Sök
Stäng denna sökruta.

Trollning av bedragare

 

Idag hände det för första gången att jag blev utsatt för ett försök till bedrägeri. Alldeles nyss faktiskt. Ett okänt nummer messade mig och jag fattade direkt att det handlar om pengar. En bekant till mig fick ett liknande innan sommaren, han gjorde som jag – trollade. 

Sedan mailade jag polisen direkt och tipsade.

Här ser ni vår urspårade konversation, som gjorde avsändaren vem han nu är, mycket irriterad. Därefter fick jag ett samtal från okänt nummer som jag inte svarade på, så här i efterhand hade det varit intressant att veta om det var de som ringde. 

 

 

Jag sökte givetvis på numret och det jag fick upp var en Ahmed Abulahi Macalin, huruvida det verkligen är han som kontaktat mig får polisen utreda men det är i alla fall honom jag får upp om jag söker på numret.

Han hävdar att han är 23 år gammal, han bor i Göteborg och har somaliskt ursprung. 

 

 

Han verkar bo ihop med ett flertal personer, oklart om de vet vad han pysslar med. 

 

Idrissa Munda verkar vara en 19-årig fotbollsspelare i Surte, även här oklart om det verkligen är den mannen som jag fick Swish till men det borde polisen kolla upp. 

 

Söker man på det numret på Hitta.se får man upp en 42-årig man vid namn Sahr Munda, som Idrissa Munda delar lägenhet med, kanske är det hans pappa. 

 

 

Allt detta finns med i tipset till polisen. Vi får verkligen hoppas att de inleder en utredning. Tills vidare kan ni roa er med avslutningen på trollningen (de har inte hört av sig mer). 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!