Sök
Stäng denna sökruta.

Hybrit och S-regeringen

  Hybrit rundande regeringen, påstod SvD Ledare i vintras. De hade tittat på formalian som finns och konstaterade att, när de frågade regeringen, fanns inte det som borde funnits i form av dokumentation och beslut. När ägarpolicyn 2010 ändrades ("Lex Nuon") tvingas numera statliga bolag med ett "samordningsansvar" att informera ägarna, det vill säga Näringsdepartementet och i slutändan regeringen, när stora saker är på gång.    Deras slutsats var att eftersom detta inte skett när LKAB beslutade sig om att starta bolaget Hybrit så rundade man regeringen.  Problemet är att det är fel slutsats. LKAB struntade i samordningen, för att regeringen ville det.  Det enda SvD hittade när de frågade var spelad förvåning och några minnesanteckningar.  Om LKAB följt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon