidigare var det så att röstade du inte på socialdemokraterna fick du i princip inte vara med i något av LO:s alla fackförbund och var du inte med i facket blev du utmobbad, utfrusen.  Detta är självklart en gåva från Socialdemokraterna. Skyddsombud som sådant infördes redan 1912, men att facken ska ha...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon